Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеПрипремеФудбал

Шести тренинг у Турској – Реализација у првом плану

Снажна киша која читавог дана пада у Белеку, није заобишла ни поподневни тренинг фудбалера Црвене звезде. У 18 часова по локалном времену изашли су изабраници Дејана Станковића на терен, како би привели крају припреме за другу контролну утакмиццу, која их очекује сутра од 15 часова управо на против руске Уфе.

Спремни су били потпуно наши момци на временске прилике у Белеку, те их киша није изненадила . На самом почетку тренинга одржан је мини састанак наших првотимаца и шефа стручног штаба Дејана Станковића, на којем је изнео жеље и очекивања од својих момака на овом тренингу, као и на предстојећој утакмици.

Убрзо су наши фудбалери прешли на загревање, овог пута истрчавали су ширину терена, док су их код аут линије чекале еластичне траке и лопте. Радили су у пару црвено-бели ову вежбу, два фудбалера су делила траку, а њихови парови су имали задатак да им додају лопту. Паузу су користили како би поново истрчали ширину терена, а онда се враћали истом задатку, с тим што следећег пута додавање није било ногом, већ руком.

Наредни сегмент тренинга био је под командом Федерика Панонћинија. На знак кондиционог тренера Истрчавали су више пута ширину терена наши првотимци, само што су су сваког наредног пута имали задатак да промене смер трчања. По завршетку ове вежбе црвено-беле сачекао је ограђен терен са четири мала гола. Подељени су изабраници Дејана Станковића у три екипе, те смо тако имали прилику да уживамо у интензивној и напетој фудбалској партији, у којој су фудбалери имали задатак да са што мање додира затресу мрежу.

Потом се прешло на рад на тактици, што не чуди с обзиром да ће сутра наши фудбалери одиграти припремну утакмицу. Унет је гол на половину терена, а црвено-бели остали су у маркерима, подељени у три групе и на челу са тренером Дејаном Станковићем радили на тактици. Много савета и овог пута имао је шеф стручног штаба за своје играче, а снажан аплауз целокупног стручног штаба испратио је завршетак тактичког дела тренинга, што само значи да су задовољни оним што су црвено-бели пружили по тешким временским условима. Гол су са средине терена пренели су на половину, додатно је скраћен терен и последњих петанест минута тренинга фудбалери Црвене звезде одиграли су меч на два гола, уз присуство џокера. Ни овог пута нису изостали лепи погоци, овог пута истакао се Милан Родић голом који је постигао тик под пречку, а било је и одличних потеза наших нападача.

На крају су још једном наши момци вратили гол на центар терена и ту су одиграли петнаестоминутну партију црвени против белих, тиме је завршен тренинг који је трајао готово сат и тридесет минута. Истицали су првотимци нашег клуба много пута како је висок интензитет рада и како тренер од њих много очекује. То се показало и овог пута када су дан пред утакмкицу имали два треннинга и када су чак и након времена одигравања сутрашње меча остали на терену и напорно тренирали.

Директан пренос друге контролне утакмице на зимским припремама навијачи Црвене звезде имаће прилику да испрате на Звезда ТВ-у и званичном Јутјуб каналу нашег клуба сутра од 15 часова.

The post Шести тренинг у Турској – Реализација у првом плану appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment