Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенска кошаркаКошаркаМлађе категоријеНајновије

Убедљив старт године јуниорки

Јуниорска селекција ККЖ Црвена звезда Комбанк савладала је ЖКК Карабурма, у “Баскет Ситију”, у 4.колу Јуниорске лиге Београда, 94-64 (24-16, 22-19, 26-17, 22-12).

Звездине девојке су до трећег тријумфа стигле у другом полувремену. У првих пет минута меча гошће су биле у резултатском егалу, имале и минимално вођство, али су црвено-беле серијом 8-0 завршиле први период игре са 24-16 на свом конту.

У другој четвртини изабранице Немање Планојевића су стигле до двоцифрене предности и на одмор између два полувремена отишле са 46-35 у своју корист. Иако ослабљене и без утакмица дужи период, Звезда је успела да успостави контролу над утакмицом. Марија Авлијаш је убацила 26 од 46 поена Црвене звезде у првих 20 минута.

У трећем кварталу Звезда је поставила ствари на своје место. Ива Кецман, Јована Спасовски и Симона Матић су биле прецизне ван линије 6,75, Звезда је у серији сломила отпор противника, а финиш је припао Лени Вуловић, која је са пет поена заокружила 72-52.

У последњих десет минута видели смо исти однос снага, црвено-беле су мирно привеле меч крају, Теодора Ивановић је са седам поена потврдила убедљивих 94-64. Прилику су добиле све девојке које су конкурисале за састав.

Најефикаснија је била Марија Авлијаш са 28 поена, двоцифрене су биле Теодора Ивановић са 13, Лена Вуловић са 11 и Јована Спасовски и Симона Матић са по 10.

У наредном колу Немања Планојевић и девојке гостоваће екипи ЖКК Арт Баскет 2.

ККЖ Црвена звезда Комбанк: Н.Марковић 2, Рунић 2, Улемек, Кецман 8, М.Јанковић 1, Матић 10, Спасовски 10, Авлијаш 28, Ковачевић 7, Вуловић 11, Вукша 2. Тренер: Немања Планојевић

The post Убедљив старт године јуниорки appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment