Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКонференције за медијеНајновијеФудбал

Станковић: „Вредно смо радили за „европско пролеће“

Обезбедила је Црвена звезда „европско пролеће“ после ремија са Хофенхајмом (0:0) у оквиру петог кола групне фазе Лиге Европе, а задовољан и поносан на играче које тренира био је Дејан Станковић.

Честитам играчима, клубу, стручном штабу и свим навијачима на овом успеху. Није било лако изборити све ово, знамо колико смо радили, жртвовали се и желели „европско пролеће“. Најавили смо то веома храбро и пре него што је одиграна прва утакмица, јер смо знали шта имамо, какви смо и колико то желимо. Тако да, још једном честитам момцима на вечерашњој утакмици, на свакој лопти смо били, борили смо се једни за друге и на послетку освојили 10 бодова и коло пре краја обезбедили „презимиљавање“ у Европи – почео је Станковић.

Детаљније је шеф стручног штаба нашег тима изанализирао вечерашњи меч.

– Имали смо Бена практично на позицији левог бека, Кангу који се вратио из повреде и био на 60 посто могућности, потом Вукановића који је четири дана лежао са температуром преко 38, те Гајића који се није одморио од како је почео да игра. Није могло боље, момци су извукли максимум. Доста пута нам је успело да им успоримо нападе, одузмемо лопту и чекамо нашу шансу. Они су брзи и снажни, то се види одмах. Зашто бих изашао високо и рискирао? Ми јесмо угрожавали њих, није да нисмо. Реалан сам и морали смо више да се фокусирамо на затварање линија и компактност тројице штопера који су одиграли феноменалну утакмицу. Игра није била можда лепа за око, али пита се и противник, а они су били добри вечерас.

Има Црвена звезда проблеме са повредама, али Станковић не тражи алиби и тврди да, управо, због здравственог билтена спрема утакмицу по у такмицу.

Кадровска ситуација је све тежа и никако нам не иде на руку. Момци требају да одморе, али не одустајемо. Имам 22 стандардна играча и они то показују из меча у меч. Ове утакмице су за оне фудбалере ван строја за које једва чекамо да се врате, да будемо комплетни. Имамо паклен ритам до полусезоне, чека нас и Куп Србије још. Не шалим се када кажем да спремамо меч по меч, јер само тако могу да знам кога имам на располагању, ко је здрав, ко је уморан. Догоде се ситуације у којима је неко здрав, али превише уморан и ризично га је ставити да игра, јер може да се повреди и да га онда изгубимо на дуже време. Јуче сам закаснио на конференцију за штампу, јер сам анализирао ко се како осећа да бих извео најбољих једанаест на терен. Нема алибија, идемо да извучемо максимум из сваке утакмице. Није било лако играти против Хофенхајма, можда немају звучно име, али фантастичне појединце имају – закључио је Станковић.

The post Станковић: Вредно смо радили за „европско пролеће“ appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment