Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКонференције за медијеКошаркаНајновије

Обрадовић: „Види се да растемо“

Тренер кошаркаша Црвене звезде мтс Саша Обрадовић рекао је да је његова екипа у вечерашњој победи над Валенсијом показала да “расте”.

– „Види се да растемо. Били смо концентрисанији, енергија је од почетка била ту, била је и на клупи, доприносили су сви који су улазили. Било је лепо за гледање, пре свега. Видео се екстра пас у односу на прошле утакмице“ – рекао је Обрадовић после утакмице.

Поново је било пада у игри, пошто су црвено-бели у једном тренутку испустили двоцифрену предност.

– „Не тражим никакав алиби, али падови су нормални. Играмо против најбољих могућих екипа. Ова је у топ три нападачке у Евролиги. Била нам је потребна добра одбрана. Као и у ранијим утакмицама где смо имали контролу игре, сада бих рекао да смо имали и много бољи напад, за шта је 20 асистенција потврда“ – казао је Обрадовић.

Тренер Звезде је поново истакао колико недостају навијачи.

– „Знамо да би ово изгледало тотално другачије, можда само и судијске одлуке би биле другачије. Да имамо навијаче, самопоуздање и енергија… Размишљам само о дану када ћу да будем ту и заједно да побеђујемо“ – истакао је он.

Звезди недостаје Ленгстон Хол, који ће се ускоро вратити после повреде, а очекује се и нови плејмејкер Кино Колом.

– „Још један играч који у оваквој ротацији може да помогне. Колом има искуство, бројне утакмице… Без обзира на све, морамо да видимо у каквом је стању, не можемо одмах све да очекујемо од њега, треба посебно да се уводи у систем. Пошто је то паметан момак, мислим да ће то бити нешто брже“ – рекао је Обрадовић.

Црвена звезда ће у наредној евролигашкој утакмици гостовати у уторак Зениту у Сант Петербургу. Пре тога ће се састати са Цедевита Олимпијом у АБА лиги.

Обрадовић је навео да је та утакмица означена као “једна од најзначајнијих у сезони”, да екипа мора да се опорави и да ће бити довољно за победу ако буде била на нивоу као против Валенсије.

Повезане вести

Leave a Comment