Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

У сусрет противнику – Гент

Изабраници Дејана Станковића сутра од 18 часова и 55 минута гостују белгијском вицешампиону екипи Гента у оквиру четвртог кола групне фазе Лиге Европе.

МЕЂУСОБНИ ДЕУЛИ

Први и једини дуел у историји између Црвене звезде и Гента одигран је управо ове сезоне и то у прошлом, трећем колу Лиге Европе на стадиону “Рајко Митић”. Изабраници Дејана Станковића су тријумфовали резултатом 2:1 головима овосезонских појачања и повратника у редове црвено-белих – Гелора Канге и Александра Катаија. Црвена звезда је тим тријумфом везала две победе у Европи, док је Гент везао три везана пораза.

Своје учешће у европским такмичењима за ову сезону Гент је, као и Црвена звезда, започео у Лиги шампиона. Кренули су од трећег кола квалификација и прво савладали бечки Рапид на домаћем терену резултатом 2:1, погоцима Дорша и Јаремшчука, иако је занимљиво да је тим из Аустрије према статистичким подацима био опаснији на том мечу (већи посед, већи број удараца ка голу, више додавања). У плеј-офу су се састали са кијевским Динамом и изгубили обе утакмице. Није наш ривал оставио посебно добар утисак у овим квалификацијама, јер је прво био поражен на домаћем терену 1:2 (Клајндинст), али треба рећи да су играли са играчем мање током већег дела другог полувремена, а потом их је Динамо веома убедљиво победио 3:0. Упркос томе што резултат из Кијева говори једно, статистика каже да је Динамо постигао три гола из четири шута, док је Гент чак 14 пута шутирао ка голу – али без да су успели да матирају Бушчана.

БУДИТЕ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Директан пренос утакмице против Гента можете пратити на каналу РТС 1 и Аренаспорт 1 са почетком од 18 часова и 55 минута. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу из минута у минут, као и на званично Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда се налази на заслуженом првом месту табеле Суперлиге Србије, са освојеним 41 бодом. На последњих пет мечева националног шампионата, црвено-бели су славили три пута и ремизирали два. У Европи Црвена звезда је везала две победе и тренутно је на 2. месту групе Л са шест освојених бодова. Наш сутрашњи ривал је у претходних пет дуела остварио две победе, два пораза и рем и налазе се на 10. позицији, док се у групи Л налази на последњем месту без освојеног бода.

САСТАВ ЗВЕЗДЕ У БЕЛГИЈИ

Тренер Дејан Станковић је на пут у Белгију повео 22 фудбалера.

На списку путника су: Милан Борјан, Зоран Поповић, Милан Гајић, Радован Панков, Немања Милуновић, Милош Дегенек, Страхиња Ераковић, Његош Петровић, Мирко Иванић, Вељко Николић, Вељко Симић, Андрија Радуловић, Срђан Спиридоновић, Жељко Гаврић, Ел Фарду Бен, Алекса Вукановић, Милан Павков, Ричмонд Боаћи, Никола Крстовић, Дијего Фалћинели, Марко Лазетић и Матеја Бачанин.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Највећа претња црвено-белима биће украјински нападач Роман Јаремчук, као и младе снаге – Осман Букари и Гиорги Чакаведзе који нема велику минутажу, али важи за једног од најталентованијих фудбалера у белгијском првенству. Капитен тима је искусни тридесетједноогодишњи Вадис Ођиђа Офое, док стабилност везном реду гарантује француски интернационалац Елиша Овусу. Гент са клупе предводи Вим Де Декер који је био асистент претходном шефу струке, а на тој позицији ће бити све док клуб из Белгије не промовише новог тренера.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитер меча Гент – Црвена звезда биће словачки 32-годиншни арбитар Филип Глова. Њему ће помагати земљаци Петер Беднар и Франтишек Ференц, као и четврти арбитар Михаљ Оценаш. Глова је ове сезоне већ судио на једном мечу Лиге Европе, у Лондону где је Арсенал савладао Дандалк са 3:0.

The post У сусрет противнику – Гент appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment