Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАтлетикаВажноНајновијеОстало

Јованчевић испунио норму за Европско и на 60 метара

Страхиња Јованчевић истрчао је лични рекорд у финалу Отвореног првенства Београда за сениоре/ке на 60 метара – 6.73 секунди. Овај резултат вреднији је за две стотинке од норме за дворанско Европско првенство у Торуњу, које се одржава почетком марта.

У квалификација је Страхиња забележио идентичан резулат као на Новогодишњем митингу АК Црвена звезда, 6.83 секунди. Међутим, довољна временска разлика за опоравак, одличан фокус од старта до циља и конкуренција државног рекордера у овој дисциплини, Алексе Кијановића, били су довољни да се за Пољску испуни још једна норма.

Иако је јуче био примаран наступ на 60 метара, Јованчевић је насутио и у својој матичној дисциплини, скоку удаљ. У последњој, а и његовој омиљеној серији, скочио је 7.58 метара за двоструку победу на Отвореном првенству Београда.

Чак шест од осам финалиста на 60 метара били су атлетичари Црвене звезде.

Бронзану медаљу освојио је Миодраг Тресовић са 6.97, четврти је био Стефан Михајлов са 6.98, пети Немања Булајић 7.01, седми Стефан Каљуш са 7.12 и осми Марко Тасић са 7.18 секунди. Тресовић је изједначио, а Михајлови истрчао лични рекорд.

Честитамо свим атлетичарима и њиховим тренерима на сјајним успесима и личним рекордима.

The post Јованчевић испунио норму за Европско и на 60 метара appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment