Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Црвена звезда дочекује Фенербахче

Кошаркаши Црвене звезде мтс дочекују екипу Фенербахче Беко у утакмици 18. кола Евролиге.

Меч који уједно означава и почетак „другог дела“ сезоне у најелитнијем европском клупском такмичењу игра се у четвртак 07.01.2021. године са почетком у 19 часова.

Утакмица која ће се играти у празној хали „Александар Николић“ уз сво поштовање Ковид протокола, биће 12. дуел два клуба у Евролиги, а црвено-бели су до сада победили у две утакмице.

Екипа Црвене звезде у овај меч улази након победе над Панатианикосом, док је Фенербахче забележио два тријумфа у последња два сусрета са Олимпијакосом и француским Асвелом. Са друге стране тренер црвено-белих Дејан Радоњић у претходним утакмицама није могао да рачуна на Лојда, Хола, Јагодић-Куриџу и Марка Симоновића

„Неки од њих се враћају у тренажни процес, сигурно да треба времена да се то све доведе на ниво који заједно сви ми желимо. Хол и Куриџа су почели да раде, Лојд и Симоновић још увек нису и још не знамо када ће се то догодити. Радимо по плану“ рекао је тренер црвено-белих и окренуо се наредном противнику:

„Свакако да нас очекује тежак меч. Екипа Фенербахчеа је у последњим утакмицама показала да се налази у јако доброј форми, пуно пуно боље изгледају него што је то био случај пре тога. Долазак Марка Гудурића је еведентно подигао квалитет игре Фенербахчеа, јасно је да се „слажу“ и показују у последњим мечевима да могу да имају значајну улогу у наставку сезоне у Евролиги. На нама је да што увек кажем, да прикажемо наш максимум“ рекао је тренер црвено-белих Дејан Радоњић.

Дејан Давидовац: „Одлична екипа која се „подиже“, довели су у међувремену и Марка Гудурића. Међутим, улазимо у добром расположењу у ову утакмицу. Мислим да ће одбрана бити кључ, Фенербахче игра са доста акција доста „сетова“ и биће нам потребна пуна концентрација свих 40 минута. И Фенербахче као готово све екипе у Евролиги има доста осцилација. Пре неких 2-3 недеље имали су резултатску кризу, имали су лош период, али резултати које су направили у међувремену јасно показују да су се „извукли“ из тога и да нас очекује врло тешка утакмица“ рекао је Давидовац.

Црвено-беле након ове утакмице очекује „дупло коло“ и врло тежак задатак у Шпанији у мечевима са Реалом и Валенсијом који су на програму наредне среде и петка.

Извор: сајт КК Црвена звезда

Повезане вести

6 comments

Tijano јан 7, 2021 at 21:01

Jbg… dvojica najboljih(Brajant i Kolomo) na ovoj utakmici poslednja 4 napada promasuju i gube loptu.

Reply
Tijano јан 7, 2021 at 21:11

Ako ne racunamo onu trojku Davidovca.

Reply
krvavi zvezdas-DE јан 7, 2021 at 21:32

zbog davidovca uvek i gubimo..on igra mi gubimo izadje on mi vodimo on se vrati mi opet gubimo..decko je operisan za kosarku

Reply
Hadži Dragan NBG јан 8, 2021 at 15:47

I u košarku se razumeš je li čistaču švapskih klozeta?

Reply
dusan јан 7, 2021 at 21:33

ovo mi je mnogo tesko palo. mogli smo da dobijemo. poslednji napad je razlika u satu bila 5 sekundi. ovi su ocekivali da resavaju kolom ili o brajant. bolje bi bilo da je na isteku napada sutirana otvorena trojka jer kokoskov nije ocekivao da sutiraju radanov ili davidovac ili dobric. cak i da je promasena ne bi ostalo ovoliko vremena. sta da kazem osim lorenco nosi se u k…. i veliki pozdrav za branka lazica. kapiten je ponovo briljirao i za osam minuta u igri je imao 0/2 za dva i 0/1 za tri. nije pucao bacanja. skokova 0, asistencija 0, 3 licne greske i 3 izgubljene lopte. indeks uspesnosti -8. on je kao monti pajton.

Reply
Zveki јан 7, 2021 at 22:05

Odlično zapaženje za nas poslednji napad. Fener napunio reket, zatvorili Brajanta i usmeravali Koloma da ide u reket guzvu. Iz aviona se videlo da ce napad zavrsavati Kolom ili Brajant i mi to i igrali. Idealno bilo za povratnu loptu zA Dobrića ili Davidovca koiji bi bili sami na šutu.Ali, avaj…lako je sada pričati. Samo se bodovi pišu, a sve ostalo se zaboravlja(doktorske odbrane Dobrića na Dekolou i Guduri, a i Radanova na niskom centru u odbrani!!).

Reply

Leave a Comment