Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКонференције за медијеКошаркаНајновије

Обрадовић и Симоновић пред гостовање у „граду моде“

Претходне недеље кошаркаши Црвене звезде мтс имали су дупли евролигашки програм. Прво су одиграли заосталу утакмицу у Лиону против екипе ЛДЛЦ АСВЕЛ Вилербан коју су решили у своју корист, а затим је и поред фантастичне игре претрпљен пораз од мадридског Реала у београдском храму кошарке. Након неочекивано тесне победе у регионалном одмеравању снага са Сплитом, црвено-бели ће у наредним данима поново имати два тешка дуела у елитном европском кошаркашком такмичењу, а о тежини предстојећих искушења говори податак да ће наша екипа прво гостовати у Милану, а након дуела у „граду моде“ следи пут у Барселону и двобој са једном од тренутно најбољих европских кошаркашких екипа.

Пред меч у Милану медијима су се обратили тренер Саша Обрадовић и један од најискунијих играча Марко Симоновић.

– „Играмо утакмицу против екипе која је направљена за Фајнал Фор и ту нема никакве тајне. На свакој позицији грамо имају огроман квалитети са сваке од тих позиција нам стиже претња. Вратио се Пантер, мало пре њега и још неколико играча, значи дочекује нас тим који је код куће фаворит и који ће нас дочекати у најбољем издању јер су због ове конфузије са тестовима имали прилике да се освеже, тренирају, одиграли су и једну утакмицу у недељу. Ипак, очекујем да ћемо одиграти добру утакмицу и да ћемо се борити свих 40 минута“ – истакао је Саша Обрадовић.

Марко Симоновић је у недељу против Сплита одиграо 300. утакмицу у црвено-белом дресу, а сада је свестан да саиграчи и он морају много боље него против клуба из Далмације.

– „Против Арманија ћемо морати много боље него у недељу… Искусна екипа коју воде Серхио Родригез и Владимир Мицов, стигли су Пантер, Дилејни, искусни Хајнс и Датоме.На свакој позицији имају по два квалитетна играча. Ово је врло искусна екипа створена да направи резултат одмах. Њих је у једном тренутку као и многе друге екипе ‘пресекла’ корона, сада су имали и те лажне резултате, али су у утакмици са Кантуом показали у недељу да та пауза није оставила много трага. Очекује нас много тежак посао, и прво и основно је да уђемо чврсто у утакмицу, и посебно да не дозвољавамо никакве падове у игри, јер се то често понављамо, овакви падови на том нивоу не праштају. За почетак, надам се да ћемо одиграти добру утакмицу, самим тим имати и шансу да дођемо до бодова“ – истакао је Симоновић.

Повезане вести

Leave a Comment