Moja Crvena Zvezda
АрхиваДомаћи шампионатДруги пишуФудбал

FSS:“Prosinečki ni kao maser ne može na klupu Zvezde“

Ko ne dozvoljava legendi da predvodi Crvenu zvezdu ka uspesima?

Kako prenosi dnevni list „Blic“, Fudbalski savez Srbije neće dozvoliti Robertu Prosinečkom da sedi na klupi našeg kluba. Tekst prenosimo u celosti:

Crvena zvezda najkasnije do 16. februara, deset dana pre početka prolećnog dela sezone, treba Udruženju trenera Srbije da podnese zahtev da se Robertu Prosinečkom izda dozvola za rad. Do tada će Fudbalski savez Hrvatske, a možda i UEFA, morati da pronađe način kako da pomogne svom mladom stručnjaku koji bi trebalo da predstavlja pravo osveženje u srpskom klupskom fudbalu.

– Ono što je sigurno, Prosinečki neće moći da bude vođen kao predstavnik kluba, doktor ili fizioterapeut – naglašava Miloš Paprica, predsednik Komisije za licenciranje trenera FSS. – Zato što je povređen pravilnik o dozvoli za rad – licenci i statusu trenera, koji je usvojen 21. jula ove godine, kažnjen je Nikola Džomba, koji je sedeo na klupi kao predstavnik Hajduka iz Kule a vodio je ekipu kao trener. To je prestup, ovim pravilnikom definisan do detalja.
Paprica naglašava da je priča o Prosinečkom na ovu temu preuranjena s obzirom na to da Crvena zvezda još nije dostavila zahtev za izdavanje dozvole za rad.

– Pojavljuje se pogrešna informacija da bi Prosinečki uz nacionalnu licencu FS Hrvatske mogao da dobije privremenu dozvolu za rad. To jednostavno nije tačno. S nacionalnom licencom, koja podrazumeva da vlasnik, u ovom slučaju Prosinečki, ima A ili B UEFA licencu, može da se radi samo u zemlji gde je izdata, dakle u Hrvatskoj. Priča je preuranjena za Udruženje trenera Srbije jer Crvena zvezda u predviđenom roku može da se pojavi sa PRO licencom u vlasništvu Prosinečkog i onda sve spekulacije padaju u vodu. Mi samo želimo da se poštuju pravilnik i propisi. Oni kažu da u sezoni 2010/11. šef stručnog štaba u Jelen Superligi mora da poseduje PRO licencu, dok je prvom treneru omogućeno da sedi na klupi sa A licencom.

Повезане вести

3 comments

Comments are closed.