Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Жреб 1/16 финала УЕФА Лиге Европе 14. децембра

Фудбалери Црвене звезде у четвртак 10. децембра са почетком од 21 час играју последњи меч групне фазе УЕФА Лиге Европе. Меч у Либерецу против домаћег Слована нема резултатски значај када је у питању стање на табели групе „Л“ другог по квалитету европског такмичења. Пулени тренера Дејана Станковића обезбедили су пласман у нокаут фазу са друге позиције и то место ће задржати без обзира на резултате преосталих мечева у групи.

Међутим, мора се нагласити да предстојећи сусрет ипак неће имати само ревијални карактер јер би наша екипа у случају тријумфа инкасирала додатних 570.000 евра, а у случају ремија на рачун наше екипе би „легло“ 190.000 европских новчаница. Уз то не сме се заборавити и коефицијент, како клупски, тако и национални који је захваљујући одличним играма црвено-белих у актуелној сезони знатно побољшан.

Сви у клубу, а и сви навијачи Црвене звезде са нестрпљењем ишчекују да сазнају име противника у првој рунди нокаут фазе УЕФА Лиге Европе. Црвено-бели неће бити на жребу у групи повлашћених екипа и за противника ће добити једну од преосталих првопласираних екипа групне фазе Лиге Европе, не рачунајући Хофенхајм са екојим се не могу састати у овој фази такмичења, или једну од четири по коефицијенту успешнијих трећепласираних екипа групне фазе УЕФА Лиге шампиона. Жреб шеснаестине финала Лиге Европе обавиће се у понедељк 14. децембра, а мечеви су на програму 18. и 25. фебруара наредне године.

Повезане вести

Leave a Comment