Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоЕвропска такмичењаНајновије

Велики успех ватерполиста. Обезбеђен пласман у осмину финала ЛЕН Еврокупа

Ватерполисти Црвене звезде остварили су велики успех. У 3. колу групе „Ц“ ЛЕН Еврокупа који је овог викенда одигран у словеначком Крању црвено-бели су савладали француску екипу Нојзи-ла-Сек и тиме се пласирали у осмину финала европског ватерполо такмичења.

Црвена звезда : Нојзи-ла-Сек (Француска) 13:12 (2:1, 4:3, 4:4, 3:4)

Одлично су пулени тренера Александра Филиповића започели сусрет против директног конкурента за пласман у наставак такмилења. Головима Суботића и Вукићевића наши ватерполисти су стигли до ва гола предности, али је француска екипа до краја прве деоние успела да смањи резултат на 2:1.

Занимљиво је било у другој четвртини меча. Радовић је поново нашој екипи донео два гола предности, али су Французи успели да стигну до изједначења. Тртовић је голом поново донео предност Црвеној звезди 4:3, али су ватерполисти Нојзија успели поново да стигну до егала. У финишу другог дела игре Вељко Танкосић два пута тресе мрежу Француза и на „велики одмор“ црвено-бели одлазе са предношћу 6:4.

Предност од три гола наш тим је имао на почетку треће четвртине голом Шулца. Звезда је оджавала вођство погоцима Танкосића, а Смиљевић је пред крај овог периода донео предност од 10:8. До краја сусрета Црвена звезда није дозволила француском тиму да стигне до изједначења и головима Суботића, Марковића и Вукићевића долази до вођства од 13:11. Ватерполисти Нојзи ла Сека су успели само да ублаже пораз и честитају нашим момцима пролаз у наредну рунду такмичења – 13:12.

Најефикаснији на мечу био је Вељко Танкосић са 4 гола. По два су постигли Гаврил Суботић и Милош Вукићевић.

Са турнира у Крању у осмину финала ЛЕН Еврокупа пласирали су се поред наше екипе и ватерполисти будимпештанског ОСЦ-а. Мечеви наредне рунде овог такмичења на програму су 27. фебруара и 6. марта 2021. године. У моменту писања овог извештаја пласман у осмину финала ЛЕН Еврокупа обезбедили су:
– БВСЦ-Зугло (Мађарска) /група „А“/
– Сабадељ (Шпанија) /група „Б“/
– Динамо Москва (Русија) /група „Б“/
– ОСЦ Будимпешта (Мађарска) /група „Ц“/
– Црвена звезда (Србија) /група „Ц“/
– Вуљагмени (Грчка) /група „Д“/
– КВК Раднички Крагујевац (Србија) /група „Е“/
– Солнок (Мађарска) /група „Г“/
– Синтез (Русија) /група „Х“/
– Нови Београд 11. април (Србија) /група „Х“/

Базен: ПОБ „Крањ“
Судије: Хауме Таксидо (Шпанија) и Борис Маргета (Словенија)
Искључења: Црвена звезда 19, Нојзи-ла-Сек 14
Петерци: Црвена звезда 3(3), Нојзи-ла-Сек 1(1)
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 4(2), Касум, Марковић 1, Суботић 2, Тртовић, Вићковић, Басара 1, Вукићевић 2(1), Шулц 1, Смиљевић 1, Радовић 1, Алексић. Тренер: Александар Филиповић.
НОЈЗИ-ЛА-СЕК: Живојиновић, Гверин, Комет 2, Бјорк, До Кармо 1, Блари, Паисон 1, Петковић 3(1), Марзуки, Крапић 3, Дамане, Рашовић 2, Бабулул. Тренер: Стефан Ћирић.

(фото: БВК Црвена звезда)

Повезане вести

Leave a Comment