Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Звезда ремијем у Либерецу завршила групну фазу ЛЕ

СЛОВАН – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:0

По малтене залеђеном терену стадиона Слована из Либереца, наши момци су ремизирали, без голова, са истоименим тимом. Иако смо приказали више од противника и генерално били бољи на терену, своје прилике (којих, руку на срце и није било превише) ипак нисмо успели да материјализујемо.

Кадровска ситуација коначно нешто боља.

Вратили су се Иванић и Родић утакмицама у црвено-белом дресу и у самом финишу наново појачали наш састав. Руку на срце, Иванић је овај меч почео на левом крилу, где је бар на папиру, далеко мање опасан него на позицији централног офанзивног везисте, коју је вечерас преузео Канга. У нападу је био одморни Фалћинели, а поред горепоменуте двојице, помагао му је и Бен по десном крилу.

Оно што је испрва кварило утисак о овој утакмици јесте изразито хладно време (-3 степана Целзијуса), па самим тим и релативно залеђен и тврд терен, па никако нисмо могли да причамо о добрим условима за фудбал. Како је меч одмицао, терен је био све тежи за било какву пас игру.

Почетак у којем је Звезда хтела да се пита.

Фудбалери Црвене звезде од старта су желели да наметну ритам и заузму конце игре. Самопоуздање наших играча после низа одличних резултата било је и данас на нивоу, па је тежиште игре на старту меча било на половини Слована. Неколико опасних позиционих напада смо извели, али су и домаћи неколико солидних контри извели. За обе стране то је било недовољно, али најлепшу акцију бележимо у 14. минуту када је наш тим извео контру. Брзо је трчао Његош Петровић по левој страни и дуго вукао лопту, све док му се Канга није отворио. Одличан су дупли пас њих двојица одиграли, Петровић је убацио са десне стране, из прве, али је Садилек феноменално уклизао испред Бена и спречио готово сигуран гол.

Дуге лопте Слована и прва опасност.

Када домаћин није могао по земљи да пребаци тежиште на нашу половину, покушавали су дугим лоптама на Јусуфа Хелала, али ни то није пролазило поред одличног Милуновића. У 24. минуту, Родић је добро шутирао са око 25 метара, али за мало преко гола, док је већ у следећем минуту веома озбиљно запретио Слован. Борјан је слабо испуцао лопту која некако долази чини се до Берана, који одлично упошљава Москеру на левој страни шеснаестерца. Ипак, засметао му је Милуновић, па није могао најбоље да исконтролише шут из добре позиције. Након тога, први жути картон на мечу добија Дегенек због оштрог старта над Хелалом.

Успели су играчи из Либереца да се ослободе почетне Звездине иницијативе, па су у периоду до 35. минута извели три корнера, а имали су и још један солидан покушај преко Москере, са дистанце (преко гола).

На истеку 38. минута Канга је направио помало наиван прекршај у веома опасној зони. Лопту је на 19 метара од гола, малкице с десне стране, наместио Мара, али је шутирао таман за Борјанову параду.

Статива је спречила црвено-беле да поведу.

Играо се 43. минут, када је Иванић са леве стране послао високу лопту на супротну страну казненог простора. Тамо је лет лопте лоше проценио Микула, Бен је добро прихватио, али чист зицер није успео да материјализује. Голмана је савладао, али не и стативу.

На крају полувремена можемо рећи да је нерешен резултат можда био и најреалнији. По једна изгледна прилика (Звездина додуше изгледнија) и по неколико опасних покушаја на обе стране обележили су првих 45 минута. Најпре је Звезда диктирала темпо, у првој половини полувремена, да би се касније Слован отарасио нашег притиска, па пребацио игру на наш део терена.

Друго полувреме је почело добром игром Звезде.

Играо се 48. минут када је Родић, уместо да центрира са леве стране, направио одличну одлуку, те упослио Иванића у срцу шеснаестерца. Иванић је закорачио у страну, оштро шутирао, али је добро био постављен Кноблох. Већ у следећем минуту видели смо прилично комичну ситуацију, али и непотребан жути картон Фалћинелија. Идеално је Бен центрирао са леве стране, лопта је прелетела чувара нашег центарфора, али је Дијего руком спровео лопту у мрежу, уместо главом. Нешто касније, пожутео је и Садилек.

Јачи темпо и конкретнија игра Звезде на старту полувремена било је нешто што је уливало наду да можемо сва три бода да упишемо. Након Садилековог старта, Канга није могао да настави меч, па га је заменио Николић у 54. минуту.

Нови идеалан центаршут, сада са десне стране, упутио је Бен и у 55. минуту сусрета. Након прекида и оштрог убацивања лопте, скочио је Иванић и тек толико закачио лопту да превари Родића и пошаље је у гол аут. Да није дирао лопту, Родић би имао чист зицер, али је очигледно да није најбоље видео нашег левог бека.

Звезда је и даље контролисала игру, али без прилика.

Наредних десетак минута меча протекли су мирно, наш тим се питао о свему на терену, али за разлику од увода у других 45 минута, негде у периоду од 55. до 65. минута нисмо ништа конкретно урадили у нападу. У 68. минуту, Хофтих прави две измене и уводи у игру Матушека и Хромаду уместо Пешека и Матушека. А у истом минуту, наш тим изводи још једну одличну акцију и долази до прилике за вођство. Добро се заградио Фалћинели на пеналу, одиграо за Гајића на десну страну, а овај врло интелигентно враћа повратни пас ка Николићу на 16 метара, по средини. Млади везиста, иако потпуно сам, није успео да погоди оквир гола, па његов јак шут одлази који метар преко пречке.

Боаћи и Гобељић за освежење и формацију са два нападача.

Гобељић је заменио још увек недовољно опорављеног Родића, док је уместо Иванића ушао други шпиц у игру – Ричмонд Боаћи. Како је ушао, Гобељић је добио жути картон због старта над Матушеком. То је уједно била и прва прилика за домаћина у другом полувремену, када је Садилек уместо да центрира покушао да превари Борјана ударцем искоса. Није то лоше изгледало, али је наш чувар мреже био прибран.

У 78. минуту сусрета, дугу лопту добио је Николић на ивици казненог простора са леве стране. Лепо је самом себи направио простор и још лепше шутирао. Погледом је пратио лопту голман Слована, али је на његову срећу она отишла поред гола. Како би појачао одбрану, Станковић је у игру увео Панкова и Ераковића уместо Бена и Дегенека.

Мало је и нашим играчима понестало снаге, мора се поновити да услови за игру нису били баш идеални, па до краја сусрета нисмо много тога вредног помена урадили пред голом Слована. Тек остаје забележен лукав покушај Николића, директно из корнера у 89. минуту. Морао је Кноблох добро да се помучи да би спречио спектакуларан погодак.

Иако ова утакмица бодовно ни о чему није одлучивала, по приказаном на терену од стране обе екипе изгледало је као да је много битнија. Слован, као домаћин, у другом полувремену ниједном није запретио Борјану, осим оног лукавог покушаја Садилека из „скраћеног корнера“. Наш тим је имао за чиме да жали, јер поред зицера с краја првог дела, имали смо још неколико врло, врло опасних покушаја, али је недостајало мало концентрације да се све то фино материјализује. Овако – Црвена звезда је освојила 11 бодова у групи са Гентом, Хофенхајмом и Слованом, и прилично лако прошла у нокаут фазу Лиге Европе.


Либерец
– Стадион Крај Нисе. Судија: Матијас Гестранијус (Финска). Помоћници: Јан-Петер Аравитра и Мико Алакаре. Жути картони: Хилал, Садилек, Рабушиц (Слован), Дегенек, Фалћинели, Гобељић (Ц.звезда). Црвени картони: – Стрелци: –

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Родић (од 71. Гобељић), Дегенек, Милуновић, Гајић, Петровић, Саного, Бен, Канга (од 54. Николић), Иванић (од 71. Боаћи), Фалћинели. Тренер: Дејан Станковић

Слован: Кноблох, Кошчелник, Југас, Качараба, Микула, Пешек (од 68. Матушек), Мара, Садилек, Москера (од 89. Фукала), Беран (од 68. Хромада), Јусуф (од 75. Рабушиц). Тренер: Павел Хофтих

Повезане вести

14 comments

Звездаш дец 11, 2020 at 17:25

Николић, онако кржљав и трапав, може да игра само рекреативни фудбал у балону. Његош Петровић, у другом полувремену, добије одбитак испред противничког шеснаестерца и, уместо да шутира на гол или центрира, он трчи назад до центра и враћа лопту Борјану!? Иванић, или како га тренер од милоште зове „Мића“, је превише метиљав и спор за озбиљнији фудбал. Дегенек све чешће, се понаша у духу свог презимена. Фалћинели, у свим иоле тврђим утакмицама (рачунајући и Линг Лонг) не може да дође у гол шансу а камоли да постигне гол. Јако је слаб у дуелу. Мени је тренер синоћ био смешан када је опет показао бриљантни таленат за тактику и завршио утакмицу са 4 штопера и 3 бека…

Reply
Milos дец 11, 2020 at 09:04

Po meni jedino je odbrana odradila svoj posao. Pre svega mislim na Borjana, Milunovica i Sanoga. Vezni red koji treba da cini okonicu svakog tima kod nas je ocajan, nemamo igraca koji moze da da dobar zavrsni pas i kreira priliku za napadace. Ivanic koji jeste dobar igrac nije za krilo, on je spor ne moze driblingom nikoga da prodje. Nama je pod hitno potreban igrac kao sto je Marin bio i sinoc se videlo koliko nam fali Katai,a nadam se da ce Gavric dobiti vecu sansu, svakako je zasluzuje vise od Nikolica, koji nista nije uradio ne samo sinoc vec celu polusezonu,poput Njegosa kojem je gol protiv Genta jedina dobra stvar koju je uradio u Zvezdi ostale njegove partije su kriminalne.

Reply
dusan дец 11, 2020 at 12:37

sve u redu, ali sta ce nam marin?

Reply
Milos дец 11, 2020 at 13:22

Rekoh igrac kao sto je bio Marin, igrac koji moze jednim pasom da stvori gol sansu za napadace

Reply
Hadži Dragan NBG дец 11, 2020 at 05:12

Bravo Zvezdo, lagano i opušteno do boda u gostima, a u bliskoj prošlosti ni kući u kvalifikacijama nismo mogli da dobijemo neke dunstere. Za nezadovoljne navijače obaveštenje da se igra na rezultat, a ne na umiranje u lepoti i ispadanje, pravo Murinjovski. Proleće na moje rame sleće, đurđevak zeleni…

Reply
Delije Sever Ns дец 11, 2020 at 00:08

Svaka čast na prolazu.Ove zemljake smo morali pobediti a nismo i to mi je krivo.Ovakve se utakmice moraju dobiti u evropi za bolje sutra.Krvavi…U mnogim stvarima se stobom neslažem ali za Nikolića si u pravu 100%.Zemljak jednu odigra zadovoljavajuće a nigde ga nema 10 utakmica.Marš nazad u Grafičar i tamo nek filozofira jer Zvezda nesme da trpi ovakve igrače.Idemo dalje u nove uspehe.

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 12, 2020 at 01:01

brate ja sam samo realan..pa iko ko malo poznaje fudbal rećiće da je dečko antitalenat za fudbal i ozbiljan fudbal a kamoli da bude desetka nase zvezde..to je tuga..pa svaki ima da zna od nas delija da us vakom selu opstinske lige imas takvu metiljavka..zmaisli da imam na njegovo mesto jos jednog Kataia..bila bi druga pesma

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 10, 2020 at 23:08

JOŠ JEDNA 31 PO REDU KAAKO NAS BISER NIKOLIĆ OSTAVLJA BEZ DAHA VANSERIJSKIM POTEZIMA..SAD JE SAM SA 16M POGODIO PTICU NA VRH KROVA

Reply
Aleksa011 дец 11, 2020 at 00:16

Smaraš više s tom pričom! Skini se sa te loše vutre…promeni dilera.

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 11, 2020 at 00:37

haha..al si ti budaletina

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 11, 2020 at 00:39

al si ti b.udaletina

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 12, 2020 at 01:02

jel vidis da si ovan za poznavanje fudbala

Reply
ĐOLE BARI 91 дец 11, 2020 at 01:25

BRATE OPET JE PAO NIČIM IZAZVAN,DVA PUTA JE TRAŽIO RUKAVICE (???) PO TERENU DOK IGRA TEČE . AJDE ŠTO JE NULA OD IGRAČA,DEČKO JE APSOLUTNI KRETEN.

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 12, 2020 at 01:09

pa to vidi i terza i mister nego teraju inat glodarima da ispadne kao vunderkund iz nase skole a decko je tipicna seljacka balerina

Reply

Leave a Comment