Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Никад више бодова на Звездином конту

Црвена звезда је коло пре краја групне фазе Лиге Европе обезбедила „европско пролеће“ освојивши 10 бодова из пет одиграних утакмица, што је најбољи учинак неког српског клуба у било ком континенталном такмичењу.

Нашем тиму је преостало да одмери снаге још са Слованом и тако додатно утврди бодовни салдо, у случају позитивног резултата у Либерецу. Тиме је уједно надмашен резултат постављен у сезони 2017/18 када је Црвена звезда предвођена Владаном Милојевићем у Лиги Европе освојила девет бодова. Тада је наш тим победио Келн два пута (1:0, 1:0), у исто толико наврата ремизирао са БАТЕ-ом (1:1, 0:0), а одиграо и 0:0 са Арсеналом у Лондону, после пораза од 1:0 у Београду. Интересантно је да у Цреној звезди и данас има фудбалера који су били виновници тог успеха, па боје нашег тима, још увек, бране – Милан Борјан, Марко Гобељић, Гелор Канга и Ричмонд Боаћи. Ипак, Црвена звезда је ове сезоне захваљујући победама против Гента (2:1, 2:0) и Слована (5:1), а остварен је и реми у синоћњем мечу против Хофенхајма (0:0), уз пораз у Немачкој, освојила 10 бодова, за сада…

Црвена звезда ће 10. децембра гостовати Словану у Либерецу, „европско пролеће“ је обезбеђено и то веома извесно са друге позиције, а једино је питање колико ће бодова наш клуб „понети“ у други део такмичења, премда је и ово било довољно да се сруши рекорд српског фудбала.

Још један српски тим је успео да у групној фази неког европског такмичења освоји девет, али не и десет бодова. То је за руком пошло Партизану у сезони 2015/16, али наш вечити ривал тада није успео да се пласира у „нокаут“ фазу Лиге Европе.

Звезда у групним фазама:

2020/21 – Лига Европе – 10 бодова (још једна утакмица да се одигра)

2019/20 – Лига шампиона – 3 бода

2018/19 – Лига шампиона – 4 бода

2017/18 – Лига Европе – 9 бодова

2007/08 – Куп УЕФА – 0 бодова (из четири утакмице)

2005/06 – Куп УЕФА – 4 бода (из четири утакмице)

The post Никад више бодова на Звездином конту appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment