Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКонференције за медијеНајновијеФудбал

Станковић: „Скидам капу играчима“

Ремизирала је Црвена звезда на гостовању Словану у Либерецу и одиграла без голова, али је упркос томе са 11 освојених бодова обезбедила пролазак у наредну фазу такмичења Лиге Европе, а шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић тврди да је тиме циљ испуњен.

Пролаз даље је заслуга свих момака који у пакленом ритму какав имамо, успевају да извуку и више од максимума. Често говорим да човек на терену донесе више него играч, а они из меча у меч показују да су велики људи. Ситуација са здравственим билтеном није била сјајна, пратило нас је много пехова што се тиче повреде, умора и вируса, али су момци из свега изашли снажнији и заслужили да освоје 11 бодова. Да ме је неко питао пре почетка такмичења да ли бих прихватио такав салдо, не знам шта бих одговорио, али знам да смо и пре почетка групне фазе храбро најављивали „европско пролеће“, а оно је сада ту. То је успех свих људи у клубу и наших навијача, тиме смо подигли лествицу још више. Показали смо се поштено и одговорно и тако смо и улазили у сваки меч. Још једном – „скидам капу“ играчима – почео је Станковић.

Осврнуо се и на детаљнију анализу меча шеф стручног штаба нашег тима.

– Могло је и боље. Прво полувреме нисмо били на нашем нивоу, али чим смо ушли у наставак меча са више стрпљења, били смо прави. Противник се такође питао, а они су изашли чврсто, па је утакмица била „до коске“, као да смо се борили за пролаз. Честитам им на фер приступу. Драго ми је што трећу утакмицу у низу нисмо примили гол у Европи.

Не размишља Станковић о наредном ривалу у Лиги Европе.

Уживам у данашњем резултату. Имамо још три утакмице до краја полусезоне, чекају нас дуели са Бачком и Металцем у Суперлиги, као и са Радом у купу, после тога пауза. То је паклен ритам, али играчи имају сјајан карактер и верујем да ће изгурати на прави начин све оно што их чека. У понедељак добијамо противника, па ћемо разговарати. Нећемо се предавати без обзира на то ко нам је следећи ривал. Реалиста сам, али увек идем са подигнутим гардом. Поштујемо сваког, међутим, немамо разлога да се плашимо – подвукао је Станковић.

The post Станковић: „Скидам капу“ играчима appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment