Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Рукометаши до бода у Аранђеловцу. Фантастични Виктор Матичић

У оквиру 11. кола групе „Б“ АРКУС лиге рукометаши Црвене звезде гостовали су у Аранђеловцу екипи ОРК Шамот 65. Након 60 минута велике борбе две екипе су поделиле бодове.

ОРК Шамот 65 : Црвена звезда 27:27 (11:12)

Домаћин је боље ушао у сусрет па је у уводним минутима меча успевао да стигне и до два гола предности. Свој први погодак пулени тренера Жикице Милосављевића постигли су у четвртом минуту сусрета када је мрежу Аранђеловчана затресао Виктор Матичић, а седам минута касније црвено-бели успевају да по први пут стигну и до егала – 5:5 голом капитена Ивана Рајичевића. До краја првог дела игре водила се равноправна борба у којој су наши рукометаши углавном имали гол више, па се на одмор отишло са предношћу црвено-белих резултатом – 12:11.

Како је окончано прво полувреме, наставило се и у других 30 минута игре, с`тим да су рукометаши Црвене звезде успевали да своју предност повећају и на два гола разлике. Ипак, нити у једном моменту нису успели и да се резултатски одлепе и тиме „преломе“ сусрет пошто су домаћини константно успевали да одржавају резултатски прикључак. Половином овог периода игре Аранђеловчани успевају и да стигну до предности, па се ушло у фазу меча у којем су се обе екипе смењивале у вођству.

У самом финишу сусрета, драма. Два минута пре краја сусрета голом Александра Драгутиновића домаћи рукометаши стижу до предности 26:25. Ипак, вечерас фантастични Виктор Матичић са два узастопна поготка враћа предност на страну наших рукометаша и чинило се да ће оба бода кренути пут Београда. Да тако не буде побринуо се Урош Аврамовић који је својим јединим поготком на сусрету донео поравнање – 27:27, а испоставило се да је то био и коначан резултат сусрета.

Најефикснији у нашим редовима био је вечерас фантастични Виктор Матичић са 12 постигнутих погодака, док је шест пута противничку мрежу тресао Иван Хорват. Код домаћина истакао се Александар Димитријевић са девет постигнутих голова.

Ремијем у дворани СРЦ „Шумадија“ у Аранђеловцу Црвена звезда је стигла до 11 бода у актуелној сезони и са том залихом одлази на зимску паузу пошто је наставак такмичења планиран за 30./31. јануар 2021. године. Три кола пре краја групне фазе суперлигашког такмичења пулени тренера Жикице Милосављевића имају прилику да изборе пласман међу четири првопласиране екипе у групи „Б“ чиме би обезбедили и борбе у плеј-офу. У прва три сусрета пролећног дела сезоне Црвена звезда ће дочекати градског ривала Обилић, као и крагујевачки Раднички, да би у последњем 14. колу гостовала у Шапцу екипи Металопластике у сусрету који и може бити кључан за остварење овосезонских амбиција нашег рукометног клуба.

Дворана: СРЦ „Шумадина“, Аранђеловац
Судије: Душан Цветковић (Лесковац), Игор Николић (Лесковац)
Делегат: Зоран Чернох (Ковин)
ОРК Шамот 65: А. Максимовић, В. Прековић, Н. Илић, М. Ранковић 3, У. Аврамовић 1, Н. Радосављевић 2, М. Живојиновић 5, Д. Анић, А. Драгутиновић 9, М. Марић, И. Ломић /кап./ 2, М. Милинић 4, Д. Живковић 1, М. Стојковић, С. Симић, Н. Митровић
Црвена звезда: А. Чоловић, М. Ђуровић 2, И. Хорват 6, Б. Стевовић, Б. Тодоровић 1, В. Милуновић, Н. Јовић 1, Б. Љубојевић, Ђ. Мајес, И. Рајичевић /кап./ 2, Д. Јелић, В. Матичић 12, М. Благојевић, Д. Брети, Н. Богојевић 2, Л. Роган 1.

– Табела АРКУС лиге, група „Б“:
1. Железничар 1949 (Ниш) 15
2. Рудар (Костолац) 14
3. Металопластика (Шабац) 13
4. Нови Пазар (Нови Пазар) 12
5. Црвена звезда (Београд) 11
6. СПД Раднички (Крагујевац) 8
7. ОРК Шамот 65 (Аранђеловац) 5
8. Обилић (Београд) 4

(фото: arkus-liga.rs)

Повезане вести

Leave a Comment