Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенска кошаркаКошаркаМлађе категоријеНајновије

Крај године на Звездин начин: Демонстрација квалитетног рада

Кадетска селекција ККЖ Црвена звезда Комбанк остварила је и девету победу у Триглав ЖКЛС над екипом Арт Баскета 88-61 (27-14, 22-17, 15-19, 24-11) и на најбољи начин завршила 2020.годину.

Тренер Немања Планојевић и његове изабранице показали су да се квалитетан рад и систем увек покажу на делу. Добар колектив увек избаци и појединце, па су у дуелу против Арт Баскета бриљирале Марија Авлијаш и Дуња Зечевић са трипл-дабл учинком.

Звезда је на самом почетку оправдала резултате током јесењег дела сезоне у кадетској лиги. Висок пресинг је донео брзе поене и двоцифрену разлику већ након три минута игре у серији 10-0, коју су црвено-беле продужиле до 17-2. До краја првог периода сачувана је разлика 27-14.

У наставку је виђен исти однос снага, Звезда је контролисала утакмицу, добру игру у оба смера Дуње Зечевић и Јоване Јевтовић у нападу је материјализовала Марија Авлијаш, па су до одмора између два полувремена црвено-беле имале 49-31 на свом конту.

Гошће су покушале у трећем периоду меча да смање заостатак, услед неколико неискоришћених ситуација црвено-белих, али нису успеле да озбиљније угрозе предност лидера и у последњих десет минута су ушле са 14 поена минуса.

Последњи квартал је донео оно што смо гледали током великог дела меча, Звездину доминацију на оба дела терена. Тренер Планојевић је пружио прилику свим девојкама да буду део утакмице, а радује повратак на паркет Теодоре Ивановић, која је асистенцијом и тројком повела серију 6-0 за коначних 88-61. У последњих 20 секунди смо видели доминантност под кошем Зечевићеве, која три пута узастопно блокирала противничке играчице.

Марија Авлијаш је била најефикаснија са 28 поена, док је Дуња Зечевић остварила први трипл-дабл учинак: 17 поена, 11 скокова и 10 блокада! У овим статистичким колонама, уз индекс корисности, Дуња је и лидер кадетског такмичења. Јована Јевтовић је остварила дабл-дабл учинак, идентично као Дуња Зечевић – 17 поена уз 11 ухваћених лопти. Сара Васиљевић је убацила 15 поена.

Црвена звезда је убедљиво прва на табели са максималним учинком након девет утакмица, уз меч мање против екипе КЖК Партизан 1953 који је на програму у јануару, кад и меч 11.кола против екипе Радничког у Крагујевцу.

ККЖ Црвена звезда Комбанк: Кнежевић (3ск), Улемек (2ск), Васиљевић 15 (2ск 2ас 3укл), Ивановић 3, Данић 2 (4ск 3ас), Зечевић 17 (11ск 2ас 1укл 10блк), Матић 1 (3ас), Спасовски (3ск 3ас 3укл), Авлијаш 28 (5ск 4ас 2укл), Милановић 5 (7ск), Јевтовић 17 (11ск 1укл 4блк), Дацић. Тренер: Немања Планојевић.

The post Крај године на Звездин начин: Демонстрација квалитетног рада appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment