Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Звездиних 100

У 2020. години прославили смо 31. титулу, пролазак у групну фазу Лиге Европе, а онда и још једно Звездино европско пролеће, пласман у четвртфинале националног купа, титулу јесењег првака Србије, бројне победе и чак 100 голова.

Уживали смо у офанзивној игри екипе Дејана Станковића, који је преузео тим у децембру 2019. године и наставио да ниже огромне успехе са Црвеном звездом. Формирао је екипу која не само да је бележила резултате, већ је лепршавом и брзом игром, одушевљавала публику и постизала много голова – чак 100 у 2020. години. Магични потези наших играча су нас често остављали без даха, а противнички голмани нису имали шансе.

Рачунајући сва такмичења у којима је Црвена звезда учествовала у претходној години, одигране су 43 утакмице. Навикли смо на узбудљиве окршаје црвено-белих и њихових противника, а ретко ко од њих је успео да сачува своју мрежу нетакнутом. То је пошло за руком само вечитом ривалу, екипи Јавора, Гента и Слована. Звезда је у 2020. години, у просеку постизала 2,3 гола по мечу.

Голеаду у 2020. години започео је млади Вељко Николић, поготком против екипе Чукаричког, а онда је уследила “бомба” Његоша Петровића. Била је то прва победа у 2020. години и само једна у низу. Јесења титула је потврђена кроз десет утакмица, на којима је постигнуто чак 23 гола. Изабраници Дејана Станковића били су ефикасни и у Купу Србије, те су на два меча постигли два гола. Тако је у пролећном делу сезоне Црвена звезда одиграла укупно 12 утакмица, на којима је 25 пута погађала противничке мреже.

После дуге летње паузе, Звезда је започела нову сезону још боље. Спиридоновић је постигао свој први погодак у црвено-белом дресу на утакмици против Новог Пазара, уједно и први гол Црвене звезде у новој сезони. Наш клуб је поручио својим навијачима да је још спремнији и остварио је најефикаснији старт сезоне од осамостаљења државе. Низале су се невероватне победе и атрактивни голови. Најбољи стрелац лиге у сезони 2019/20, Ел Фарду Бен је својим хет-триком против гибралтарске Европе, најавио феноменалну сезону црвено-белих и на евро-сцени.

На 19 утакмица националног шампионата, постигнут је чак 51 гол, у купу је на два меча, постигнуто шест, у квалификацијама за европска такмичења на одигране четири утакмице, постигнуто је девет погодака, као и у групној фази Лиге Европе, где смо одиграли шест утакмица. Црвено-бели су завршили ову полусезону са постигнутих чак 75 голова, на 31 утакмици. Први стрелац екипе је Звездина “четворка”, Мирко Иванић који је у досадашњем делу сезоне савладао противничке голмане 11 пута.

Највећи учинак у “Звездиној стотки” имао је сјајни Ел Фарду Бен, са чак 15 постигнутих голова. Прати га Мирко Иванић, са 13, док Катаи и Фалћинели деле треће место, са по 10 погодака.

The post Звездиних 100 appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment