Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбалФутсал

КМФ Црвена звезда – Да ли је бајка трајала само једно лето?

Пре нешто мање од два месеца КМФ Црвена звезда представљала је Србију у УЕФА Футсал Лиги шампиона. Црвено-бели „мајстори игре на петопарцу“ пружили су жесток отпор најбољој и најскупљој светској футсал екипи, француском АЦЦС-у. И поред пораза резултатом 3:7 показали су да је овај спорт у Србији у експанзији и да се у наредном периоду од српског футсала могу очекивати лепе вести.

Међутим, данас, почетком 2021. године и даље званични српски футсал шампион налази се на ивици понора. Наш клуб је услед великих финансијских проблема током зимског прелазног рока буквално десеткован одласцима. У првим сатима Нове године објављено је да је први тренер нашег клуба Милош Алиловић напустио кормило црвено-белих и преузео екипу београдског ФОН-а. Поред њега дрес „Студената“ на пролеће ће понети и голман репрезентативног калибра Јаков Вулић, чиме екипа ФОН-а сигурно постаје један од главних конкурената за освајање шампионских ловора.

Милош Алиловић

Јаков Вулић

И актуелни јесењи првак, екипа КМФ Нови Пазар пронашла је појачања међу црвено-белима. Пут седишта Рашког округа кренули су Андреја Стојчевски и Лазар Милосављевић, па Новопазарци уз још нека појачања која су довели из других клубова представљају главног кандидата да наследе наш клуб на шампионској позицији.
Андреја Стојчевски и Лазар Милосављевић

Листа одлазака ту се не завршава. Давор Поповић и Стефан Станојевић након УЕФА Футсал Лиге шампиона у новембру претходне године, овог пролећа ће играти на теренима трећег ранга српског футсала. Они су постали играчи КМФ Нови Сад са којим ће покушати да се кроз војвођански плеј-оф докопају Друге Футсал лиге Србије.
Давор Поповић и Стефан Станојевић

На крају, дојучерашњи капитен нашег футсал клуба, бивши репрезентативац и жива легенда српског футсал спорта Марко Перић у наредном периоду носиће дрес екипе КМФ Лозница град и пробати да помогне Лозничанима у борби за пласман у елитни ранг.
Марко Перић

КМФ Црвена звезда јесењи део Прве Футсал лиге окончала је на четвртој позицији са 16 освојених бодова. И да су сви наведни футсалери остали део црвено-белог клуба тешко би се наши футсалери укључили у борбу за шампионски пехар јер након девет одиграних мечева имају приличан заостатак за екипама Новог Пазара и ФОН-а, али новонастала ситуација не дозвољава уопште да се води рачуна и да се размишља о било каквом спортском резултату, већ се све снаге морају усмерити на покушај физичког опстанка клуба.

Да ли је бајка трајала само једно лето?

Повезане вести

1 comment

Hadži Dragan NBG јан 20, 2021 at 06:44

Nadam se da će se KMF konsolidovati i pronaći sponzora, objavio sam i ja u tekst na Srbijasportu, sve u želji da im se pomogne.

Reply

Leave a Comment