Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Црвено-бели отпутовали у Бар

Кошаркаши Црвене звезде отпутовали су у Бар где их у недељу очекује дерби меч 16.кола са екипом Морнара.

Барани играју ове сезоне одлично, и тренутно након 14 одиграних утакмица имају скор 12-2, док црвено-бели имају скор 10-2.

Екипа Црвене звезде није имала пуно времена за припрему овог меча, тежак дуел са Барселоном окончан је у петак увече, екипа је тренирала у суботу у јутарњим часовима и кренула пут црногорског приморја.

Тренер Дејан Радоњић очекује изузетно тешку утакмицу: – Морнар игра сјајно ове сезоне и амбиције и циљеве које су најављивали, имају своје упориште на терену. Морнар има одличне резултате и у АБА лиги и у Еврокупу, иначе изванредан састав додатно је појачан Немањом Гордићем који представља озбиљан квалитет више за тај тим. Очекује нас тежак меч без икакве дилеме, и мораћемо да одиграмо на врло високом нивоу и да одговоримо и енергијом и на сваки други начин како би контролисали огроман квалитет који поседује Морнар – рекао је тренер црвено-белих.

Марко Јагодић Куриџа: – Морнар је годинама на врло високом нивоу и са великим квалитетом. Ове сезоне направили су још већи искорак, довољно је погледати њихов пласман на табели и регионалном такмичењу и пласман у другу фазу Еврокупа. Екипа која је врло искусна, нападачки одлична, попуњена на свим позицијама и појачана новим плејмејкером Гордићем, који им је донео квалитет и додатно искуство јер годинама игра регионалну лигу. Знамо да нас чека врло тежак меч, морамо да одиграмо добро на обе стране терена, чврсто како би дошли до важних бодова – рекао је Курдижа.

У првој утакмици ове сезоне која је одиграна још у октобру црвено-бели су славили, али су у последњем мечу који је одигран у Бару током фебруара прошле године, домаћи славили 71:64.

Екипа Црвена звезде након утакмице која се игра у недељу од 19 часова у дворани „Тополица“ у Бару, путују право у Турску, где их у уторак чека меч 22.кола Евролиге са Анадолу Ефесом.

The post Црвено-бели отпутовали у Бар appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment