Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Звезда на Маракани, испред свих у Европи

Фудбалери Црвене звезде завршили су полусезону на првом месту Суперлиге Србије уз освојена 53 бода и 66 утакмица у низу одиграних у првенству на стадиону „Рајко Митић“ од 2017. године у којима нису претрпели пораз, што је у овом тренутку најбољи резултат у Европи, с обзиром да је Ливерпул који је везао 68 узастопних утакмица без пораза на „Енфилду“ поражен од Барнлија и завршио низ.

Црвено-бели момци и у претходној полусезони приказивали су феноменалне партије на домаћем терену и на десет одиграних утакмица на стадиону „Рајко Митић“ уписали девет победа. Управо ти резултати и чињеница да изабраници Дејана Станковића нису поражени ни у досадашњем делу сезоне 2020/21 допринесе феноменалном низу непобедивости у првенству на домаћем терену који тренутно узноси 66 утакмица.

Низ непобедивости на Маракани започет је 30. априла 2017. године тријумфом над Војводином резултатом 2:0. У серији која још увек траје, фудбалери Црвене звезде забележили су 61 победу и само пет ремија уз гол разлику 189:28, а радује и податак да ниједан противник није успео да постигне више од два гола за 90 минута.

Поразом који је Ливерпул доживео од Барнлија резултатом 2:0 у оквиру 18. кола Премијер лиге завршен је низ од 68 везаних утакмица без пораза на домаћем терену у националном првенству који је трајао од 7. маја 2017. године, када је екипа Ливерпула ремизирала са Саутемптоном. После овог пораза енглеског првака Фудбалски клуб Црвена звезда постао је клуб са најдужим тренутним низом непобедивости на домаћем терену у Европи.

Најдужи низ од 121 утакмице без пораза у националном првенству на свом терену у историји забележио је Реал Мадрид од 1957. па све до 1965. године. Одмах иза Мадриђана налази се управо наш клуб са 96 утакмица без пораза на стадиону „Рајко Митић“ од 1998. до 2004. године, док се на трећем месту налази ПСВ Ајндховен са 93 меча без пораза од 1983. до 1989. године.

Изабраници Дејана Станковића имаће прилику да наставе феноменалан низ у наставку првенства и претекну Ливерпул на вечној листи, уједно и осигурају тренутну прву позицију у овом сегменту. Одлична прилика за то биће прва три првенствена дуела на стадиону „Рајко Митић“ против Мачве, Пролетера и Чукаричког у којима ће црвено-бели имати мотив више да забележе добар резултат.

The post Звезда на Маракани, испред свих у Европи appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment