Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Реми кадета иза југа Маракане

Имали су кадети Црвене звезде два гола предности у дуелу против Графичара, али је меч на крају завршен резултатом 2:2. Двоструки стрелац за тим Николе Митића и фудбалер који је у потпуности обележио данашњи сусрет био је Мирко Николашевић, док су гости стигли до изједначења преко Косте Веселиновића и Александра Кахвића.

Црвена звезда – Графичар 2:2 (1:0)

Стадион: “Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда”.

Судија: Никола Божовић.

Стрелци: Николашевић у 28. и 55. минуту за Црвену звезду, а Веселиновић у 73. и Кахвић у 83. минуту за Графичар.

Црвена звезда: Маринковић, Митић (од 69. Савић), Лековић, Вукичевић, Стојсављевић, Видојевић, Лолић, Бубањ (од 73. Шљивић), Мијатовић, Николашевић (од 84. Миладиновић), Ракић (од 90. Л. Ђурић).

Графичар: Китановић, Петровић (од 46. Кахвић), Жакнић, Илић (од 62. Бековић), Граоња, Мелентијевић, Голдин (од 73. Јовановић), Брајић, Огњеновић (од 62. Веселиновић), Матић, Радоман (од 56. Бошковић).

Претио је Мијатовић у уводним тренуцима меча, али прво се затресла мрежа Црвене звезде. Погодио је Огњеновић у 18. минуту, али се нашао у недозовољеној позицији. Ипак, све је у тиму Николе Митића данас полазило од Мирка Николашевића. Мајсторски изведен слободан ударац са двадесет и пет метара у рашље гола који чува Китановић из 28. минута довео је кадете Црвене звезде до вођства. Нису клонули духом фудбалери Графичара, па је у 30. минуту Матић могао да изједначи. Одбила се лопта до њега после одбране Маринковића, али је брзоноги крилни нападач шутирао преко пречке из изгледне позиције.

Много динамичније било је друго полувреме. Прво је Видојевић са десетак метара шутирао поред гола у 47. минуту, а онда је поново Николашевић ступио на сцену. Играо се 55. минут када је грешку одбране гостију искористио крилини нападач нашег тима и снажним ударцем искоса са леве стране рутински матирао Китановића. Деловало је да Црвена звезда има утакмицу у својим рукама, а два минута касније је и Ракић погодио пречку, па је поново лопта стигла до Николашевића, премда је голман гостију овог пута био успешнији и феноменално интервенисао.

Ипак стигли су фудбалери Графичара до изједначења. Прво је Коста Веселиновић у 73. минуту смањио резултат снажним ударцем под пречку, иако је пре тога Маринковић сјајно одбранио покушај Брајића, а онда се десет минута касније Кахвић нашао пред голманом црвено-белихи и “боцнуо га”, чиме су гости изједначили. Могла је Црвена звезда да освоји читав плен у 90. минуту, али је Ђурићу недостајало више концентрације у завршници, премда треба узети у обзир да је борбени везиста заиграо данас после више од два месеца колико је био ван строја.

The post Реми кадета иза југа Маракане appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment