Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Кошаркашице протутњале Новим Садом

У оквиру 11. кола Прве женске лиге Србије кошаркашице Црвене звезде Комбанк гостовале су у Новом Саду екипи Новосадске ЖКА и убедљивим тријумфом учврстиле се на лидерској позицији.

Новосадска ЖКА : ККЖ Црвена звезда Комбанк 48:83 (12:25, 13:20, 9:20, 14:18)

Од самог старта сусрета у дворани СПЦ „Војводина“ у Новом Саду црвено-беле девојке су имале предност, а све што су домаће успевале да учине било је да поенима Александре Мужевић изједначе на 2:2, односно 4:4. Новосађанке су какву такву резутатску неизвесност одржавале до четири минута пре краја прве деонице игре када су имале три поена заостатка (11:14), а затим следи серија од 11:0 наших кошаркашица и већ тада је било јасно да је питање победника у овом сусрету решено.

Почетком друге деонице три поена (2+1) за нашу екипу постигла је Милица Бојовић, док је два поена са линије слободних бацања постигла је Марија Авлијаш након чега је уследио четвороминутни пост у којем су домаће играчице успеле да заостатак сведу на једноцифрени број. Међутим, превасходно захваљујући фантастичној Ивани Катанић која је за четири минута убација 11 поена црвено-беле на „велики одмор“ одлазе са 20 поена предности – 45:25.

Након полувремена наше девојке за шест и по минута игре праве серију 17:3 и стижу до великих 34 поена предности (62:28) чиме су све дилеме око победника овог сусрета, ако је дилеме уопште и било, разрешене. У том периоду игре посебно се истакла Надежда Недељков са седам постигнутих поена.

Током последње деонице виђена је равноправна борба, али су и овај период игре црвено-беле решиле у своју корист резултатом 18:14.

Најефикаснија у нашим редовима била је Ивана Катанић која је постигла 22 поена. Двоцифрен учинак имале су још Надежда Недељков са 15 и Маша Јанковић са 14 постигнутих поена. У домаћој екипи са по десет поена најефикасније су биле Дуња Гверо и Јована Миросављев.

У наредном 12. колу Прве женске лиге Србије црвено-беле девојке гостују у Крагујевцу екипи СПД Раднички д.о.о. који је током досадашњег шампионата остварио једну победу и осам пораза.

Новосадска ЖКА: Ј. Тадић 2, Ј. Ђурић 5, А. Мужевић 8, Д. Гверо 10, М. Мршић 7, А. Вучетић 2, А. Перић, С. Ждрња, С. Ђалинац 4, Ј. Миросављев 10, Н. Јовановић, А. Прцовић. Тренер: В. Џувер
ККЖ Црвена звезда Комбанк: Н. Наумчев 9, И. Катанић 22, М. Јанковић 14, Н. Недељков 15, М. Бојовић 9, Л. Бошњаковић, Ј. Каписода, Н. Деурић, Ј. Спасовски 3, М. Ристић, М. Авлијаш 5, Д. Зечевић 6. Тренер: Д. Вуковић

(фото: ККЖ Црвена звезда Комбанк)

Повезане вести

Leave a Comment