Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Следи дерби АБА лиге против Будућности

Кошаркаши Црвене звезде мтс дочекују у недељу екипу Будућности у дербију 9.кола АБА лиге јтд.

Утакмица између једине две непоражене екипе у новој сезони регионалног такмичења (Будућност одиграла 3 утакмице мање због случајева Ковид у свом тиму током новембра) на програму је у хали „Александар Николић“ од 18 часова.

Екипа Црвене звезде мтрс вратила се у петак у вечерњим часовима из Тел Авива и почела припреме за ову утакмицу која ће бити од велике важности за пласман на самом врху АБА лиге, након прве половине такмичења.

Екипи су се након репрезентативне акције у Финској прикључили и Алекса Раданов и Бориша Симанић, па ће тренер црвено-белих моћи да рачуна на све расположиве снаге.

Ово ће бити 44. дуел две екипе у регионалном такмичењу, црвено-бели имају предност 23-21 у победама, уз одличан скор у Београду од 19-4.

Тренер Саша Обрадовић:
Долази нам у госте један од фаворита за освајање Аба лиге. Врло озбиљан озбиљни противник, који је врло добро попуњен на свим позицијама, додатно су се појачали и током сезоне. Играју добру тимску кошарку, комбинација су искуства и младости, добрих атлетских способности, а додатни квалитет им даје и чињеница да већи број играча, укључујући и носиоце играју заједно већ неко време, и врло добро се познају. Знамо колико је важна утакмица и имамо велику жељу и мотив да победимо. На првом месту желимо да одиграмо добро, и елиминишемо лоше фазе из претходних игара – рекао је тренер црвено-белих.

Марко Јагодић-Куриџа:
Очекује нас тешка утакмица и један од најозбиљнијих испита у регионалном такмичењу од почетка сезоне. Екипа Будућности је одиграла неколико врло добрих мечева од почетка сезоне, сачували су нуклеус екипе Кобса, Ивановића, Николића… и на то додали Апића, Рида, Митровића, Еџима и италијанског репрезентативца Дела Валеа…што говори да су им амбиције највеће. И тако ћемо се и поставити пред ову утакмицу, играмо је против ривала који жели као и ми сам врх. Да се не понављам, очекујем да одиграмо борбено, чврсто, и да сведемо грешке и падове концентрације на најмању могућу меру,чиме би створили услове да дођемо до врло важне победе која би нам представљала и подстрек за даље – рекао је крилни центар Црвене звезде мтс.

Након недељне утакмице, црвено-бели неће напуштати Београд у наредних 15 дана, а у том периоду одиграће мечеве са Олимпијакосом (четвртак), ФМПом (субота), екипом АЛБА-е и Валенсије (дупло коло и мечеви у среду и петак), као и још један дерби АБА лиге са Цедевита Олимпијом 20.12.2020.године.

The post Следи дерби АБА лиге против Будућности appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

4 comments

MILOS RANKOVIC дец 6, 2020 at 20:13

STA JE MANGUPARIJO NESMETE DA NAPISETE TEKST.DA POHVALIMO VRHUNSKOG TRENERA KOJI JE MALO BOLJI OD GREGA POPOVICA I NAJBOLJEG IGRACA NA SVETU O BRAJANA,SVAKA CAST MOMCI,VI STE LEGENDE NASE,PUNO VAS VOLIMO,SAMO TAKO NASTAVITE

Reply
ĐOLE BARI 91 дец 6, 2020 at 19:58

OBRADOVIĆU MAAAAAARŠ IZ ZVEZDE I VODI MALOUMNOG LAZIĆA I OVE NULE OD IGRAČA KOJE SI DOVEO ,SRAM TE BILO.ČOVIĆU OTERAJ OVU BUDALU I DOVEDI PEŠIĆA JOŠ NOĆAS ILI SE GUBI IZ ZVEZDE .

Reply
dusan дец 6, 2020 at 19:56

sve vam j… sto imate. o brajent kosevi iz igre 1 od 7 jedan skok tri izgubljene lopte. ko je doveo ovog? lojd katastrofa. sve katastrofa. obradovicu nosi se i povedi i covica.

Reply
MILOS RANKOVIC дец 5, 2020 at 21:36

TI OBRADOVICU AKO NEPOBEDIS SUTRA OVE MILOGORCE TI U PONEDELJAK NEMA STA DA TRAZIS NA TRENINGU,JA SAM REKAO U PONEDELJAK DOLAZIMO NA TRENING I TRAZIMO TVOJU OSTAVKU,NECE NAS BITI PUNO ALI DOSTA DA ZNAS DA NISMO UZ TEBE,SAMO POBEDA TE ZADRZAVA ZA SAD DA BUDES TRENER ZVEZDE

Reply

Leave a Comment