Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Иза југа Маракане – Цвјетићанин поносан на рекорде

Координатор базе наше Омладинске школе, човек који је задужен за оне најмлађе узрасте где је неопходно да имате „најоштрије“ око је Владимир Цвјетићанин који је детаљно анализирао све оно што је урађено у 2020. години.

Ово је заиста била једна атипична година, јер смо морали све активности да прилагодимо ситуацији и пандемији корона вируса. Поставили смо високе циљеве и мислим да смо их све остварили. Наравно, за све то је било неопходно да будемо максимлано ангажовани и одговорни. Велику захвалност дугујем директору Младеновићу и главном тренеру Јелићу, не само на подршци, већ и на томе што су нам константно давали ветар у леђа. Визија клуба је таква да је будућност усмерена на рад Омладинске школе и заиста захвалност дугујемо управи која нас подржава, али и тренеру Станковићу који указује шансу деци која стасавају у Звезди. Такође, свим запосленима у клубу који помажу да функционишемо на прави начин – посебно хвала – почео је Цвјетићанин

Систем је успостављен тако да деца од најранијег узраста играју против старијих ривала.

– Код нас су петлићи дечаци рођени 2009. године, а у свим другим клубовима су годину дана старији. Тренутно су на другом месту, што је сјајан резултат кад се узме у обзир да смо најмлађи. Све остале генерације базе, дакле до 2013. годишта, такође играју против барем годину дана старијих дечака. Успоставили смо прави систем, и постали лидер у идентификацији талената и обуци деце. Велики напредак смо остварили и у смисљу „озбиљности“ деце и њихових родитеља. Сваку меру и активност коју смо морали да спроведемо, тренери, играчи и родитељи су на најбољи могући начин то прихватали и показали велики степен одговорности.

Као велики адут Црвене звезде, Цвјетићанин наводи „Отворене дане“ и сарадње са регионалним центрима.

– Имали смо укупно 460 дечака који су посетили наше „Отворене дане“, а по први пут ове године смо га одржали у Бања Луци. Оборен је рекорд и по посећености, али и по броју играча који је после тих тренинга задужио дрес Црвене звезде. Чак 26 фудбалера рођених од 2010. до 2013. године је стигло у наш клуб, захваљујући томе. Велику захвалност иде и нашим школама фудбала којих имамо 78 укупно. Све већа је улога и наших скаута, јер они сада не само да нам шаљу информације, већ и активно учествују у додатном селектирању заједно са нашим тренерима. Двојицу смо и запослили у потпуности, тако да је и то систем који доноси бенефит на свим ниовима.

Верује Цвјетићанин да следећа година може да буде још боља.

Циљеви за следећу годину су такви да треба додатно ојачамо наш систем. Надамо се и попуштању опасности што се тиче вируса, јер су нам веома важни кампови у иностранству, турнири и утакмице на највећем нивоу. Нама је то веома важно, да одмеримо снаге са најбољима, а сви организатори нас зову да учествујемо на турнирима бесплатно, што нам такође импонује. Данас је у Европи модерно да клубови зову Црвену звезду да буде њихов гост у млађим селекцијама, што довољно говори о нашем раду – закључио је Цвјетићанин.

The post Иза југа Маракане – Цвјетићанин поносан на рекорде appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment