Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАтлетикаВажноНајновијеОстало

Црвена звезда најбољи клуб у 2020. години

Епитет најбољег клуба у 2020. години приписује се Атлетском клубу Црвена звезда. Рангирање најупешнијих клубова ове сезоне традиционално је систематизовао Српски атлетски савез према бодовним таблицама.

Уз дуплу круну на сениорским и јуниорским Екипним првенствима, мноштва медаља са Првенстава Србије у свим категоријама и успесима на Првенству Балкана, Звезда је освојила 88.165 бодова. Другопласирани по успеху је Атлетски клуб Војводина са 57.384 бода, а трећи Београдски Атлетски клуб са 52.908.

Колико су наши сениори били убедљиви говори податак да су они сами освојили скоро 500 бодова више од другопласираног клуба (14.000 бодова) у бодовању за државна првенства.

Међутим, за Спортски журнал, потпредседник клуба Невен Ранић истакао је да би решавање једног проблема успеси атлетичара били још већи.

Стаза на стадону Рајко Митић је толико пропала, да ексери од спринтерица пробијају на бетон па је немогуће тренирати у њима, чак и у патикама. Велики је ризик од повреда спортиста. Тунел смо реновирали 2013. године, а већ је потрошен. Борили смо се дуго да добијемо дворану, а сада у њој београдски клубови тренирају и лети и то не због великих врућина, што би имало смисла, већ због одсуства услова на отвореним борилиштима. Били смо приморани да идемо у друге градове како бисмо реализовали специфичне тренинге. Стално указујемо на тај огроман проблем, али за сада без одјека код оних који би могли да га реше. Не тражимо ништа што нам не припада, већ оно што смо успесима заслужили – рекао је Ранић.

Сезона, као сезона, све само није уобичајена. Темпирање форме било је готово немогуће, услед честих одлагања заказаних термина такмичења. У вези са тим још је изненадније да су чак почетком септембра наши атлетичари успели да остваре сјајне резултате на сениорском Првенству Србије у Новом Пазару.

Настављена је континуирана доминација Милане Тирнанић на 100 метара, које је убрзо на Балканским играма освојила златну медаљу у драматичној завршници, а победничко време износило је 11.67 секунди.

Као првак Србије и са личним рекордом у скоку удаљ 8.05 метара, који је скочио средином септембра у Беранама, Страхиња Јованчевић био је још један Звездин атлетичар који је појачо репрезентацију Србије у румунском Клужу на Балканијади. Освојио је сребрну медаљу са даљином 7.79 метара.

Ања Лукић, која је управо на Првенству Србије истчала лични рекорд у дисциплини 100 метара препоне 13.34 секунди, освојила је бронзану медаљу на Балканијади са пет стотинки споријим резултатом. Ања је убрзо и дебитовала на Дијамантској лиги где је била садмопласирана.

У Новом Пазару, сјајне најступе остварили су и Тијана Јапунџић, Милош Милосављевић, Јасмин Халили, Александра Ивановић и Милош Марковић који су освојили титулу најбољих у Србији за 2020. годину у својим дисциплинама.

Екипна првенства

Сениори и сениорке Црвене звезде потврдили су апсолутну доминацију и на екипним такмичењима, четврти пут заредом освојили су титуле Екипних првака Србије у обе конкуренције.

Сениорима је ово 39. титула, а сениорке су по 22. пут биле најбољи женски тим у Србији.

Старији јуниори и јуниорке били су победници у обе конкуренције на Екипном првенству Србије, а сјајне успехе постигли су Јована Делић, Тијана Јапунџић, Зорана Санић, Лука Олујић, Стефан Каљуш и Стефан Михајлов, као и многи други који су допринели да наш клуб понесе дуплу круну.

Тренд освајања дуплих екипних медаља ове сезоне су испунили су и млађи јуниори и јуниорке, који су освојили бронзане медаље.

Наши млађи пиорини такође су били прваци Србије на Екипном првенству.

За овосезонске врхунске резултате наших атлетичара свакако су заслужни и њихови тренери, те им желимо континутитет оваквих успеха и у зимској сезони где их очекују узбудљива такмичења.

Светско и Европско првенсво у дворани су релативно близу, а поред Армина Синанчевића, главне узданице АК Црвена звезда који је обарањем државног дворанског рекорда у бацању кугле са 21.13 метром потенцијал за велики успех на тим такмичењима, и Милана Тирнанић има норму за Европско у пољском Торуњу, али је јако близу учешћа и на Светском дворанском првенству у Нанђингу(Кина) на 60 метара.

The post Црвена звезда најбољи клуб у 2020. години appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment