Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Петица кадета у Шапцу

Савладали су изабраници Николе Митића екипу Мачве у Шапцу у оквиру 22. кола Кадетске лиге Србије и освојили нове бодове у трци до шампионске титуле. Резултат је био 5:0 у корист Црвене звезде, по два пута су погодили Матеја Бубањ и Вељко Лолић, док је једном то учинио Стефан Лековић, а чак три асистенције су дело Јована Мијатовића.

Мачва – Црвена звезда 0:5 (0:3)

Стадион: „ФК Мачва, вештачка трава“, Шабац.

Судија: Мирослав Јокић.

Стрелци: Бубањ у 15. и 20, Лолић у 45. и 67. и Лековић у 72. минуту.

Мачва: Антонић-Јовановић (од 76. Ранковић), Лукић (од 46. Димитрић), Тривуновић, Мишић (од 70. Павловић), Несторовић (од 83. Марковић), Максимовић, Макивић (од 76. Лаћарац), Радовановић, Стојановић, Шуман.

Црвена звезда: Војводић, Митић (од 63. Савић), Лековић, Вукичевић, Стојсављевић (од 70. Марић), Видојевић, Лолић (од 75. Димитријевић), Шљивић (од 48. Ђурић), Мијатовић, Николашевић (од 63. Миладиновић), Бубањ.

Жути картон: Шуман (Мачва).

Сарадња Мијатовића и Бубња донела је два гола Црвеној звезди. Прво је у 15. минуту после сјајне комбинације Лолића и Шљивића, упошљен Мијатовић који је несебично асистирао за Бубња, а он из петерца сместио лопту у празну мрежу. Пет минута касније, комбиновао је исти двојац. Извео је Мијатовић корнер, феноменално је скочио Бубањ и са седам метара главом послао лопту у мрежу Антонић-Јовановића и удвостручио предност.

До краја полувремена су ударцима са дистанце покушавали Видојевић и Шљивић, а био је запажен и Војводић на другој страни када је у једном нападу феноменално истрчао испред Максимовића и практично му одузео лопту на двадесетак метара од гола, у стилу штопера. Ипак, у последњим секундама првог дела игре, у стрелце се уписао и Вељко Лолић. Прво је покушао Бубањ “маказицама”, неспретно је интервенисао голман домаћих, а лопта се одбила на ногу Лолићу који је луцидно погодио рашље.

Више него расположен за утакмицу био је Мијатовић. После асистенција, запретио је директно голу Мачве у 55. минуту када је из слободног ударца са више од двадесет метара успео да затресе пречку. Унео је свежину са клупе Миладиновић, сјајно је истрчао контру у 65. минуту и нашао се пред Антонић-Јованићем, али је успео голман Мачве да одбрани ударац брзоногог крилног нападача. Из свега тога, уследио је само корнер, после кога је Мијатовић шутирао тик поред стативе.

Ипак, поново је погодио Лолић, а играо се 67. минут. Незаустављиво је деловао Бубањ на данашњем мечу, а после два гола, убележио је и асистенцију. Сјајно се извукао по денсом боку, пратио је Лолић акцију, Бубањ је заврнуо лопту, а талентовани везиста рутински са неколико метара савладао Антонић-Јовановића.У стрелце се уписао и Стефан Лековић и то на веома луцидан начин. Извео је Мијатовић ударац из угла, Лековић је ногом, иако је практично леђима од гола био окренут, захватио лопту и успео да погоди мрежу ривала. До краја меча, мало је фалило Бубњу да дође до хет-трика, с обзиром на то да је погодио стативу у 85. минуту.

The post Петица кадета у Шапцу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment