Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Боаћи у Ужицу зацементирао јесен

ЗЛАТИБОР – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:1 (0:1)

Мисија је остварена. Звезда је узела оно по шта је отпутовала у Ужице и минималном резултатом славила против Златибора у 17. колу Суперлиге, и тиме и математички постала јесењи првак. Гол одлуке постигао је Боаћи у 18. минуту, а да је било више присебности у завршници, победа је могла бити и знатно убедљивија.

Никад већи проблеми са саставом.

Можда мало и претерана констатација, али је чињеница да не памтимо када је Црвена звезда имала већих кадровских проблема на једној утакмици. Станковић на овом мечу није могао да рачуна на повређене, или тек опороављене Родића, Катаија, Бена, Павкова, Гаврића и Иванића. Поред њих, услед велике физичке потрошње у мечу са Хофенхајмом, на клупи су остали Милуновић, Фалћинели и Саного. Сви ти изостанци имали су, условно гледано, и једну позитивну страну – а то је да смо меч стартовали са 4 „бонус“ играча: Ераковићем, Николићем, Петровићем и Радуловићем. У шпицу нападу, још једном је прилику добио Боаћи, а највише су му помагали Спиридоновић и Вукановић на крилима.

Равноправан почетак.

У првих десетак минута сусрета домаћин је био за нијансу конкретнији. Два пута је покушао Крстић, једном из игре, а једном и из слободног ударца са одличне позиције. У оба наврата није било опасности по наш гол, а ми смо у највећој мери покушавали да пробијамо преко Вукановића и Спиридоновића – неуспешно. Ипак, у 16. минуту долазимо до стопостотне, или боље рећи две стопостотне прилике. Фантастично је Гобељић са десне стране погодио Боаћија „у трепавицу“ на пет метара од гола, али ударац тамнопутог центарфора завршава на пречки. У наставку, након кратко избијене лопте, полуволејем је сјајно шутирао Радуловић, тик поред леве стативе.

Боаћи из карамбола начео, а изгледа и „оверио“ домаћина.

Оно што није успео у 16. успео је два минута касније, односно у 18. минуту. Добро је из слободног ударца са десне стране центрирао Спиридоновић, лопта се у мору играча дословно одбила о кук Радована Павкова и као „на тацни“ послужила Боаћија који са пет метара лако решава ситуацију и смешта лопту у мрежу за 0:1. Следећих десет минута сусрета протекло је у нашој контроли игре. Кружили смо релативно безопасно око гола Златибора, не дававши прилику домаћину да припрети. Забележили смо и солидан покушај Спиридоновића са ивице казненог простора у 28. минуту, када је Чубраковић морао да интервенише.

Без превише узбуђења након Звездиног гола.

Ништа се није осетно променило у игри оба тима. Пар пута је Златибор имао простора озбиљније да запрети, пар „3 на 3“ ситуација, које нису знали ваљано да реше. Наш тим је наставио да контролише игру, а најбољи покушај да угрозимо гол имали смо преко Вукановића у 37. минуту, када је са велике удаљености одлично шутирао мало поред гола. А два минута касније још једном је свој шут опробао Спиридоновић, са исте позиције као и први пут. Овај пут је нешто боље шутирао, али је поново као победник изашао Чубраковић.

На истеку последњег минута полувремена, лако смо могли да удвостручимо предност. Вукановић је упослио Николића на 10 метара од гола, овај је направио пар корака ка напред, да би затим невероватним дриблингом на земљу бацио Чубраковића и још једног штопера Златибора. Када се очекивало да ће лопту убацити у мрежу, био је нешто лежернији па је голману дао прилику да се исправи и заустави најгоре по свој тим.

Заслужена предност на полувремену.

Да првих 45 минута нису били претерано садржајни – нису. Домаћин није створио нити једну озбиљнију прилику пред голом Борјана, док су играчи у тегет дресовима (данас смо играли у резервној гарнитури) направили три колосалне прилике, од којих су искористили једну. Имајући у виду готово у потпуности резервни састав Црвене звезде, могли смо бити задовољни виђеним, а били бисмо и још задовољнији да се још једна лопта нашла у мрежи, било још једном преко Боаћија, или Николића.

Четири измене у наставку.

И то по две у обе екипе. Зоран Његуш је из игре извео оба своја „бонус“ играча, које су заменили Почек и Живановић, док је Дејан Станковић одлучио да појача тим стартерима и притом промени формацију. Након уласка Фалћинелија уместо Спиридоновића, јасно је било да ће Звезда покушати са два истурена нападача, док је ионако одлична одбрана из првог полувремена учвршћена уласком Милуновића.
Тек су три минута прошла када је Италијан могао да дође до поготка. По средини гола вукао је лопту 7-8 метара, да би, иако добро чуван, веома лукаво спољним делом копачке шутирао свега неколико десетина центиметара преко пречке.

Звезда много опаснија након уласка Дијега.

Након добре прилике из 48. минута, Италијан је до 55.-ог имао још две одличне прилике. Најпре је на центаршут Радуловића, лошије реаговао главом (прерано скочио) и послао лопту далеко изнад гола; а потом након још бољег убацивања од стране Вукановића, по земљи, са десне стране шутирао право у Чубраковића. Све је то добро видео стратег домаћих, а наш бивши играч Зоран Његуш, па је посегао и за трећом изменом – уместо Јањића увео је Николова.

У 60. минуту је млади Радуловић још једном демонстрирао сјајну способност да упути квалитетан центаршут. Са леве стране, овај пут нешто изнад земље оштро је упослио Вукановића, који није успео да исконтролише ударац. Низала је Звезда прилике у наставку. Неколико минута касније, Вељко Николић је веома неопрезно, али без икакве намере ногом по глави ударио Јездимировића у једном дуелу. Добио је жути картон, али је Јездимировић прошао са озбиљном посекотином на глави. Док се њему указивала помоћ, наши играчи су умало искористили тог играча више. Боаћи је повукао контру, одлично упослио Фалћинелија на десној страни, али је његов шут фантастично зауставио Чубраковић. А после тог корнера, Италијан је још једном покушао, главом, али са истим епилогом.

Нове измене у 67. минуту, а Звезда наставља са доминантном игром.

Гајић и Симић су заменили Гобељића и Радуловића, док Јездимировић није могао да настави сусрет – њега је заменио Миличић. Наставили смо да плетемо мрежу око гола противника, али смо наставили и да промашујемо. Одличне смо центаршутеве данас видели од Звезде. Један такав упутио је и Петровић у 70. минуту, када је Вукановић лоше реаговао, из не баш лаке ситуације.

Мало је и Звезда стала на лопту, али зашто?

Питање које смо поставили само зато што се историјски то готово никад није исплатило нашем тиму. Нисмо обезбедили победу, мало смо „повукли ручну“, а из те благе нападачке летаргије проистекла је прилика управо за Златибор. Да је прошла лопта Ђаковца према Ђокићу у 78. минуту, морали бисмо да јуримо победу у последњих десет минута. Следећи покушај имали смо тек у 82. минуту, када је „топ“ из ноге поново извадио Његош Петровић. Веома незгодан ударац са преко 30 метара крајњим напором зауставио је вечерас сјајни Чубраковић. А епитет „сјајног“ у воду је голман домаћих могао бацити само минут касније. Веома споро и закеснело је одлучио да се ослободи лопте у свом шеснаестерцу, па му је краде Канга, али је неким чудом Чубраковић успео да се исправи и интервенише. Морао је Гелор ово много боље да реши, па је тако још једна колосална шанса отишла у неповрат.

Много прилика, али само један гол.

Тако бисмо некако и описали шта се конкретно дешавало у Ужицу данас. Звезда је стварала прилике, доста велики број прилика, али приближно исти број и промашаја. Захваљујући одличној одбрани, противник ништа од тога није казнио, а смиреност Боаћија из 18. минута донела је нова три бода Црвеној звезди. Дакле, игра, посебно у другом полувремену јесте била добра и то је веома похвално посебно каде се узме у обзир играчки кадар којим је данас Станковић располагао.

Два кола пред крај јесењег дела шампионата, Звезда је и математички обезбедила прво место. Звезда је још једном показала какву клупу има и какве омладинце има. Још једном се показала систематичност у игри изабраника Дејана Станковића (не губи се превише на квалитету игре, ко год да изађе на терен), који ће вероватно неке од следећих тренера посветити управо бољој реализацији.

 УжицеГрадски стадионСудија: Данило Грујић. Помоћници: Јован Грујић и Дејан Димитријевић. Жути картони: Радовић, Живановић (Златибор), Петровић, Николић (Ц. Звезда) Црвени картони: – Стрелци: 0:1 Боаћи (18. минут)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Ераковић (од 46. Милуновић), Панков, Дегенек, Гобељић (од 67. Гајић), Петровић, Николић, Радуловић (од 67. Симић), Спиридоновић (од 46. Фалћинели), Вукановић, Боаћи (од 74. Канга). Тренер: Дејан Станковић

Златибор: Чубраковић, Исламовић, Јездимировић (од 67. Миличић), Стаменковић, Анђелковић (од 85. Видић), Радовић (од 46. Живановић), Крстић, Јањић (од 59. Николов), Ђаковац, Петронијевић (од 46. Почек), Ђокић Тренер: Зоран Његуш

Повезане вести

2 comments

krvavi zvezdas-DE дец 6, 2020 at 18:53

MISTER LUPETA KAO OBRADOVIĆ U BASKETU..KAZE FALI KONCENTRACIJA..MISTER NIJE KONCENTRACIJA NEGO ZNANJE..DA SI NORMALAN A NISI TI BI TAKO REKAO..A DA SI TI IGRAO KAO NIKOLIĆ,SPIRIDONOVIĆ I OSTALI TI BI ZAVRSIO U ČAJETINI A NE U INTERU..TAKO DA NEMOJ DA MISLIS DA SMO MI JAZVCI JEL VIDIMO DA SMO SAMO ZA GRAM BOLJI OD OSTALIH I DA SMO BEZ KATAIA DUPLA NULA..AJ ZDRAVO

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 6, 2020 at 18:51

PRAVI DRUGOLIGAŠKI DERBI..ŠTETA ŠTO NEBRUŠENI DIJAMANT NIKOLIĆ NIJE POSTIGAO AUTO GOL ALI JE IMAO JEDAN KEČERSKI ZAHVAT NA SREDINI TERENA KAD GA PENZIONER OKRENUO KAO BALERINU..IPAK SMO SA NJIM NA 30 TEKMI POKAZALI DA LAGANO POBEDJUJEMO SEOSKE EKIPE KAO ČAJETINU..I DALJE ČEKAMO DA NAJBRŽ MIŠ NA SVETU SPIRIDONOVIĆ PRETRČI NEKOGA….SPRDNJA SE NASTAVLJA

Reply

Leave a Comment