Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Мркела: „Биће одлазака, али планирамо да појачамо екипу“

Спортски директор Фудбалског клуба Црвена звезда Митар Мркела најавио је одласке током зимског прелазног рока као и то да ће они бити надомештени.

Шампион Србије је надомак пласмана у нокаут фазу УЕФА Лиге Европе после сјајне представе у Генту (0:2) и сада им је потребан барем бод или да Слован не победи у наредном колу, како би и званично ушли у наредни део такмичења.

Стога, у клубу размишљају и о новим аквизицијама, али, пре свега, поставља се питање и ко ће напустити тим? Први који се нашао на листи медија јесте Његош Петровић, један од јунака победе на „Геламко“ стадиону, за којег је, наводно, заинтересован Андерлехт.

– „Ја то не знам. Али знам да ће бити сигурно неколико одлазака. И спремамо се за такав сценарио. Планирамо да у зависности од тога појачамо екипу. Управо због тога смо са обе ноге на земљи. Немамо много времена за уживање. То је просто Црвена звезда“ – рекао је Мркела за „Mozzart sport“.

Није Његош блистао током ове сезоне, али верују у њега и стручни штаб и спортски сектор.

– „Сасвим је нормално да млад играч нема константност. Његош Петровић је имао добрих утакмица, затим оних када је било евидентно да је дошло до пада. Изузетно ми је драго због њега, јер верујем да може још много да напредује. Он је одиграо неколико лепих мечева у првенству. Ко је желео да види – видео је да је био добар у врло захтевној утакмици против Војводине. Тако је наставио против Гента“ – истакао је Мркела.

Попут Петровића, Станковић користи и друге младе играче који су изданци Звездине школе. Тако је Вељко Николић играо као стартер, а са клупе су у другом полувремену ушли Страхиња Ераковић, који добија све више прилика, те Андрија Радуловић, нови бисер са „Маракане“. Такође, клуб је бацио око на Ричарда Одаду и Николу Станковића из филијале Графичара.

– „То је јако позитивна ствар. Последњих година улажемо много средстава у Омладинску школу и добро је што из ње излази много квалитетних играча. Сада је један од наших приоритета дошао на наплату. Верујем да ће тај тренд бити настављен у наредном периоду. Планирамо да на зимске припреме поведемо још младих играча из Графичара. Сигурно ће бити првом тиму прикључен Одада, као и везиста рођен 2003. године Никола Станковић. Можда и још неки млади играч“ – открио је Мркела.

Повезане вести

2 comments

krvavi zvezdas-DE нов 28, 2020 at 19:41

AKO MISLITE DA VRATITE PENZIONERA KRSTIČIĆA ONDA NEMOJ TE BOLJE..NAMA TREBA BRZ,SNAZAN I IGRAČ KOJI GURA NAPRED A NE STARCA KOJI JE PUŽ GOLAĆ

Reply
Sladajac нов 28, 2020 at 19:05

Dovesti Aleksandra Vojinovića iz Borca BL.Odličan zadnji vezni, podseća me na Mladenovića, poslednjeg krštenog zad.veznog kojeg smo imali…Probati dovesti Radoju iz Levantea,ne igra a i Levante ispada iz lige…

Reply

Leave a Comment