Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоЕвропска такмичењаНајновије

Пораз ватерполиста на старту турнира у Крању

Ватерполисти Црвене звезде поражени су од мађарског представника ОСЦ из Будимпеште у утакмици 1.кола квалификационог турнира Купа Европе у Крању – 15:5 (5:0, 2:1, 3:3, 4:1).

Трећепласирана екипа шампионата Мађарске је већ у првој деоници дошла до високог вођства и олакшала посао за наставак сусрета. Одлична реализација играча више била је кључна за стварање предности у првих осам минута – 5:0.

И у наставку су изабраници Данијела Варге користили сваку грешку Црвене звезде и играча више, а црвено-бели су први погодак постигли у финишу другог периода, ефектно је Петар Касум са крила савладао Леваија за коначних 7:1. Истакао се Владимир Мишовић и спасио чист погодак сјајном интервенцијом у последњој секунди.

Црвена звезда је била ангажованија у трећој четвртини, заиграла чвршће у одбрани, пливала боље, али висока разлика ОШЦ-а је била непремостива. Виђена су по три гола на обе стране. Црвена звезда је постигла сва три гола са играчем више преко Радовића, Танкосића и Вићковића, док је ОШЦ два пута био сигуран са петерца.

Надмоћнији је био мађарски тим у последњем кварталу и стигао до убедљиве победе на старту турнира, 15:5.

Црвеној звезди остаје да у наредне две утакмице уколико оствари две победе нађе на месту које доноси пласман у наредну рунду. Следећи меч је на програму сутра од 19 часова, противник је домаћин, екипа Триглава.

1.коло, Куп Европе квалификациони турнир

ОШЦ – Црвена звезда 15:5 (5:0, 2:1, 3:3, 4:1)

Крањ, базен: ПОБ „Крањ“. Судије: Себастијан Дерво (Француска) и Борис Маргета (Словенија). Искључења: ОШЦ 12, Црвена звезда 11. Петерци: ОШЦ 3(3).

ОШЦ: Леваи, Силађи, Манхерц 3, Варнаи 1, Саломон 2(1), Чачовски 1 (1), Дала 1, Тот 1, Ердељи 2 (1), Буриан 2, Бундшух, Хараи 2, Деваи. Тренер: Данијел Варга.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 1, Касум 1, Марковић, Суботић, Тртовић, Вићковић 1, Басара, Вукићевић, Шулц, Смиљевић, Радовић 2, Алексић. Тренер: Александар Филиповић.

The post Пораз ватерполиста на старту турнира у Крању appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment