Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАтлетикаВажноНајновијеОстало

Видојковић: „Обарање сениорског државног рекорда било би оставрење сна“

Млади препонаш АК Црвена звезда, Богдан Видојковић, своју омиљену атлетску дисциплину почео да је усавршава пре две године. Препонашки таленат препознао је његов тренер Младен Гајић, а за ово релативно кратко време успео је да буде двоструки државни првак, на 60 и 110 метaра препоне.

Неколико пута ове сезоне нападао је државни рекорд Емира Бекрића на 110 метара препоне, који износи 14.20 секудни. Рекло би се да му је једнио срећа недостајала, јер је и брзину и потенцијал поседовао.

Пресрећан сам био када сам видео да сам истрчао 14.09 секунди, међутим недозољени ветар тога дана који је био + 2.2 спречио ме је да се упишем на листу државних рекордера. Тога дана недотајало ми је среће, а у осталим покушајима агресивност на старту код прве две препоне, да тај циљ и остварим – рекао је Богдан.

Међутим, резултат који остаје забележен као његов регуларани лични рекорд је 14.24 секунди.

Увертира на сјајну летњу сезону, била су такмичења у дворани, где је Богдан био шампион Србије на 60 метара препоне сам 8.25 секудни и вицешампион на 200 метара.

Честа померања такмичења током лета успела су да мало поремете фокус саме форме, али будући да сам успео да објединим титуле на отвореном и у дворани остварио сам своје циљеве за ову годину. Искуство које сам стекао представљајући репрезентацију Србије за млађе и старије јуниоре даје ми ветар у леђа и већу сигурност за наступе на великим такмичењима – истакао је Видојковић.

У години када је своју препонашку каријеру завршио наш сениорски државни рекордер Милан Ристић, Видојковић је засијао баш у тим дисциплинама, скренувши пажњу као његов потенцијални наследник.

Милан Ристић је један од мојих идола, човек са којим сам имао мени важне препонашке тренинге на којима ми је давао доста савета. Тек улазим у старијејуниорску категорију и пут до сениора је дуг. Даћу све од себе да урадим барем део онога што је он постигао, а обарање сениoрског држваног би било остварење мог препонашког сна – рекао је Богдан.

Зимска сезона је све ближа, а са њом и постављање нових циљева.

Припремни период је прошао одлично, али сам пре десет дана добио позитиван тест на Ковид-19. Надам се да ћу се што пре вратити тренинзима, како би се што боље спремио за наредна такмичења и поправио резултате на препонама где ми је циљ злато на државном првенству – нагласио је млади препонаш.

Атлетски клуб Црвеза звезде жели успех теби и тренеру у предстојећој сезони.

The post Видојковић: Обарање сениорског државног рекорда било би оставрење сна appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment