Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Навијачи изабрали Милана Борјана за играча године

За нама је феноменална година, испуњена бројним успесима, победама и головима, а Вашим гласовима путем Звездине апликације одлучили сте да је најбољи играч у 2020. години – Милан Борјан.

Освојена је 31. титула, обезбеђен је пласман у групну фазу Лиге Европе, а онда и 17. Звездино европско пролеће у историји клуба, полусезону смо завршили на самом врху табеле, са девет бодова више од другопласираног вечитог ривала. Уз то су се низале невероватно победе и фантастични голови, оборени су многи рекорди, па и они које је 1991/92 године поставила Звездина златна генерација. Година за нама је понос свих навијача Црвене звезде!

Титулу најбољег играча Црвене звезда у 2020. години однео је Милан Борјан, са убедљива 462 гласа. Наш чувар мреже је „украо“ срца многих навијача, још 2017. године, када је дошао у Црвену звезду. Од тада, своју оданост и љубав према клубу показује из утакмице у утакмицу, борбеношћу и пожртвованошћу, феноменалним парадама и голманским бравурама. О Борјановом умећу и ефикасности сведочи и податак да је најбољи голман групне фазе Лиге Европе. Док је Борјан међу нашим стативама, за Звезду нема зиме!

На другом месту је повратник у црвено-беле редове, Александар Катаи са 289 освојених гласова. Звездина „десетка“ бриљира и у свом другом мандату у црвено-белом дресу. Навикли смо да његову игру красе магични потези и мноштво голова. Тако је било и у 2020. години у којој је за наш тим постигао десет погодака, седам у националном првенству, два у групној фази Лиге Европе и један у квалификацијама за друго најелитније такмичење Старог континента.

Са 102 освојена гласа, треће место је заузео везиста црвено-белих, Мирко Иванић. Као најбољи стрелац нашег тима у првом делу сезоне, са 11 постигнутих погодака и заслужује да се нађе на листи најбољих Звездиних играча у 2020. години.

Репрезентативац Коморских острва, миљеник црвено-белих и један од најбољих странаца који су носили Звездин дрес, Ел Фарду Бен се налази на четвртом месту, са 62 гласа. Прошлу сезону је завршио као најбољи стрелац лиге, са 13 голова, а онда је наставио да решета противничке мреже и у текућој сезони. Присећамо се самог почетка сезоне и његовог хет-трика на Маракани, против Европе, голова против Гента и сјајних погодака у националном шампионату.

На петом месту, са 20 освојених гласова, је Звездин штопер, Немања Милуновић. Велике заслугуе има Милуновић за успехе црвено-белих у протеклој години и неискључив је фактор у гранитној одбрани Црвене звезде.

The post Навијачи изабрали Милана Борјана за играча године appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment