Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Звезда на путевима славе

Црвена звезда ове сезоне игра сјајно, како у националном шампионату, тако и у Европи. У утакмици против Гента у Белгији пулени Дејана Станковића остварили су трећу везану победу у Лиги Европе, а то није успело ниједној генерацији још сезоне 1991/92 када су тадашњи фудбалери везали четири победе заредом.

Црвена звезда, под командном палицом Дејана Станковића игра веома атрактиван и ефикасан фудбал. После пораза у првом колу од једне од најбољих екипа Бундеслиге из прошле сезоне Хофенхајма, наша екипа је везала три победе заредом и то у веома кључним утакмицама.

Прво је „пао“ Слован из Либереца на Маракани резултатом 5:1. Био је то празник фудбала који су звездаши и очекивали ове јесени судећи да Звезда ове сезоне постиже доста голова. Два гола Ел Фарду Бена, тренутак инспирације и магије Александра Катаија, потом првенац Милана Гајића у Европи и, сада већ по навици, неодбрањив трзај главом Дијега Фалћинелија донели су Звезди прва три бода у новој сезони у Лиги Европе. Уследила је утакмица против Гента када су Звездине снаге само потврдиле да резултат против Либереца није био случајност. Нова три бода и права европска партија, уз голове Гелора Канге и Александра Катаија, донели су Звезди већ сада 2. место у групи и прилику да се веома брзо домогне европског пролећа.

Прошлог четвртак изабраници Дејана Станковића на гостовању Генту у Белгији донели су навијачима много радости. У лавовској борби, бројним претрчаним километрима, „бомбом“ Његоша Петровића у 53. секунди и „небеском“ скоку Немање Милуновића Звезда је тријумфовала резултатом 2:0 и тако дошла на корак од проласка групне фазе и европског пролећа. Да успех буде још већи говори и чињеница да Звезда корача Европом на сличан начин као генерација из сезоне 1991/92, што довољно говори да су наши фудбалери на добром путу да стигну оно што је постигнуто и пре 29 година.

Верујемо да ће наши момци већ у четвртак обезбедити презимљавање у Европи, наравно новом победом и то против Хофенхајма на стадиону „Рајко Митић“.

ЧЕТИРИ ВЕЗАНЕ ПОБЕДЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ 1991/92:

Црвена звезда – Портдаун 4:0

Портдаун – Црвена звезда 0:4

Црвена звезда – Аполон 3:1

Аполон – Црвена звезда 0:1

ТРИ ВЕЗАНЕ ПОБЕДЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ 2020/21:

Црвена звезда – Слован Либерец 5:1

Црвена звезда – Гент 2:1

Гент – Црвена звезда 0:2

The post Звезда на путевима славе appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

окнарб нов 29, 2020 at 16:14

Озбиљно се треба појачати у јануару.никога се не плашитикога годизвучемо у жријебу и шансе да дођемо до четврфинала узмало среће није далеко.Радимо ,вјерујемо ,идемо корак по корак како је рекао Деки,човијек невјероватне енергије и зна да утиче на играче,са сваким разговара ,пружа им шансу и то наравно утиче на њих да пруже све од себе ,а често некад и изнад могућности.Оспоравао самм Декија и пар играча(овим се путем извињавам)али ,морам признати да имамо сад коначнео екипу.Нема ништа н брзину,како у у живозу тако и у спорту.

Reply

Leave a Comment