Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКуп СрбијеМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Тешко извојеваним преокретом до четвртфинала купа!

РАД – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:2 (1:1)

Црвена звезда се пласирала у четврфинале Купа Србије који је на програму 10. марта. Нимало лако, уз доста узбуђења, црвено-бели су у гостима савладали екипу Рада након преокрета, резултатом 2:1. Голове за наш тим постигли су Спиридоновић и Крстовић.

Лош терен и тумбање тимова на обе стране.

Терен стадиона Краљ Петар први, био је у изразито лошем стању, можда и најлошијем од свих на којима је наш тим гостовао ове сезоне. Када се на то дода веома хладно време, те да је ово већ четврти меч изабраника Дејана Станковића у 10 дана, јасно је било да нас је чекала тешка утакмица.

Што се тиче састава нашег тима, очигледно је претрпео можда и превише измена, почев од промене на голу (Поповић бранио), па преко бековских позиција које су заузели млади Радуловић и Гобељић. Надаље, средина је била резервисана за „староседеоце“ Санога и Николића, док су крила чинили повратник у поставу, Симић и Спиридоновић. Двојац у нападу: Боаћи и Павков.

Хладан туш на старту.

Формацијски, а и по ономе што смо видели већ у првом минуту, када су ударци изблокирани Гобељићу и Симићу, Црвена звезда је јасно показала да је на Бањицу дошла искључиво по победу и пролаз даље. Ипак, да то неће бити толико лако побринио се Павле Радуновић пројектилом са неких 18 метара, па је Поповић парадом само улепшао погодак. Играо се тек 3. минут, а овим поготком брата прослављеног голмана Аталанте прекинут је низ Црвене звезде од осам утакмица без примљеног гола.

Гол који ништа битно није променио што се тиче поставки на терену и саме игре. Звезда је диктирала темпо, нападала, изводила корнере, али без нечег конкретног у првих 15 минута.

Брзо је Звезда изједначила.

Једна наизглед безазлена лопта у простор од стране Николића, завршила је тачно на нози Стојсављевића, који је не баш најсрећније избија само до Спиридоновића. Искористио је хитри „Спиди“ тај фор, направио још који корак на пред и врло прецизним удардем по земљи, са неких 18 метара поравнао резултат. Играо се 17. минут.

Четири минута касније, наши играчи лукаво изводе један прекид на половини Рада, када после дубинског паса испред голмана Марковића излази Павков. Ипак, на време је Марковић препознао ситуацију, па је излетео и скратио Милану угао. Минут касније, имали смо одличну прилику из слободног ударца са 17 метара. Још једном је Спиридоновић одлично шутирао, али је овај пут победио чувар мреже Рада. Наша екипа тада везује и неколико корнера.

Звезда је наставила „по своме“, али запретио је и Рад.

Посед лопте је био малтене искључиво на нашој страни, додуше без неких озбиљнијих прилика, а једно од ретких пребацивања игре на нашу половину резултирало је корнером за Рад у 30. минуту. Центаршут на прву стативу главом је продужио Радуновић, али је, срећом, на месту био Ераковић и отклонио тај незгодан покушај „Грађевинара“. Потом је наш тим извео две веома опасне акције – најпре продор Радуловића и повратна лопта са леве стране (отклоњена опасност испред Боаћија), а онда и најлепша акција на мечу, у којој су учествовали Боаћи, Симић и Гобељић. После низа дуплих пасова и добре кретње, лопта долази до Симића који излази сам испред Марковића, искоса са десне стране. Уместо да шутира, одлучује се да буде несебичан, али то је Звезду коштало нове пропуштене шансе. Након тога, имао је Спиридоновић још један покушај из прекида, али тада је шутирао преко гола.

Звезда је и у 41. минуту озбиљно запретила из прекида. Центаршут са леве стране упутио је Радуловић, највиши у скоку на ивици петрца био је Боаћи, али његов шут главом за мало пролази поред десне стативе. Три минута касније, након грешке Дегенека, Рад је одједном био у прилици да поново поведе. Као епилог свега Рад добија корнер, јер Газивода није успео да упосли једног од два усамљена саиграча испред Поповића. Много је незгодније ово могло да буде. Слична ситуација десила се и пред голом Рада, само минут касније. Тада је Цигер погрешио, Павков се домогао лопте, али је још једном прибрани Марковић излетео, па наш центарфор није могао да „ћушне“ лопту поред њега.

Рад је знао бити опасан, Звезда још опаснија, али се на одмор отишло нерешеним резултатом.

И поред шокантног старта меча, црвено-бели су већим делом првих 45 минута била много конкретнија и опаснија екипа. То се огледало и у броју шутева, корнера, па и у поседу лопте. Брзо смо се консолидовали, изједначили, али није било среће и снаге да већ у првом полувремену преокренемо.

На старту другог полувремена помало неприметног Павкова, те деконцентрисаног Дегенека заменили су Крстовић и Панков. Млади Црногорац се у 49. минуту нашао у првој ситуацији да запрети, након одличног продора по левој страни и паса Спиридоновића. Његов шут био је изблокиран. Два минута касније, Рад пропушта велику прилику да поведе. Газивода је идеално центрирао на другу стативу са десне стране, усамљен је био Тучевић, али и слабо шутирао главом па је погодио само спољни део мреже. Није био задовољан Дејан Станковић ситуацијом на терену.

Мат у три потеза Звездиних клинаца, а онда и мало среће за оба тима.

Често је данас Звезда претила из прекида. Након центаршута Спиридоновића из 58. минута, у прилици да гол угрози главом нашао се Боаћи, добро шутирао, али је сјајно реаговао Марковић и лопту послао у корнер.

А кад смо код оног мата, он је уследио у 60. минуту. Николић је фантастично избацио Радуловића по левој страни, овај хитро повукао лопту и на тацни упослио Крстовића који је све испратио сјајном кретњом. Када се све перфектно одради, онда сама егзекуција и није толико тешка. 1:2. Још увек Станковић није био у потпуности задовољан, па је посегао за још две промене у 64. минуту. Николића и Симића заменили су Иванић и Гајић.

Још један добар потез Крстовића видели смо у 67. минуту. На средини терена је изашао на крај чак са три фудбалера Рада, па је спољним делом копачке пронашао усамљеног Гајића на десној страни. Наш бек је шутирао оштро, али преко гола. Двоструком изменом одговара и тренер Рада, па уводи у игру Дамњановића и Трифуновића. И умало да одмах дође до резултата. Играо се 71. минут када је једну лопту из корнера лоше проценио Поповић. Стојсављевић је био бржи и виши, па је шутирао главом, али срећом и погодио пречку.

Колико је среће имала Звезда у 71. толико је имао и рад у 78. минуту сусрета. Иванић је упослио Спиридоновића у средини, овај је направио пар дриблинга, наместио се на шут са 12-13 метара и погодио спољни део стативе. Марковић је био савладан.

Последње измене и незгодан финиш меча.

Илић и Тучевић су изашли код домаћих, а Спиридоновић код наших играча, док су их заменили Тановић и Радивојевић, односно Вукановић. Свему томе претходио је још један солидан покушај нашег тима, када је Иванић шутирао преко гола из добре позиције. Нову велику прилику домаћин је пропустио на старту 86. минута. Цигер је добио дуел са Радуловићем на десној страни, одлично упослио Јовановића на петерцу, који петом покушава, али је сјајно реаговао наш резервни голман, Поповић. Рад тада изводи четири корнера и јасно ставља до знања да жели макар до пенала. Грађевинари су вршили такав притисак у финишу меча, какав ниједан тим ове сезоне није стварао Звезди.

Веома, веома тешко је Црвена звезда изборила пласман у осмину финала Купа Србије. Невероватно борбени Рад био је још тежа препрека него Металац пре пар дана, домаћин је чак и повео, а поред тог гола имао још неколико врло озбиљних прилика. Као да играчи нису очекивали такав отпор, па су у одређеним сегментима игре деловали исувише лежерно, али, на послетку црвено-бели су ипак оправдали улогу фаворита и прошли даље. У оваквим околностима, само два дана након гостовања у Горњем Милановцу, по оваквом терену – вероватно више и није могло.

А сада, напокон и више него заслужени одмор за наше момке, који су одиграли још једну историјску полусезону. Убедљиво прво место у лиги, пролазак даље у купу и поврх свега – презимљавање у Европи. За понос!

Београд – Стадион Краљ Петар први Судија: Јован Шегрт. Помоћници: Бојан Бановић и Милош Мишкељин. Жути картони: Миличковић, Цигер, Илић (Рад) Црвени картони: – Стрелци: 1:0 Радуновић (3. минут), 1:1 Спиридоновић (17. минут), 1:2 Крстовић (60. минут)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Поповић, Гобељић, Дегенек (од 46. Панков), Ераковић, Спиридоновић (од 83. Вукановић), Николић (од 64. Иванић), Саного, Симић (од 64. Гајић), Радуловић, Боаћи, Павков (од 46. Крстовић). Тренер: Дејан Станковић

Рад: Марковић, Тучевић (од 80. Тановић), Цигер, Стојсављевић, Миличковић (од 57. Ђорић), Ризнић (од 69. Дамњановић), Буснић, Илић (од 80. Радивојевић), Газивода (од 69. Трифуновић), Јовановић, Радуновић. Тренер: Милан Милановић

Повезане вести

11 comments

Hadži Dragan NBG дец 19, 2020 at 03:30

Nisam dugo bio ovde, ali vidim da ovaj krvavi nastavlja da pljuje i pljuje po Zvezdi. Idemo dalje u Evropi i kupu i 9 bodova ispred grobara, a naše igrače nazivaš cepanicama. Cepanica i bezmozgović si ti. Zašto te admin ne blokira nije mi jasno? Najgore od svega što nas sve koji ne mislimo kao ti vređaš. Cepanico najobičnija.

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 18, 2020 at 17:15

VRATIO SE SRNIĆ..E TUGO E KUKU MAJKO.PA JEL SAM REKAO DA NE MOZE DA IGRA NI DRUGU ŠPANSKU..DAO SAM MU ROK MESEC DANA A ON IZDRZAO DVA..LJUDI JEL NAS NEKO ZEZA..MI SVAKOG DANA TONEMO

Reply
Dragan дец 18, 2020 at 23:15

Dolazi iz Intera krilo Baka Prase…to jest Bakajoko… ima ove godine celih 4 utakmice odigranih za Inter… meni se ti igrači koji odigraju svaku 35 utakmicu za Inter, Real, Barsu..nebitno – ne sviđaju. Ja sam od onih koji recimo Falćinelija smatra trecerazrednim centarforom! Vidim: nadavao se golova, al za malo…ima utakmica i utakmica na kojima on, centarfor, nije uputio udarac ka golu protivnika! Bolji je od Tomanea, verovatno i sadasnjih Boaćija i Pavkova, ali ništa spec. Konfekcija. E sad kad ga Deki upari sa Baka Prasetom….tesko Mladosti iz Lučana i Surdulici…

Reply
Tijano дец 18, 2020 at 23:58

Nije Falćineli loš. Dobar je on. Ali nije klasa. Činjenica je da on i u ovakvoj našoj ligi nije dominantan. A igra protiv štopera u našoj ligi gde većina njih zarađuje mesečno 600 e(kao što gazda Javora, Mima Hundai, toliko plaća ivanjičke odbrambene igrače ), a Falćineli ima 20.000e mesečno i onda se desi da ga štoper od 600e stavi u dzep…jbg…

Reply
ĐOLE BARI 91 дец 19, 2020 at 21:07

NEMAŠ POJMA DROGANE,PAMETNIJI SI KAD ĆUTIŠ. MI NEMAMO 100 MILIONA EURA DA DOVEDEMO LEVANDOVSKOG , FALĆINELI JE ZA NAŠE PRILIKE ODLIČAN IGRAČ I DUPLO BOLJI OD SVIH ŠPICEVA KOJE IMAMO.

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 18, 2020 at 17:11

EVO JA NUDIM ZVEZDI DA JA DOVEDEM JEDNOG IGRAČA UMESTO NIKOLIĆA I JA DA GA PLAĆAM NISTA DA NE KOSTA ZVEZDU I VIDEĆETE DA JE ZA NJEGA RONALDO

Reply
ĐOLE BARI 91 дец 18, 2020 at 18:52

NE MORAŠ NIKOGA DA DOVODIŠ BRATE I SA 10 IGRAČA SMO JAČI SAMO DA OVOGA NEGDE SKLONIMO . DA ČOVEK U 30 UTAKMICA NE UME LOPTU NIKOME DA DODA, DA NIŠTA NE ZNA A IGRA STALNO ,ZAISTA NEVEROVATNO. I DA LI SI PRIMETIO DA JEDINO NJEGA NOVINARI ZOVU IMENOM I PREZIMENOM KAO DIJEGA MARADONU ,RAZUMEO BIH DA IMAMO DVA NIKOLIĆA U TIMU ,OVAKO …CIRKUS

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 18, 2020 at 17:09

HAHA..BLOKIRALI MI OBJAVU JEL SPONJEM GAZDU

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 18, 2020 at 17:08

33 TEKME BISERA NIKOLIĆA I 33 PROMAŠAJA..NEĆE MOJA NOGA KROČITI NA MARU DOK SE NA SILU GURA NEKO DA SE ZARADE PARE A MI DA KIDAMO ZIVCE..RACUNA TERZA DA UZME NEKU PARU BAS GA BRIGA ZA IGRU KOJA JE NIKADA SRAMNIJA..DA NE PRICAMO O GOBELJI,ERAKOVICU,VUKANOVIC,SPIRIDONOVIĆ..

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 18, 2020 at 17:05

KAKO SMO POČELI TAKO I ZAVRŠILI..JADNO,BEDNO I SRAMNO..VIDELI SMO DANAS 16 CEPANICA I NAJVEĆU SRAMOTU DA JEDAN GOBELJIĆ BUDE KAPITEN PORED DZAJE,ŠEKIJA,PIKSIJA ITD..E MOJA ZVEZDO..GDE OVO VODI

Reply
Delije Sever Ns дец 18, 2020 at 16:22

Bravo za sve ove godine i svaka vam čast,na zaslužan odmor pičite.Od igre se nije ni moglo očekivati više i bolje danas.Loš teren,kraj prvenstva,igrači preumorni i to je to,nema lepote u zadnjim kolima.Sa Nikolićem se mora ozbiljno popričati jer on dečko ništa ne uradi korisno na terenu,ili je za Zvezdu ili doviđenja.Zahvaliti se Boćku,Simiću,Hajdinu,prodati Vukanovića,Rodića,Deganeka,Ivanića,Gobelju,Bena,Spiridonovića…od tih nabrojanih igrača mnogi su dostigli vrhunac u Zvezi i sad tu više nema napredtka kod njih.Hvala im za sve a Zvezdi je potrebna sveža krv,ovo što je ostalo,dati šansu par mladim igračima dovesti 4,5 pravih igrača i Zvezda će ponovo još jače sijati.Srnić dobar dečko,pravi sportista,voli Zvezdu,zna šta je Zvezdi potrebno i takvi nama trebaju.Idemo u nove pobede.

Reply

Leave a Comment