Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДербиДомаћи шампионатМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Станковић победник „надмудривања“ са Лалатовићем!

ВОЈВОДИНА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:2 (0:1)

У дерби утакмици 15.-ог кола Суперлиге Србије између другопласираног (до овог кола) и првопласираног тима, Црвена звезда је савладала Војводину на „Карађорђу“ резултатом 2:0. Поготке за наш тим постигли су Гајић и Бен, а сама утакмица није обиловала приликама и узбуђењима. Сада наш тим има једанаест бодова предности у односу на Новосађане, односно „плус девет“ у односу на Партизан.

Нови кадровски проблеми за Станковића.

Наш стратег, Дејан Станковић у овом дербију није могао да рачуна на неколико стартера – Гобељића, Катаија и Родића, па је тако изнова морало да се импровизује на позицији левог бека, месту које је и данас заузео млади Ераковић. Поред поменуте тројице, у протоколу није било ни Жељка Гаврића. Ни тренер домаћих, Лалатовић није могао да се похвали идеалном кадровском ситуацијом, јер је за овај меч био лишен помоћи Топића и Саничанина.

Пре првог судијског звиждука, минутом ћутања одата је почаст недавно преминулом патријарху српском, Иринеју.

Могло је лоше почети по наш тим.

Четрдесет секунди је свега прошло и видели смо прву озбиљну прилику на мечу. Након што је изблокиран покушај Човића са ивице шеснаестерца, лопта се идеално одбила Вукадиновићу који топовски шутира, а Борјан је сјајном интервенцијом лопту послао у корнер. Испоставиће се први, од три везана који су извели Новосађани. То је била слика и прилика увода у овај меч – висок пресинг и притисак црвено-белих (наш тим је играо у резервној, тегет гарнитури), који је јасно показивао да Војводина не би била задовољна бодом са овог меча. Ипак, Звезда се веома брзо искобељала из противничке офанзиве, па је у многоме смирила наставак меча преузевши посед лопте.

За 20 минута само једна прилика за Звезду и то из прекида.

У 17. минуту наш тим добија прилику да из слободног ударца угрози гол Војводине. Након старта с леђа над Беном, пожутео је Деветак, а лопту је на 20 метара од гола наместио управо Бен. Шутирао је у голманову страну, али је лопта прелетела пречку за око пола метра. У уводном периоду овог меча, домаћин није само показао да може бити опасан у нападу, већ да се знају и врло организовано бранити, па је тако Звезда имала само један шут (ван оквира гола) у првих 25 минута. Тешко су наши играчи пробијали бедем Новосађана, можда је највише у томе имао успеха Иванић, који је игра на левом крилу, али ни ти његови продори нису давали резултата.

Гајић прекинуо успаванку.

Имала је Војводина један озбиљан напад у 25. минуту када је веома оштру лопту са левог крила упутио Бојић, али она пролази читав казнени простор и долази до Ераковића на левом беку, који је даље прослеђује ка Иванићу. Његов непрецизан пас идеално се одбио до Канге који даје себи фор и покреће, испоставиће се, сјајан контранапад. Дуго је Канга вукао лопту, док му Гајић није припомогао на средини. Наш тамнопути везиста фантастично је ослободио простор свом колеги са десног бека, па је тако Гајић био потпуно неометан да упути ударац са ивице шеснаестерца. Лопта је закачила Деветка тек толико да заобиђе противничког голмана и заврши у мрежи за 0:1.

Три минута касније прете и Новосађани, након Дринчићевог прекида, али је сјајно био постављен Милан Борјан. Прекиди су нешто на шта сваки тим треба да посебно обрати пажњу када игра против Војводине.

Притискао је домаћин, али ни Звезда није била безопасна из контри.

Након Гајићевог поготка, Војводина је нападала са нешто више играча на нашој половини, што је отварало простора, пре свих Канги и Иванићу да прете из контранапада. Један такав смо извели у 36. минуту, када је Канга упослио Петровића, који из прве, одлично проналази Иванића чији шут са 16 метара завршава мало поред леве стативе. Недуго потом, опробао је ударац и Милуновић, овај пут поред десне стативе.

Не много садржајно прво полувреме.

У 45. минуту смо видели још једну контру нашег тима, овај пут је по левом крилу пробио Петровић, одиграо добру повратну ка Фалћинелију чији је шут био изблокиран. То је била и последња полуприлика у првом полувремену, које можемо оценити прелазном оценом само из разлога што је наш тим имао резултатски суфицит. Ако изузмемо тај погодак, једину праву прилику на мечу имали су Новосађани у првом минуту, а поред тога нисмо много тога конкретног видели. Играло се помало резервисано, на средини терена, посед се пребацивао са наше на противничку страну и то је мање више било – то. Као и увек, Новосађани су претили из прекида, а наши играчи, посебно након вођства, претили су углавном из контранапада.

По старом на почетку другог дела.

Наш тренер није посегао за изменама на старту других 45 минута, док је Лалатовић заменио младок Бјековића, искуснијим Стојковићем. И тада су Новосађани покушали великом офанзивном до промене резултата, али осим пар неуспешних убацивања са крила, једног шута и корнера, нису ништа урадили у уводним минутима. И наш тим је извео један корнер тада, али имао и најзрелији покушај, и то након брзе транзиције и шута Мирка Иванића преко гола.

У 55. минуту Звезда је имала одличну прилику да удвостручи предност. Ноншалантно је Бралић изгубио лопту у висини свог шеснаестерца, Канга је упослио данас неприметног Фалћинелија, чији шут, помало искоса, одбија Вуклиш. Морао је Италијан одлучније да шутира у овој поклон-прилици. Након тога, још једна позиција из које је могао да се угрози гол Војводине – по средини гола, са неких 27-28 метара. Шутирао је Бен прецизно, али и преслабо за Вуклиша.

Петнаестак минута обарања темпа и надмудривања на средини.

Полако али сигурно, играчи у тегет дресовима преузимали су контролу меча. Још једна иницијална офанзива домаћина успешно је редукована, па је тако период између 55. и 70. минута меча протекао без икаквих узбуђења. Лалатовић је видео да тако не иде, па је Мркаића послао на клупу, а напред прекомандовао Бојића. Појачање на крилу увео је у виду Ђуричина.

У 71. минуту играчи и клупа Војводине вршили су притисак на судију Симовића, који, по њима није досудио најстрожу казну након дуела Човића и Ераковића. Минималног контакта јесте било, али ни изблиза довољног да се досуди једанаестерац, поврх свега и зато што је Човић веома театрално пао. Два минута касније, након гужве у нашем казненом простору, лопта долази до Андрића, чији полуволеј одлази пар метара поред стативе. Прву измену Станковић је направио који минут касније, када је врло доброг Кангу заменио Николић.

Бен решава са беле тачке.

Само што је ушао у игру, Вељко Николић је изнудио једанаестерац за наш тим. Веома искусно и веома паметно је искористио продужени старт Огњена Ђуричина, па је из наизглед безазлене ситуације донео Звезди, испоставиће се, и други погодак. Бен је шутирао више него сигурно, пославши Вуклиша у супротну страну од лопте.

Прилику да се резултатски врати у меч, Војводина је имала већ у 79. минуту. Из слободног ударца који је скривио Бен, са око 25 метара шутирао Дринчић, али се од живог зида лопта одбила у чак десети корнер за новосадске црвено-беле.

Од 80. минута видели смо неколико измена и не баш пуно квалитетне игре. Најпре је Гемовић заменио Бојића код домаћих, а наш тим је освежен увођењем Дегенека и Вукановића, уместо Бена и Фалћинелија. Очигледно ништа није хтео да ризикује Станковић у последњим минутима меча, а у последњих пар минута ушао је и Спиридоновић уместо Иванића. Искусно и без притиска је Звезда рутински привела меч крају, није домаћину оставила простора за нити један покушај да угрози Борјана. И не само то, већ су наши играчи имали зицер у 93. минуту да до ногу потуку домаћина: у три на један контри, лопту је на средини пропустио Гајић, па је нешто закаснели шут Спиридоновића изблокирао одлични Деветак.

Тријумфалан низ нашег тима против Војводине повећан је на 12 утакмица, што је скор вредан сваке похвале. Прегрмео је наш тим и друго најтеже гостовање у лиги, овај пут освојивши веома важна три бода у Новом Саду и тиме направио велики корак ка освајању титуле. Додатну сатисфакцију наши навијачи добили су чињеницом да је овај дерби одигран непосредно пред меч са Гентом у оквиру 4. кола Лиге Европе, која је на програму већ овог четвртка, а који Звезди може много, много тога донети. О самој игри немамо много тога да кажемо – релативно тврдо, пожртвовано на обе стране, без много прилика па можемо да кажемо да смо оба тима виђали у далеко бољим издањима. Ипак, овој победи, свакако у зубе не треба гледати јер је остварана у гостима против, бар досад, другог најбољег тима Суперлиге, и то у веома незгодном моменту. Подсетимо, имали смо низ кадровских проблема, а свему томе предстоји можда и меч сезоне. Све честитке нашим момцима!

Нови Сад – Стадион Карађорђе. Судија: Новак Симовић. Помоћници: Никола Ђоровић и Милош Симовић. Жути картони: Деветак (Војводина), Петровић, Ераковић (Црвена звезда) Црвени картони: – Стрелци: 0:1 Гајић (26. минут), 0:2 Бен (76. минут)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Ераковић, Панков, Милуновић, Гајић, Петровић, Саного, Бен (од 84. Дегенек), Канга (од 75. Николић), Иванић (од 88. Спиридоновић), Фалћинели (од 84. Вукановић). Тренер: Дејан Станковић

Војводина: Вуклиш, Бјековић (од 46. Стојковић), Бралић, Деветак, Ђорђевић, Дринчић, Андрић, Човић (од 77. Зукић), Бојић (од 81. Гемовић), Вукадиновић, Мркаић (од 65. Ђуричин). Тренер: Ненад Лалатовић

Повезане вести

4 comments

krvavi zvezdas-DE нов 23, 2020 at 12:00

eraković,petrović,spiridonović nikada igrači ni za drugu kenijsku ligu..milunović je presmešan vise za fudbal

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 22, 2020 at 21:05

eraković,petrović,spiridonović nikada igrači ni za dva zivota..milunović je presmešan vise za fudbal

Reply
deki нов 22, 2020 at 20:07

Važna pobeda, titula prioritet.Protiv Genta i bod bi bio uspeh.

Reply
Dragan нов 22, 2020 at 19:45

Super. Veoma važna pobeda pred Gent. Čak i Njegoš igrao vrlo dobro!!!

Reply

Leave a Comment