Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Неђић: „Циљ је развој играча, али нападамо прво место“

Окупио је Марко Неђић талентоване омладинце нашег клуба и на старту припрема изнео очекивања пред пролећни део сезоне.

Нама је циљ развој играча и то је нешто што је постављено као приоритет и на почетку сезоне. Сви фудбалери који су у првом тиму Црвене звезде и Графичара су заслужили да буду тамо. То нам је сатисфакција за даљи рад. Сада долазе нови, млађи играчи и циљ нам је да и њих развијемо на прави начин, па да на лето буде још више првотимаца – почео је Неђић.

Стратег наших бисера изнео је и план припрема.

У фокусу нам је жреб за Лигу шампиона. Чекамо противника, игра се само једна утакмица и на програму је почетком марта. Ту нас чека и заостала утакмица са новобеоградским Радничким, а потом и Чукарички. Имамо седам недеља за припреме и фокусираћемо се да то урадимо на најбољи могући начин. Играћемо утакмице против: омладинаца Графичара (23. јануар) и ИМТ-а (30. јануар), као и сениора Лозница (6. фебруар), Звијезде 09 (13. фебруар) и Јединства из Уба (17. фебруара). После тога ће бити и генерална проба, видећемо још против кога.

Задовољан је Неђић прикључивањем неколицине кадета, као и појачањем из Вождовца – Стефаном Пиргићем.

– Све су то деца која су прошла пут Црвене звезде и није им тешко да се адаптирају у наш систем. Квалитетни људи и талентовани играчи. Једини који је заиста нов у екипи је Стефан Пиргић, веома талентован, племенит везиста који може да игра у оба правца. С њим ћемо добити квалитет.

Има Неђић проблема и са повредама играча, јер су ван строја већ дуже време Урош Бранковић и Марко Боровић.

– Бранковић се успешно оперисао, кренуће да ради са нашим тренером за опоравак и очекујемо га у мају на терену. Што се Боровића тиче, он још увек чека да се оперише, тако да су мале шансе да заигра ове сезоне.

Трећепласирани у првенству су наши омладинци са 50 освојених бодова, осам мање од водећег Бродарца, али и уз утакмицу мање.

Претходне три године смо били шампиони, тако да то играчима које тренирам није страно. Спремићемо се добро, иако ћемо бити још млађи, али смо оптимисти да ћемо стићи и престићи све наше противнике, те да ћемо прославити титулу у мају – закључио је Неђић.

The post Неђић: Циљ је развој играча, али нападамо прво место appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment