Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуЗвездаши широм светаНајновијеФудбал

Иван Илић доноси Звезди 600.000 евра

Како преноси портал „24sedam.rs“ некадашњи фудбалер Црвене звезде, а тренутно званично играч енглеског Манчестер ситија на позајмици у италијанској Верони Иван Илић, ускоро ће постати званично члан екипе из Серије А. Наиме, Италијани су задовољни Илићевим партијама и одлучили су да за 12 милиона евра откупе његов уговор.

Треба напоменути да је наш клуб браћу Илић Ивана и Луку током зиме 2017. године у пакету продао енглеском Манчестер ситију, али се обојица од тада налазе на позајмицама. Прво су обојица носили дрес НАК Бреде, да би касније Иван прешао у Верону, док је Лука тренутно члан Твентеа.

Трансфер Ивана Илића из Манчестер ситија у Верону свакако ће бити значајан и када је Црвена звезда у питању. Захваљујући ФИФА правилу „проценти солидарности“ наш клуб ће од овог трансфера инкасирати 5% колико припада клубовима који су учествовали у развоју играча до његове 12 године. Суштински, клубови у којима је играчки растао млади фудбалер поделиће суму од 600.000 евра, а велики део тог новца припашће управо Црвеној звезди.

Иван Илић је рођен 17. марта 2001. године у Нишу. Играчки је проходао у екипи Реала из Ниша из које је прешао у Звездину омладинску школу. За први тим Црвене звезде дебитовао је 1. априла 2017. године у сусрету 28. кола Супер лиге Србије у којем је наш клуб на стадиону „Рајко Митић“ савладао суботички Спартак резултатом 2:1.

Повезане вести

Leave a Comment