Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеРепрезентацијаФудбал

Распуцани Звездини репрезентативци

Црвена звезда је током паузе имала четворицу фудбалера који су добила позиве да носе дрес националне селекције у сениорској и младој репрезентацији.

Репрезентација Србије није успела да избори пласман на Европско првенство које ће се одржати 2021. године у дванаест градова широм Старог континента. Момци који носе национални дрес наше државе поражени су на стадиону „Рајко Митић“ од репрезентације Шкотске после пенал серије, а наступ на том мечу забележио је првотимац Црвене звезде – Александар Катаи. Он је у 70. минуту заменио Милинковић-Савића и унео живост у игру нашег тима. Упутио је неколико удараца ка голу, учествовао у акцији после које је уследио корнер када је Јовић дао гол, а потом и рутински реализовао једанаестерац у пенал серији. После тог дуела Звездина десетка вратила се клупским обавезама и ставила на располагање шефу стручног штаба Дејану Станковићу.

Феноменалне партије наставља да приказује један од носилаца игре нашег тима Ел Фарду Бен, а овог пута је одличан био у дресу националног тима. Репрезентација Коморских острва одиграла је два меча против Кеније и забележила један нерешен резултат и победу од 2:1 у оквиру квалификација за Куп афричких нација. Нападач нашег клуба је у обе утакмице провео максималних 90 минута на терену и у другом дуелу био један од најзаслужнијих за победу Коморских Острва, будући да се уписао у листру стрелаца у 21. минуту и на тај начин свој тим приближио историјском успеху. Овим тријумфом Бен и саиграчи изборили су прво место у групи са Египтом уз осам освојених бодова и веома су близу пласмана на Куп афричких нација, што ће учинити уколико освоје барем један бод на утакмицама против Тогоа и Египта, које се играју наредне године.

Везиста нашег клуба Гелор Канга такође је био стартер на утакмицама које је репрезентација Габона играла против Гамбије. Половичан учинак забележио је национални тим чије боје брани Канга, а наш играч је имао значајну минутажу одигравши 90 минута у првом дуелу у којем је Габон уписао победу, док је на другом мечу провео 77 минута на терену.

Имала је Црвена звезда представника и у младој репрезентацији Црне Горе. Надач нашег клуба Никола Крстовић наставио је да приказује одличне партије у дресу националног тима постигавши једини гол за свој тим у 86. минуту меча против Северне Македоније, у којем је Црна Гора поражена на гостовању резултатом 2:1.

The post Распуцани Звездини репрезентативци appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment