Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Звезда има најбољу одбрану у лиги

Црвена звезда доминира у свим сегментима игре што се тиче домаћег првенства. Девет бодова предности у односу на првог пратиоца, најбољи напад са 44 постигнута гола, али и одбрана са свега седам примљених погодака говоре о фудбалској супериорности нашег тима.

Оно што је још интересантније, то је да наша одбрана на чак 10 од 15 утакмица није капитулирала. Смењивали су се на голу Борјан и Поповић (који још увек није примио гол у првенству), шансу вребају Васиљевић и млади Ћопић, али противнички нападачи у више од половине мечева нису могли да нађу пут до мреже Црвене звезде. Наш тим није примио голове од: Новог Пазара (3:0), Радничког (3:0), Мачве (3:0), Пролетера (1:0), ТСЦ-а (5:0), Вождовца (6:0), Младости (4:0), Напретка (3:0), Јавора (0:0) и Војводине (2:0), што је више од 900 минута у којима се наша одбрана перфектно држала. Поготке су успели да нам постигну: Спартак (3:2), Чукарички (3:1), Партизан (1:1), Радник (4:1) и Инђија (3:2).

На чак 13 мечева између статива је стајао Борјан и он има седам примљених погодака, док Поповић на две утакмице није дозволио да га матирају. Велике заслуге за ово иду и нашим дефанзивцима. Одбрамбена четворка са највише одиграних утакмица у првенству је: Милан Гајић (13), Радован Панков (12), Милош Дегенек (11), Милан Родић (11), а једанаест одиграних мечева има и Марко Гобељић. Ту је и Ераковић који је осам пута наступио, као и Милуновић са три меча, док Хајдин још увек чека минуте.

Црвено-беле до полусезоне у првенству чекају утакмице са Радом (код куће), Златибором (у гостима), ОФК Бачком (код куће) и Металцем (у гостима), и биће то идеалне прилике да наш тим још више поправи гол-разлику, те да одбрана да све од себе да до полусезоне на четрнаест утакмица буде несавладана.

The post Звезда има најбољу одбрану у лиги appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment