Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Нови јубилеј Марка Симоновића – 100. Евро меч у црвено-белом дресу

Кошаркаши Црвене звезде мтс гостују у Тел Авиву екипи Макабија у оквиру 12. кола Евролиге. Почетком трећег периода овог сусрета на паркет је изашао један од најискуснијих наших кошаркаша и тиме се још једном златним словима уписао у историју клуба са Малог Калемегдана.

Наиме, Марко Симоновић који је недавно прославио велики јубилеј 300. утакмицу у црвено-белом дресу, вечерас је у Тел Авиву стигао до 100. меча за вољени клуб када су у питању европски купови. Тиме је Симоновић постао тек други играч у историји клуба са Малог Калемегдана са троцифреним бројем европских наступа. Испред њега је само актуелни капитен и играч који игра десету узастопну сезону у редовма црвено-белих Бранко ЛАзић коме је дуел са „поносом Израела“ био 187. европски сусрет.

Свој дебитантски наступ за Црвену звезду у Евроки Симоновић је забележио у сезони 2012/13. Тада су наши кошаркаши у оквиру групе „Х“ Еврокупа 7. новембра 2012. у дворани „Пионир“ савладали француски Орлеан баскет резултатом 93:73. Од тог сусрета на укупно 99 претходних Евро мечева Симоновић је постигао укупно 766 поена. Од тога у оквиру Евролиге на 75 мечева био је стрелац 655 поена, а наступајући у Еврокупу на 24 сусрета постигао је 111 поена.

Повезане вести

Leave a Comment