Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Минималац у Горњем Милановцу за миран зимски сан

МЕТАЛАЦ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:1 (0:1)

Тешко али успешно, црвено-бели су уписали нова три бода на веома незгодном гостовању Металцу из Горњег Милановца. Последњи лигашки меч ове године (у оквиру 19. кола) решио је Немања Милуновић након корнера који је извео Бен у 36. минуту. Црвена звезда наставља низ утакмица без примљеног гола.

Саного на клупи, Вукановић у стартних 11.

Није много Дејан Станковић измешао карте за овај меч, очекивано, али је пар неких ситнијих промена било неминовно. Пар на самом центру чинили су дефанзивнији Његош Петровић, односно офанзивнији Вељко Николић. Испред њих деловао је Мирко Иванић, док су по боковима играли Вукановић и Бен. С обзиром на два везна играча са одличним офанзивним карактеристикама, очекивао се, као и увек када о нашој лиги говоримо – потпуно нападачки фудбал нашег тима.

Кренула је Звезда офанзивно.

Већ од првог минута је лопта кружила искључиво око казненог простора „плавих“, а у трећем смо имали и први покушај. Одузео је лопту Бен у веома опасној зони, те проиграо Гајића који је имао много простора за центаршут. Квалитетно је упутио лопту ка Иванићу, чији покушај главом одлази поред гола. Није Мирко добро исконтролисао скок из солидне позиције. А у 9. минуту, Пулетић је морао главом да интервенише испред свог шеснаестерца – на његову срећу, лопта олдази ка његовим саиграчима. Треба рећи и да смо извели два корнера у првих 10 минута, наш тим је изашао високо, притискао, али великих шанси није било.

У 11. минуту, Гајић је добро шутирао са 18 метара, мало искоса, али преко гола. Први покушај домаћина, видели смо у 13. минуту меча. Контранапад из два потеза избацио је Влалукина, на неки начин, самог испред Борјана, иако прилично далеко од гола. То је дозволило нашим дефанзивцима да га сустигну, па је играч Металца шутирао право у Борјана са неких 15-ак метара.

Период мирније игре.

Тај период је трајао негде до 30. минута. У међувремену, Звезда је јалово покушавала најчешће преко Иванића и Бена, али није било довољно кретње без лопте, нити неких конкретних идеја како да се пробије бедем Металца. Одговарао је такав, оборени темпо домаћину, који није имао претеране амбиције да угрози гол нашег тима. У 29. минуту меча долазимо и до најбоље прилике – Родић је идеално центрирао ка Фалћинелију, који ударцем главом гађа ближи угао, али не најпрецизније. Узвратио је Металац неколико минута касније на веома лукав начин, када је из велике удаљености, искоса, Антонијевић покушао прецизним ударцем да превари Борјана, али истакао се наш голман.

Гол, па умало још један!

Био је то укупно четврти корнер за Звезду у 36. минуту. Када је на терену, за њих је задужен Бен, који их прилично добро изводи, а идеалан центаршут упутио је и овај пут. Највиши у скоку био је Милуновић, који одличним ударцем главом матира Пулетића за 0:1. Ни 60 секунди није прошло, када је наш тим имао стопостотну прилику да дуплира вођство и вероватно реши меч. Сјајну лопту у простор добија Фалћинели од Иванића, избија испред голмана, али шутира право у њега.

Малкице смо се опустили после гола и те прилике, па је Металац до краја полувремена диктирао темпо. Из те минијатурне офанзиве створили су и једну полуприлику у 44. минуту, када је Поповић запретио Борјану са прве стативе.

Полувреме без картона и измена, уз Звездину доминацију.

Врло коректно се играло у првих 45 минута, па судија Лукић и није имао превише посла. Битнијих промена у саставима и формацијама није било, тако да су вероватно оба тренера била задовољна, или релативно задовољна. Што се игре и резултата тиче, апсолутно је заслужено наш тим водио, био је свакако бољи бар за тај један гол. У наставак меча се ушло, такође, без измена.

Није ни на старту другог дела Звезда испуштала конце игре из својих руку. Прекиди и корнери нису дали резултата, али зато није дозвољено ни домаћину да развија контранападе. Један такав покушај спречио је и Родић, додуше жутим картоном.

Конкретних претњи у уводу другог дела и није претерано било, па смо забележили ипак покушај Родића из 56. минута, веома јак али исто толико и непрецизан.

Измене и нова добра прилика за Звезду.

Лазетић је видео да више није ишло, његов тим је био у потпуности безопасан по Борјана, па је решио да у игру уведе Кокира и Милосављевића, уместо Катанића и Јокића. Са друге стране, Станковић очвршћује средину терена увођењем Санога уместо Николића. Само минут касније, одличну прилику за наш тим у гол није претворио Бен. Сјајно је текла акција Црвене звезде, Иванић је добрим завршним пасом пронашао Бена, који је био деконцентрисан приликом егзекуције.

Лазетићеве измене су уродиле плодом, па смо у наредних 10-ак минута видели неколико опасних напада Металца, али без квалитетне завршнице. Додатно је Станковић морао да учврсти одбрану, па је увео Дегенека уместо Родића и Гобељића уместо Вукановића. Нисмо навикли да видимо чак три дефанзивне измене нашег тима у једном суперлигашком мечу.

Све ове промене значиле су да смо меч наставили са три штопера (Милуновић, Панков, Дегенек), док су офанзивне бекове чинили Гобељић и Гајић.

Играо се 79. минут када је дуго и течно текао напад Црвене звезде. На крају је Иванић центрирао, а лопта после одбитка стигла до Гајића на другој стативи. Из прве је наш бек вратио лопту, када је интервенисао Милићевић и замало постигао аутогол.

Још измена у финишу меча, без превише узбуђења.

Када нема превише садржаја на терену, ту су измене о којима можемо да пишемо. Пожалио се Бен на повреду, па није могао да настави меч и уместо њега је ушао Боаћи. Са друге стране, последњи воз хватао је Металац, па су покушали и са нове три измене: Максимовић, Арамбашић и Грбовић заменили су Влалукина, Рогача и Поповића. Морали су домаћи да крену на све или ништа како би дошли до бода. У међувремену, Боаћи је покушао са дистанце, али непрецизно, а на почетку 89. минута добар је био и покушај Петровића, када је Пулетић био приморан да лопту пошаље у осми корнер за Звезду.

До најбоље прилике другог полувремена стижемо тек у 92. минуту. У контра нападу 3-на-2 Фалћинели је на послетку упослио Гобељића на левој страни. Наместио се наш бек на око 11 метара од гола, искоса, али је шутирао тик изнад пречке. У последњим тренуцима меча, након дуела на средини терена пожутели су Саного и Грбовић. С обзиром да је то Грбовићу био други, није могао да помогне свом тиму у последњем минуту сусрета.

Као што се можда и очекивало, гледали смо веома тврду утакмицу. Металац је тим на чијим мечевима нема много голова, одолели су готово свим најбољим тимовима Суперлиге, али не и Црвеној звезди. Не толико лепршавом и течном игром како смо навикли ове полусезоне, али зато рударским трудом и радом наши момци су стигли до злата вредне победе у Горњем Милановцу. И та победа је била и више него заслужена када се подвуче црта и преиспита шта се све дешавало током 90 минута. Знамо да није било превише узбуђења, али онда када их је било дешавала су се испред гола домаћина. Погодак из 3-4 озбиљне прилике данас је био довољан за нови тријумф и нова три бода.

За два дана наше момке очекује последњи меч ове године, против Рада, у оквиру Купа Србије.

Горњи Милановацстадион МеталцаСудија: Лазар Лукић. Помоћници: Драган Богићевић и Горан Станојевић. Жути картони: Родић, Саного (Ц.звезда), Престиж, Грбовић (Металац) Црвени картони: Грбовић (Металац) Стрелци: 0:1 Милуновић (36. минут)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Милуновић, Панков, Гајић, Родић (од 72. Родић), Петровић, Николић (од 60. Саного), Бен (од 82. Боаћи), Иванић, Вукановић (од 72. Гобељић), Фалћинели. Тренер: Дејан Станковић

Металац: Пулетић, Милићевић, Рогач, Васиљевић, Антонијевић, Влалукин (од 82. Грбовић), Зоћевић, Јокић (од 60. Милисављевић), Поповић (од 82. Максимовић), Престиж, Катанић (од 60. Кокир) Тренер: Жарко Лазетић

Повезане вести

10 comments

Neša дец 16, 2020 at 19:06

Najslabija partija Zvezde ove sezone , videlo se da su igrači umorni.2-3 prava pojačanja dovesti , zetegnuti ekipu i na proleće još jače.Zvezdin cilj mora biti da ima tim koji moze da igra ravnopravno u grupi lige šampiona na jesen.

Reply
Звездаш дец 16, 2020 at 23:59

Од чега су то уморни? Ниједан играч од почетка сезоне нема ни 2/3 одиграних утакмица. Никада две утакмице заредом није изашло истих 11 играча на терен.

Reply
MILOS RANKOVIC дец 16, 2020 at 18:41

DOBRO JE STO U PETAK IDE PAUZA,NEMAJU VISE NI SNAGE NI ZELJE,OVO DANAS JE NAJGORA UTAKMICA OVE SEZONE,MORA SE DOVESTI PAR IGRACA JER BEZ KATAIJA MI SMO PROSECNA EKIPA,NERAZUMEM IMAMO STRANCE A NEIGRAJU,KANGA VISE NEIGRA NEGO STO IGRA,STA JE SAD PROBLEM PRVO POVREDA,PA KORONA,STA JE SAD DA TI SE KUCE NE STENI,IMAS NAJVECU PLATU A NIGDE TE NEMA,KRVAVI JE U PRAVU ZA NIKOLICA,UZAS IGRAC,GAJIC IMA SNAGE,ZELJE ALI CENTAR SUT JE KATASTROFA,UZAS,NIJEDAN CENTAR SUT DA POGODI,NEMA SNAGE DA DIGNE LOPTU,ODBRANA OK,BORJAN OK,BEN I FALCINELI NEMAJU SA KIM DA IGRAJU,IVANIC MALO ALI NEMA SNAGE ZA 90 MINUTA,JOS U PETAK PA ODMOR,TERZICU PAMET U GLAVU BEKOVE MORAS DOVESTI,ZADNJEG VEZNOG JEDNOG,NAPRED ISTO MAKAR JEDAN KRILNI IGRAC

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 16, 2020 at 18:33

MISTER KAO OBRADOVIĆ U BASKETU..OVO STO ON RADI JE CIRKUS OD TRENERA..ON UVEO KOMPLET ODBRANU U DRUGO POLUVREME DA SE BRANI PROTIV ŠERPI IZ MILANOVCA..EJ BRAĆO MOJA DELIJE PA GDE OVO VODI MI CUVAMO GOL PREDNOSTI PROTIV MILANOVCA..PA OVO JE TUGA..ALI KAD SABEREMO STA OCEKIVATI SA OVIM IGRACIMA

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 16, 2020 at 18:30

KAKO SAD NA MILANO BEZ BALERINE NIKOLIĆA..DOK SE NIJE SAM POVREDIO PRUZIO JE PARTIJU ZA PAMĆENJE..13 POGRESNIH DODAVANJA I 2 DODAVANJA NA 2M NAJBLIZEM IGRAČU

Reply
ĐOLE BARI 91 дец 16, 2020 at 23:09

NIŠTA NOVO BRATE,NE PAMTIM UTAKMICU DA JE JEDNU LOPTU ISPRAVNO DODAO,DA JE 10 PUTA NIJE VRATIO 20 METARA UNAZAD,DA NIJE POTROŠIO PAR MINUTA NA SREĐIVANJE OPREME I VEZIVANJE KOPAČKI. MOŽDA MU JE DEDA UČESTVOVAO U IZGRADNJI MARAKANE PA ČAK I DA JE TAKO OPET NE SHVATAM DA JE U ZVEZDI NEZAMENLJIV. ON BI U VOŽDOVCU ILI METALCU VEROVATNO BIO VAN PROTOKOLA NA 90 % MEČEVA. OVO ŠTO MI IGRAMO JE UŽAS,MALI FUDBAL NA VELIKOM TERENU,BEZ ŠUTA IZ DALJINE,BEZ CENTARŠUTA,SKOKA,DRIBLINGA. I DA NEMA OVOG UŽASA OD KORONE MARAKANA BI ZVRJALA PRAZNA,OVO NIKO GLEDAO NE BI. PO MENI JE PARADOKS DA SMO SA NIKAD GORIM IGRAČIMA OSTVARILI NAJVEĆE USPEHE POSLE BARIJA I TOKIJA TJ UŠLI PO 2 PUTA U LIGU ŠAMPIONA I LIGU EVROPE. POTREBNO JE DOVESTI 7-8 IGRAČA ,ISTO TOLIKO NJIH PRODATI,POKLONITI ILI PLATITI NEKOME DA IH VODI. TU MISLIM NA MANEKENA NIKOLIĆA, GAVRIĆA,BOAĆIJA,RODIĆA,ERAKOVIĆA.

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 18, 2020 at 00:39

sve si tebra objasnio da nemam ni slovo da ti zamerim..znaci samo je izabran od terze i pjane da se gura da bi podelili lovu..jako prosto..da smo normalan tim on ne bi smeo ni da trenira na pomoćnom za petliće..dečko je operisan za fudbal..danas sam razgovarao sam mojim prijateljem bivsim igracem sašom kocićem i kaze da ima dva decka od 18g u jednom zonskom timu koji su za nikolića ronaldo..znaci jasno kao dan sto se forsira na silu a mi kidamo zivce..pa ja jedva cekao za vikend da dojem na maru iz nemačke a sada ne bi dosao da gledam nikolića,gobeljica,spidija,vukanovica nema tih para..dok nikolić igra moja noga neće na maru..jer ti tvrdim da ima bar 500 igrača u seoskim ligama boljih od njega

Reply
Tijano дец 16, 2020 at 23:41

Nije bas tako…Arena TV radi digitalne statistike utakmica. NIkolić imao 8 pogresnih dodavanja, a Ivanić najviše izgubljenih lopti – 14. Ali…Nikolić IMAO NAJVIŠE tačnih pasova – 17. To kaže statistika. E sad, za statistiku kažu ako hoćeš nešto da prikriješ, pozovi se na statistiku.

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 17, 2020 at 00:44

MISLIS TACNIH DODAVANJA NA 2M I TO NAJBLIZEM IGRACU..BRAVO ZA NASEG VEZISTU..AJ NEMOJ ME ZEZATI..PA NISAM JA VEVERICA ZA FUDBAL..JEL PREDRIBLAO NEKOG..JEL POBEGAO NEKOME BRZINOM,JEL DOBIO NEKI DUEL ČVRSTINOM JEL IZBACIO NEKO KRILO DA POSTIGNE GOL,JEL PRIMIO NEKU LOPTU DA SE NE ODBIJE KAO OD DRVETA.JEL NEUMORNI TRČI..LJUDI VAS PAR OVDE VREDJATE INTELIGENICIJU..NE RADITE TO AKO VOLITE ZVEZDU

Reply
Delije Sever Ns дец 16, 2020 at 18:23

Još jedna pobeda i titula.Još u petak da pobedite rad i na zaslužan odmor da odete.Pošto igrate bukvalno na svaka tri dana da skoro iz busa i sa putovanja ulazite na teren ovi rezultati jos više dobijaju na značaju.Svaka čast samo napred.

Reply

Leave a Comment