Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Каталонци заслужено однели бодове

Кошаркаши Црвене звезде мтс недавно су савладали екипу Реала у Мадриду, али сличан подухват нису успели да понове у дуелу са Барселоном у дворани „Александар Николић“. Један од кандидата за освајање овосезонске Евролиге показао је и у београдском храму кошарке зашто га многи сматрају главним претедентом за шампионски пехар. Сигурном игром свих 40 минута екипа Шарунаса Јасикевичијуса остварила је заслужену победу.

Црвена звезда мтс : ФЦ Барселона 60:72 (11:21, 20:14, 14:22, 15:15)

Гости из Шпаније су боље започели утакмицу, црвено-бели су успели да се врате у готово потпуни резултатски егал. Међутим, богато искуство Барселоне дошло је до изражаја у трећој четвртини и на почетку последњих десет минута. Серија гостију на почетку четвртог периода 9:0 решила је питање победника, а то је била Барселона која је показала зашто је првопласирани тим Евролиге.

Од почетка утакмице виђена је права ратничка кошарка. У таквим условима, са судијским критеријумом који је дозвољавао игру која је била често и преко границе фаула боље се снашла Барселона. Каталонци су користили своје значајно искуство и у раној фази меча стекли двоцифрену предност – 3:14.

Ипак, изабраници Дејана Радоњића нису губили главу. Показали су одлучност и чврстину и стрпљиво се враћали у меч. У завршници првог полувремена сјајне минијатуре имао је Џордан Лојд на радост свих Звездаша који се после дуже паузе вратио на терен. Топио је предност ривала уз помоћ добре одбране и његово слободно бацање вратило је црвено-беле на четири поена заостатка пред већу паузу – 31:35.

Ипак, у трећа деоница је личила на почетак утакмице. Барселона је била чвршћа и на конто тога правила предност. Неколико пропуста у одбрани црвено-белих донели су лаке поене из рекета Барси која је заокружила серију и вратила двоцифрену предност – 36:47. У изразито важном тренутку стигла је тројка Бранка Лазића која је покренула серију 7:1 (43:49). Ипак, промашена слободна бацања и неколико зицера искусна Барселона је знала да искористи. Серија 8:0 Шпанаца у завршници донела је и највећу предност гостима у завршници трећег периода (43:57).

Серија Барселоне 9:0 на почетку четврте деонице која је водила преко линије пенала трасирала је пут гостима ка победи. Стекли су Шпанци 21 поена разлике и чинило се да је питање победника тада одлучено – 45:66.

Звезда је и у овој ситуацији показала карактер и борбеност достојну грба. Серију 9:0 предводили су Добрић и Кино Колом који је сјајно организовао игру. Наравно и феноменална одбрана – 54:66.

Међутим, времена за чудесан прекорет није било и Барселона је остварила 15. победу у евролигашкој сезони.

Црвена звезда мтс: О’Брајант 6 (8ск), Волден 8 , Лојд 9, Давидовац 7, Лазић 3, Рит, Раданов 5, Добрић 11, Јагодић-Куриџа 3, Кузмић, Ноко 2, Колом 6 (4ас).

Повезане вести

7 comments

MILOS RANKOVIC јан 22, 2021 at 22:03

ZA KRAJ STO GVORIM STALNO,OVAKVO SUDJENJE JA NEZNAM KAKO DA NAZOVEM,OVAJ VODJA LOPOVA BARTOMEU CE UNISTITI EVROPSKU KOSARKU,OVAKVE KRADJE SU BEZOBRAZNE,DA ZENE U DVORANI KOJIH JE BILO NEKOLIKO IRONICNO APLAUDIRAJU,OVO JE BRE BRUKA EVROPSKE KOSARKE,JAVOR,LAMONIKA,MOZER,PEREZ,ONAJ GRK NAMRSTENI,VECERAS SUDIJA SVIRA FAUL PRE SUTA,GLEDAJU SNIMAK I PRETVORI SE U NAMERNU,ONAJ DIVLJAK NJIHOV TRENER SVAKI FAUL ZA ZVEZDU PROTESTUJE ALI SVAKI,POCEO SAM DA MRZIM OVE SPANCE,SUDIJA SVIRA FAUL NA VOLDENU ZA TRI POENA ON SE BRE IZVINJAVA IGRACU BARSELONE STO JE SVIRAO,UDARANJE PO RUKAMA BRAJANTA,LOJDA UBISE NISTA,PRVO POLUVREME TRI FAULA BRAJANTA,TRI FAULA LOJDA I TO JE TO,JASNO JE KO DAN DA JE OVO LIGA LOPOVA,DOK SU TURCI IMALI PARE SVE SU SVIRALI ZA NJIH,SAD KAD ONI NEMAJU PARE FORSIRAJU SPANCE,BARSELONI NETREBA POMOC PROTIV OVAKVE ZVEZDE,ALI IMA JEDAN PROBLEM PROCE OVA KORONA VRATICE SE NAVIJACI JOS LUDJI NEGO STO SMO BILI,ALI KOLKO VIDIM ONO STO SU RADILI LAMONIKI U ATINI JE POTPUNO OPRAVDANO,JA SE COVICU NIKAD NEBIH NIKOM ULIZIVAO KO TI BARTOMEU I SUDIJAMA,NECE NIKO DOBITI A LICENCU IZ ABA LIGE,OPET KAZEM OVO JE SMRT ZA KOSARKU

Reply
MILOS RANKOVIC јан 22, 2021 at 21:52

EVO PITANJE ZA DOKTORA COVICA,KAKO JE MOGUCE DA DOZVOLIS DA SE NAPRAVI OVAKVA EKIPA ZA OGROMAN NOVAC,NIKAD NISMO IMALI LOSIJE STRANCE OTKAD IGRAMO EVRO LIGU,KOLOM,HOL,BRAJANT,TERI,RIT,NOKO,KAKO SI USPEO DA PRIHVATIS OVAKVE DRVOSECE U EKIPI,KAD VIDIS LICA IGRACA VIDIS DA NEMA LEBA OD NJIH,I DA NJIH BOLI UVO ZA ZVEZDU,ZVEZDA DVE GODINE NEMA PLEJA I CENTRA,TI KOJI SE HVALIS DA SI 50 GODINA U KOSARCI PRISTAJES NA OVAKVE IGRACE,JA STVARNO MISLIM DA KK TREBA DA VODI NEKO DRUGI,OPET KAZEM TI SA OVOM EKIPOM NECES UZETI ABA LIGU

Reply
krvavi zvezdas-DE јан 22, 2021 at 23:36

i stalno uzimamo neke distofičare od igrača koji ne igraju basket jos od 1945-te godine i onda kao mi ih vraćamo u zivot..dok ih mi vratimo u zivot oni nama delijama oduzimaju zivote

Reply
MILOS RANKOVIC јан 22, 2021 at 21:46

MISLIM DA JE JASNO KO DAN ZVEZDI TREBA POD HITNO PLEJ,PRVO POLUVREME KAKO TAKO,DRUGO UZAS,MENI SAMO NIJE JASNO DA KOSARKASKI KLUB CRVENA ZVEZDA MORA DA PROPADA ZBOG JEDNOG KUZMICA KOGA POKUSAVAJU DA VRATE U NEKU FORMU,LJUDI SHVATITE VISE NJEGOVO IGRANJE KOSARKE JE GOTOVO,U PRVOJ PETORCI DESET RAZLIKE ODMAH,DRUGO POLUVREME POCINJE ISTO TAKO,ON NEMOZE PROTIV ABRINESA KOJI JE POLA METRA MANJI OD NJEGA DA POGODI,FAUL MASI OBA BACANJA PRIMAMO TROJKU I CAO,RADANOV SINE MORAS DA GLEDAS I LOPTU,TRI DODAVANJA KALATESA PREKO TVOJE GLAVE I PRIMAMO LAKE KOSEVE,NIJE BRE OVO ABA LIGA,KRILA NEMAMO,CENTRA NEMAMO,PLEJA NEMAMO,SEM DOBRICA SUTERA NEMA,OVA EKIPA NEMOZE UZETI ABA LIGU,GLEDAO SAM UTAKMICE CEDEVITE I BUDUCNOSTI,OBE EKIPE SU BOLJE OD NAS ZA 30 POSTO,CEDEVITA BRE IMA SUTERE NEMOGUCE,DAJU BRE PO 20 TROJKI ZA UTAKMICI,NIKAD OBRADOVICU NECU OPROSTITI STO NISI DOVEO BLAZICA,NEDOVICA,MITROVICA,VELIKA BRUKA NAVODNO VELIKOG TRENERA

Reply
krvavi zvezdas-DE јан 22, 2021 at 21:25

ŠTA SMO VIDELI VEČERAS? PA NIŠTA PAMETNP OSIM CURKUSA,IŽIVLJAVANJE LOYDA I BRAJANTA,NEZNANJE RADANOVA I DAVIDOVCA A NOKO KAO DA JE DOVEDEN ISPOD ŠATORA SA ŠABAČKOG VAŠARA..OSTALI NISU VREDNI NI POMENA..SVE U SVEMU TRI NULE

Reply
Dragan јан 22, 2021 at 23:03

Noko je zver od igrača. Videćeš za 2 godine kada se uigra! Ludilo…

Reply
krvavi zvezdas-DE јан 22, 2021 at 23:33

ako je SAMO za 2g onda se isplati da ga cekamo i da nas kantaju

Reply

Leave a Comment