Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Црвена звезда дочекује Валенсију (петак, 19 часова)

Кошаркаши Црвене звезде мтс дочекују екипу Валенсије у утакмици 15.кола Евролиге.

Меч са шпанским представником на програму је у петак од 19 часова у хали „Александар Николић“ и играће се без присуства публике због пандемије Ковид-19.

Екипа Валенсије ове сезоне оформила је изузетно квалитетан састав који осим староседелаца Дубљевића, Ван Росома, Вивеса, Лаберија, сада има и Дерика Вилијамса, Николу Калинића, Хермансона, словеначког репрезентативца Клемена Препелича.

Валенсија стиже у Београд након победе над Олимпијакосом у Пиреју, а наранџасти тренутно имају скор 9-5 што говори и колико тежак посао очекује црвено-беле:

У Београд стиже можда и најталентованија нападачка екипа у Евролиги. Знатно су се појачали ове сезоне и истакли своје циљеве. Довели су Вилијамса, Калинића, Хермансона, Препелића… Одиграли су феноменално у Пиреју и стижу сигурно у одличном расположењу на ову утакмицу. Одлични су шутери, одлично трче контру, и кључ је како их тимски одбранити, јер индивидуално сви имају велики квалитет. Убацују много поена, али имају и својих мана, и верујем да имамо шансу уз стрпљење које морамо да покажемо на тој утакмици – рекао је Обрадовић.

Огњен Добрић:
Још један тежак меч у низу који нас очекује, и то против екипе која игра одлично, и чак је неке од највећих победа ове сезоне бележила на гостујућим паркетима. Стижу у Београд у добром расположењу након победе у Атини. Екипа која се годинама гради око Дубљевића и неколико врло искусних шпанских играча, сада је изузетно појачана током лета доласком Калинића, Вилијамса, Хермансона. Одлична екипа, која има дугачку клупу, игра добро и то се види и по табели. Неће нам бити лако, али ми морамо да пронађемо начин и игру која нас је красила у претходном периоду и дођемо до победе – рекао је Огњен Добрић пред меч са Валенсијом.

Ово ће бити шести меч две екипе у Евролиги, црвено-бели у елитном такмичењу нису до сада доживели пораз од екипе Валенсије, а последњи меч одиграли су 28.новембра 2019.године када је Лоренцо Браун тројком решио питање победника уз звук сирене (76:73).

Одмах након те утакмице, црвено-беле очекује велики изазов и у АБА лиги и дерби кола са Цедевита Олимпијом у недељу од 19 часова такође у хали “Александар Николић”.

The post Црвена звезда дочекује Валенсију (петак, 19 часова) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment