Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноИнтервјуиКошаркаНајновијеОбавештења

Човић: „Не одустајемо од наших циљева“

Председник Црвене звезде каже да се брзо договорио с Дејаном Радоњићем око обнављања сарадње после три и по године. 

Отишао је Саша Обрадовић, али проблеми су остали. Други деби Дејана Радоњића на клупи Црвене звезде прошао је у знаку тешког пораза од Игокее у Александровцу, а кошаркашка јавност и поготово навијачи не могу да разумеју шта је узрок тако лоших партија, поготово јер екипа на папиру уопште не изгледа лоше. Али, све остало јесте…

Одговор је имао први човек клуба Небојша Човић, који је током гостовања на Јутарњем програму ТВ Прва говорио о слабој форми Црвене звезде, али и другим актуелним темама…

Звезда је изгубила с великом разликом, показало се да смо морали да повучемо потез који је неочекиван. И за мене је био неочекиван, јер сам очекивао да ће Саша да остане све три године. Изгубљена хемија, самопоуздање, што је разлог овако лоше игре и резултата атипичног за Црвену звезду. Жао ми је што је морало да дође до тога. Радоњић је проверен тренер и идемо даље“, рекао је Човић.

Открио је Човић детаље око довођења Дејана Радоњића…

Звао сам Дејана да дође код мене на разговор. Причали смо сат и по – два, направили оквир рада, дали му рок да размисли. Одговорио нам је већ следећег дана око подне или мало после тога. Ми не одустајемо од наших циљева, ми смо у току сезоне, у Евролиги је прошло 16 кола и мислим да можемо да испунимо основне циљеве, да освојимо све домаће трофеје и да нападнемо у ТОП 8“

Црвена звезда има право да доведе само још двојицу нових играча због строгих правила, а да ли ће бити додатних промена у играчком кадру?

Досад смо искористили 18 од могућих 20 играча, мислим да се у тим променама виде одређене промене у хемији. Тренери имају своје жеље, а ми радимо на томе да испунимо све у складу с могућностима. Почели смо да падамо када су почели да долазе Рочести, па О’Брајант и онда Тери. Поремећена је била хемија, што је вероватно узрок оваквих резултата. Сви момци су добри, али се пореметила хемија. Оптимиста сам да ћемо успети да се вратимо. Када је много тешко, одмах замислите да је могло да буде још горе. Ако будемо добро радили, биће боље“

Звезда је тренутно претпоследња на табели Евролиге, али први човек клуба сматра да још има шансе да се нападне ТОП 8!

“Није касно за Звезду. Ако се направи серија победа, може све да се окрене. Немамо навијаче на нашој страни, што је проблем и противничке екипе се више не припремају за такве ствари. Не сматрам да је касно за Звезду“.

Доста се у јавности говори о томе да Црвена звезда и Партизан имају превише страних играча, а на констатацију водитеља да се о броју странаца у другим клубовима не говори толико Човић је узвратио:

Јако је тешко производити младе играче и играти Евролигу. Цене домаћих играча су драстично скочиле. Хтели смо да вратимо Гудурића, али није било реално. Наша кошарка нема праву стратегију, јако сам забринут за будућност нашег трофејног спорта. Погледајте само, изгубили смо од Швајцарске у квалификацијама. Нико не може да заштити младе играче од 12-13 година, поготово када се јаве најбогатији клубови Европе када нуде јаке уговоре, посао и смештај за родитеље и све остале услове. У европској кошарци се не зна ко је кровна организација, не знамо од кога да тражимо протекцију“.

Човић сматра да је клуб превише времена потрошио на бављење сукобима у регионалној кошарци.

Имамо непријатељски приступ региона према Звезди, целог лета смо се бавили небитним стварима, причало се о неким сукобима интереса, сада чекамо две пресуде на суду против АБА лиге. Анализирамо и суђење арбитара у лиги. У спорт се увукло штошта и свашта, поготово у српски и регионални спорт“.

Повезане вести

5 comments

nele дец 29, 2020 at 13:25

Smatram da definitivno nije problem u stranim igracima jer su oni uglavnom iz bivsih evroligaskih I jakih Evrokup ekipa, samo ih treba dovesti u red! Sto se tice domacih igraca, tu jeste losija situacija ali iz pravo vodjenje dosta toga bi se dalo postici. Kako to da Dobric, Uskokovic ili Davidovac cas valjaju a cas ne valjaju? Dobra je ovo ekipa ali je mnogo toga ocigledno poremeceno unutar nje, potreban je neko da sve poslozi na pravo mesto. Nadam se da ce taj neko biti Radonjic.

Reply
dusan дец 29, 2020 at 00:55

Gospodine Covicu, hvala Vam na svemu sto ste uradili za klub. To nikada nece biti zaboravljeno. Medjutim, vec neko vreme ovo ne izgleda kako treba. Vasa obaveza je da obezbedite adekvatan budzet i Vi u tome ne uspevate. Da li ima istine u tome da Vas sabotiraju i pokusavaju da naprave smene u klubu u to ne ulazim. Zvezdin tim je vec nekoliko godina sve gori, a ovaj danas je najgori tim u poslednjih sedam-osam godina. Mislim da je to direktna posledica slabih finansija. Prica da je ovaj tim projektovan za F4 Evrolige bila je od pocetka samo bacanje prasine u oci navijacima. Jedino gore od toga jeste da ste stvarno u to veroval. Ovo je ocajan tim od pocetka, s tim sto je bilo i ranije ovakvih problema ali su dovodjeni igraci poput Enisa, Voltersa, Kvinsi Milera, Pantera. Sada smo doveli OBrajanta i Kolona. Zvezda se raspada. izgubili smo 6 od 8 utakmica. Vi pricate da je nesto dostizno. Izgubili ste kompas. Nadigravate se sa Miskom da mu pokazete da mozete da nadjete boljeg igraca od njegovih. Zasto? Pokusaj sa Radonjicem je pokusaj ocajnika. On je prosecan trener – dobar je kada ima dobar tim. Sa ovim timom on ne moze nista da uradi. Covek treba da zna kada je vreme da ide. Mozda je sada vreme

Reply
Србин са Космета дец 28, 2020 at 22:36

Господине Човићу мислим да још није касно да се ствари доведу у ред.Сад паметно бирајте плеја,да буде погодак.Има играча,одличних,у Италији,Турској,Кини,прве две пратим редовно.Лично сам желео Јовића,Аврамовића,али Ви кажете да су скупи домаћи.Па,добро дајте сад правог плеја,па да кренемо са подизањем форме!
Колома.одрати,скинути му 10.кг.и да буде бекап опција,Ускоковићу шансу у Аба лиги,дрипца О*Брајанта укротити…Очитати лекцију свима и приморати их да изгарају за клуб,тим!

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 28, 2020 at 13:21

od čega ne odustajemo..da nas igokea ponižava,da se blamiramo..reče da je hemija narušena..pa to se vidi iz aviona jel je loša selekcija privatnih igrača

Reply
Dragan дец 28, 2020 at 12:01

Ovaj laže i lupeta ko Nebojša Čović.

Reply

Leave a Comment