Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Црвена звезда – Рад 3:0 (2:0)

Савладали су фудбалери Црвене звезде екипу Рада резултатом 3:0 у оквиру 16. кола Суперлиге Србије. Радост Дејану Станковићу головима су донели Милан Павков, Ричмонд Боаћи и Срђан Спиридоновић, наш тим је стигао до нове победе у првенству а прву утакмицу у сениорском фудбалу одиграо је шеснаестогодишњи Марко Лазетић.

Црвена звезда – Рад 3:0 (2:0)

Стадион: „Рајко Митић“.

Судија: Андрија Стојановић.

Стрелци: Павков у 17, Боаћи у 41. и Спиридоновић у 59. минуту.

Црвена звезда: Борјан, Гајић (од 60. Радуловић), Панков (од 60. Милуновић), Дегенек, Ераковић, Саного (од 60. Петровић), Николић, Спиридоновић, Гаврић, Боаћи (од 76. Крстовић), Павков (од 76. Лазетић).

Резерве: Поповић, Милуновић, Хајдин, Петровић, Симић, Бачанин, Бен, Радуловић, Фалћинели, Крстовић, Лазетић.

Рад: Кахриман, Ђорић, Стојановић (од 46. Лазаревић), Дамњановић (од 65. Блажић), Јовановић, Цигер (од 65. Радивојевић), Буснић, Живковић (од 71. Илић), Ризнић (од 46. Трифуновић), Стојсављевић, Трнинић.

Резерве: Марковић, Тановић, Газивода, Миличковић, Ковачевић, Лазаревић, Трифуновић, Бајић, Блажић, Радивојевић, Илић.

Жути картони: Боаћи (Црвена звезда), Трнинић (Рад).

Као награду за добар рад и сјајне партије у омладинцима нашег клуба, прекоманду у први тим за данашњу утакмицу добили су Матеја Бачанин, офанзивни везиста рођен 2003. године, као и Марко Лазетић, нападач рођен 2004. године. Пре самог меча од стране спортског директора Митра Мркеле уручен је и дрес са бројем 104 нашем некадашњем фудбалеру и једном од најбољих Звездиних штопера у последњој деценији – Дамјану Ле Талеку, који обележева укупно забележених наступа француског интернационалца у нашем клубу. Такође, минутом ћутања упућен је и последњи поздрав недавно преминулој легенди фудбала – Дијегу Марадони.

Неколико покушаја на старту меча, пре свих расположеног Жељка Гаврића, који је дриблинзима потпуно „збуњивао“ одбрану Рада, означили су увертиру за, условно речено, рани гол који је Црвена звезда постигла. Играо се 17. минут када је Павков искористио неодлучност Стојсављевића и показао да се када је пред противничким голом сналази као „риба у води“. Сјајно је прихватио лопту, луцидно надмудрио дефанзивца Рада и рутински матирао Кахримана.

Наставио је Гаврић да прети и после постигнутог гола. Играо се 23. минут када је прво шутирао, а потом и низом дриблинга потпуно надмудрио читаву одбрану Рада, али је Кахриман у оба случаја успео да интервенише и спречи нашег везисту да се упише у стрелце. Интервенисао је голман гостију и  три минута касније, када се после паса Павкова нашао испред Спиридоновића. Најконкретнију прилику у првом делу игре Гаврић је имао у 36. минуту када га је Спиридоновић феноменално упослио, а он се нашао испред Кахримана, међутим, послао лопту преко гола, иако је утисак да је она незгодно одскочила тик пре шута. Да се на одмор оде са два гола предности постарао се Ричмонд Боаћи, иако велике заслуге за гол из 41. минута иду Срђану Спиридоновићу. Оштар пас у петерац послао је брзоноги крилни нападач, а центарфор из Гане је „продужио“ ногу и послао лопту у мрежу ривала.

Већ на старту другог полувремена се видело да су фудбалери Црвене звезде „гладни“ голова. Прво је Спиридоновић ударцем завршио сјајну акцију нашег тима, а потом је и Боаћи у 48. минуту шутирао оштро са двадесетак метара, али тик поред стативе, премда је лопта закачила једног дефанзивца Рада. Узвратили су и гости преко резервисте Трифуновић који је у 52. минуту затресао пречку. Мало је фалило Боаћију да искористи кикс одбране гостију у 57. минуту, али као да није очекивао лопту која му се одбила на петерцу, па је Кахриман успео да интервенише.

Вратио је Боаћи асистенцију Спиридоновићу у 59. минуту. Одличан преглед игре нашег центарфора и још боље проигравање за брзоног везисту који се одлично убацио по десном боку, наместио лопту на „левицу“ и сјајно матирао голмана Рада. Потом је Станковић направио троструку измену па су на терен ушли Милуновић, Петровић и Радуловић, а из игре изашли Гајић, Панков и Саного. Утакмицу против Рада ће заувек памтити један шеснаестогодишњак – Марко Лазетић, ког је Дејан Станковић на терен послао у 76. минуту. Талентовани нападач рођен је 2004. године и на терен је ушао уместо Павкова, док је Крстовић заменио Боаћија. Управо је Лазетић имао најизгледнију прилику у финишу меча, када је у 89. минуту после шута Гаврића, само поставио ногу на петерцу, међутим Кахриман је успео да одбије лопту до стативе.

Извор: сајт ФК Црвена звезда

Повезане вести

13 comments

Delije Sever Ns нов 30, 2020 at 09:23

„Bari“…Taj brate nepričaj prazne priče.Dva penala kao kuća što nisu svirana.Nebudite kao grobari da tuđe neviditi a svoje pljujete

Reply
ĐOLE BARI 91 дец 1, 2020 at 13:06

TO JE ŠABAN FRANJEVAČKI

Reply
Bari 1991 нов 30, 2020 at 08:22

možemo li u prvenstvu pobjeđivati bez sudijskih previda???

Reply
ĐOLE BARI 91 нов 30, 2020 at 12:41

PALI NA HRVATSKE SAJTOVE TUĐMANOV LOPATARU.ZAŠTO OBJAVLJUJETE KOMENTARE OVOG ŠLJAMA FRANJEVAČKOG ?

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 29, 2020 at 21:23

JOŠ JEDNA BRILJATNA PARTIJA „BISERA“ NIKOLIĆA I OPET ZASENIO EVROPU POTEZOM,SAMO JE SADA PAO NA NOS A PROŠLI PUT NA D…SAPLETE SE DETE A NEMA U BLIZINI IGRAČA..PE…HAHHA..KOJA SMEJURIJA SA TIM NIKOLIĆEM DA JE POSTALO ZABAVNO..IMAO JE I 12 POGRESNIH DODAVANJA..BLISTAVA BUDUĆNOST

Reply
ĐOLE BARI 91 нов 29, 2020 at 21:41

ŠTA VIŠE REĆI BRATE, DA SE TOLIKO FORSIRA NEKO KO APSOLUTNO NIŠTA NE ZNA … ČEKAO SAM ZVEZDA DAJE 4+ ZA OKO 400 EURA, POGODIM ARSENAL PP2+,FRAJBURG- HOFENHAJM GG, KALJARI-SPECIJA GG, SELTA-GRANADA PP1+ , MOLDE-HAUGESUND PP2+ …KAD SU UŠLI BISERI IZAŠAO SAM DA PROŠETAM .

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 29, 2020 at 22:37

HAHA..BRATE I JA VRISNUO ZA 420€ CEKAO 4+..AL NEMA VEZE..BITNIJA 3 BODA..AL OVO POSTAJE ŽALOSNO DA SE GURA DETE KOJE NA 31 TEKMI DAO GOL NA KOJU NATRCAO ,DODAO 700 POGRESNIH LOPTI I PAO DVA PUTA ZA 5 DANA JEDNOM NA D..PE I SADA NA NOS A DA GA NIKO NE DIRA..O ČEMU SE OVDE RADI BRATE MENI NIJE JASNO..PA MALI RADULOVIĆ JE ZA NJEGA RONALDO..TAKVIH IGRAČA IMA PO SEOSKIM LIGAMA..IZGLEDA DA JE JE VELIKI TAL TERZE I NJEGA SA MENADZEROM..DRUGE LOGIKE NEMA

Reply
ĐOLE BARI 91 нов 30, 2020 at 00:20

BILA BI TRI BODA BRATE I DA JE BILO 4:0. A OVAJ NESREĆNI NIKOLIĆ U VOŽDOVCU NE BI BIO NI U PROTOKOLU,U ZVEZDI JE NEZAMENLJIV . BAŠ KAO I NESREĆNI ERAKOVIĆ. ZAISTA BRUKA I SRAMOTA KAKVA 2 BALVANA IGRAJU U ZVEZDI.

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 30, 2020 at 17:11

slazem se 101%,…zamisli puž golać eraković da čuva mbapea na beku..ili balerina nikolić da nam organizuje igru..pa to su samo seljački igraci koji su zrtve terzica i dzaje da ih prodaju na silu i podele pare..njihov domet je čuka

ĐOLE BARI 91 дец 1, 2020 at 13:10

ERAKOVIĆ JE SPORIJI KAD TRČI NEGO KAD HODA, A „VELJA“ DAISPRAVAN PAS SAMO KAD POGREŠI.

krvavi zvezdas-DE нов 30, 2020 at 17:18

odgovorio sam ti brate zasto se forsira nikolić i erakovic ali admin mi blokira odgovore jel spominjem glavešine

MILOS RANKOVIC нов 29, 2020 at 21:22

TAMAN KOLIKO TREBA,RADUJE IGRA PAVKOVA I BOACIJA,VIDI SE STARI PAVKOV ZELJAN IGRE,BORI SE,KLIZA,TRCI,POGLED NJEGOV SVE GOVORI,BOACI ISTO,ZALOSNO JE OVO STO RADE NOVINARI LISTOVA INFORMER,TELEGRAF,MONDA,MAXBETA SKORO SVIH,PRVO PARTIZAN URNISAO TSC,KAD JE ZVEZDA RAZNELA TSC PET NULA,I VOZDOVAC SEST NULA NISTA TO JE POBEDA ZVEZDE,DRUGO PAVKOV GURA LOPTU RUKOM DAJE GOL,STA JE BRE SA DVA PENALA ZA ZVEZDU,STA JE SA PENALOM U NOVOM SADU,STO BRE NEPISU DA JE DEBITOVALO DETE SA 16 GODINA,DA JE IGRALO 7 DECAKA MLADJIH OD 21 GODINE,OTKAD SU OVE PLACI P…E KUKALE NA FSS ZVEZDI SE VISE NESVIRA PENAL,MI IMAMO BOLJE SUDJENJE U EVROPI NEGO U SRBIJI,VISE NAS POSTUJU U EVROPI NEGO U SRBIJI,OVI NOVINARI SU ZLO SRBIJE,SRAMOTA I BRUKA SRBIJE SU POJEDINI SAJTOVI I NOVINE,MOGU DA PISU STA HOCU,IDEMO ZVEZDO SEM SVOJIH NAVIJACA NEMAS NIKOG,SVIMA JE KRIVO STO CE ZVEZDA IGRATI PROLECE U EVROPI,STO GAZIMO SA DECOM,VIDI SE DA SU SVI PROTIV NAS,ALI NECE MOCI,NAS JE MNOGO VISE NEGO SVIH VAS ZAJEDNO 75 POSTO SRBA NAVIJA ZA ZVEZDU U CELOM SVETU PA VIDITE KOLIKO JE TO

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 29, 2020 at 21:20

DRAGO MI JE ZBOG NAŠE DECE DA SU IGRALI RADULOVIĆ,LAZETIĆ TREBA DA IGRAJU

Reply

Leave a Comment