Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Нови тријумф у градском дербију

Кошаркашице Црвене звезде Комбанк савладале су КЖК Партизан 1953 у 14.колу Прве женске лиге Србије 68-66 (24-21, 18-9, 15-16, 11-20), у хали “Мастер” у Земуну.

Иако ни почетак меча, као ни развој ситуације до последње четвртине нису то најављивали, гледали смо узбудљиву завршницу, у којој је Црвена звезда имала више стрпљења, квалитета и нерава.

Одлично су Звездине девојке отвориле утакмицу, висок пресинг је омогућио лаке поене у транзицији, и серију 18-4 која је донела двоцифрену предност већ у раној фази прве деонице и натерала тренера црно-белих Слађана Ивића на два тајм-аута. Након наставка игре после другог тајм-аута домаћа екипа се пробудила, успела да погоди две узастопне тројке, а Невена Вучковић је мини серијом потпуно вратила свој тим из резултатског дефицита, 21-24.

У другој четвртини након тројки Јовановић на једној и Иване Катанић на другој страни, првој и јединој на утакмици за Црвену звезду, уследио је период од три минута без поена. Понављале су се грешке црвено-белима и неколико неискоришћених зицера и чистих ситуација, али су добром одбраном чувале предност. Серијом 9-0 Звезда је вратила двоцифрену разлику, коју су потврдиле Маша Јанковић и Марија Авлијаш, али су Марина Стојић и Софија Олић уз звук сирене смањиле заостатак на 12 поена пред одлазак на одмор, 30-42.

Поени Олићеве на истеку су дали ветар у леђа, па су црно-беле серијом 9-1 поново ухватиле прикључак, (39-43). Веома су ретке утакмице у којима Црвена звезда не постиже поене у великим размацима, после четири минута је погодила Невена Наумчев и прекинула серију промашаја чистих ситуација. Успеле су да се консолидују изабранице Драгана Вуковића и серијом 8-0 одбију налет разигране Софије Олић, а затим и да потврде предност новом серијом 6-0 за 46-57 пред последњих десет минута.

Очекивало се да ће Звезда у последњем кварталу обезбедити победу доста раније, међутим, лопта није улазила у кош ни после три офанзивна скока, а затим нису коришћени ни пенали. Марина Каралић је погодила уз фаул, искористила додатно бацање, и поново је уследио период од три минута без коша. Катанић и Луковић су биле прецизне, а Софија Олић је била нада своје екипе. У великој серији 10-0 убацила је шест поена и на два минута пре краја црно-беле су поравнале резултата 61-61. Имала је Звезда више стрпљења у завршници и поред својих грешака и лошег шутерског издања. Ивана Катанић и Николина Деурић су погодиле, Невена Вучковић одговорила, а на 12 секунди пре краја Марина Стојић пожурила да брзим пасом са своје половине проигра саиграчицу што је прозрела Марија Авлијаш, а Николина Деурић искористила асистенцију Маше Јанковић и донела Звезди победу.

Марина Стојић је искористила слободно бацање, а након офанзивног скока Јована Вуковић погодила на истеку времена за коначних 66-68.

Ивана Катанић је предводила Звезду до 12. победе и била близу новог трипл-дабл учинка – 25 поена, 11 скокова и 8 асистенција. Милица Бојовић је убацила 15, Маша Јанковић 12 поена.

До краја године црвено-беле очекује заостали меч 12.кола против Радничког у Крагујевцу. Победа би донела 1.место пред наставак такмичења 16.јануара.

ККЖ Црвена звезда Комбанк: Наумчев 6 (2ск 3ас 1укл), Катанић 25 (11ск 8ас 6укл), Дешић, Милановић, Бошњаковић, Каписода, Деурић 4 (2ск), Јанковић 12 (5ск 4ас), Недељков (4ас 2укл), Бојовић 15 (8ск 1укл), Авлијаш 4 (3ск 5укл 1блк), Зечевић 2 (2ск). Тренер: Драган Вуковић.

The post Нови тријумф у градском дербију appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment