Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоДомаћа такмичењаНајновије

Дебакл Црвене звезде у Крагујевцу

У оквиру 7. кола Супер лиге Србије ватерполисти Црвене звезде гостовали су у крагујевачком „Парку“. Домаћа екипа Радничког која је недавно приказала одличне игре на међународној сцени стигла је до убедљивог тријумфа против екипе тренера Александра Филиповића.

КВК Рднички Крагујевац – БВК Црвена звезда 16:5 (4:2, 4:2, 4:0, 4:1)

Утакмица је најављена као дерби, али неизвесности није било, пошто је Раднички повео 2:0, а касније је константно увећавао разлику. Црвено-бели су били без Гаврила Суботића, а светла тачка је био Вељко Танкосић, стрелац четири гола, док је Милош Вукићевић постигао један, уз два изнуђена петерца. На другој страни се осам играча уписало у стрелце.

Крагујевчани су сјајно играли од почетка до краја, добро су пливали, акције су биле течне и утисак је да је разлика могла да буде и већа, пошто је Звезда била непрепознатљива. Екипа Уроша Стевановића водила је 2:0, затим је после поготка Вукићевића постигла још два, а у завршници првог периода Танкосић је из петерца смањио. Раднички је у наставку поново погађао, повео је 8:3, а поново је Танксоић у завршници био прецизан, па је на полувремену резултат био 8:4. У наставку се питао само Раднички, који је играо одлично на обе стране базена. После трећег периода било је 12:4, а црвено-бели су на пети гол чекали до последњег минута, када је већ било 16:4.

Најефикаснији код победника био је Алекса Укропина са три гола, док су Страхиња Рашовић, Небојша Тохољ, Никита Круг, Лука Пљеванчић, Никола Лукић и Марко Радуловић по два пута били прецизни. У нашој екипи Танкосић је четири пута матирао Крагујевчане, а у стрелце се још једино уписао Вукићевић

У наредном 8. колу наша екипа дочекује новосадски Војводину.

КВК Раднички Крагујевац: Добожанов, Рашовић 2, Станојевић, Јанковић, Тохољ 2, Круг 2, Укропина 3, Бранковић, Пљеванчић 2, Миличић 1, Лукић 2, Танасијевић, Тодоровски, Радуловић 2. Тренер: Урош Стевановић.
БВК Црвена звезда: Мишовић, Танкосић 4, Касум, Марковић, Стојановић, Милојевић, Вићковић, Басара, Вукићевић 1, Шулц, Мејвис, Радовић, Алексић, Смиљевић. Тренер: Александар Филиповић

Повезане вести

1 comment

Звездаш нов 21, 2020 at 10:20

Брука!

Reply

Leave a Comment