Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАтлетикаВажноНајновијеОстало

Звезда сениорима митинг, они њој сјајне резултате

Зимска сезона позната је по недостатку такмичења за сениоре, а у периоду када су наступи у региону и иностранству отежани, свака прилика је добра прилика да се покаже форма.

Овог викенда прилику за такмичење пружила је Црвена звезда, у сарадњи са Српским Атлетским Савезом.

Недељковић Вељко био је опет близу границе од 19 метара. Последња три хитца била су у само три центиметра разлике, док је победнички је забележио у шестој серији са 18.78 метара. Као да је недостајао само онај један који ће одлетети далеко од свих претходних.

Данас су све најбрже сениорке биле заједно у првој квалификационој групи на 60 метара. Звездина представница Милана Тирнанић истрчала је две сјајне трке. Прво 7.41 у квалификацијама, а потом је у финалу заостала само једну стотинку иза једне од најбржих спринтерски Швајцарске и истрћала 7.34 секунди.

Тамара Вулетић је у финалној трци била шестопласирана са 7.86 секудни, док је у квалификацијама истрчала 7.79.

Препонаши су такође на 60 метара имали прилику за две трке. Богдан Видојковић, млађи јуниор трчао је у стази поред најбољег десетобојца у Србији, Александра Грновића, и водио равноправну битку у брзини. У обе трке истрчао је идентично време 8.21 секунди.

Ненад Константиновић, други Звездин представник у првој трци је истрчао 9.08, а у другој 9.31 секунди.

Трку испод седам секунди на 60 метара за две стотинке истрчао је Немања Булајић и био четрврти у финалу. Стефан Каљуш био је шести са 7.06, Филип Иштвановић седми са 7.12, а Марко Тасић осми са 7.13 секунди.

Победе наших скакача

Уз доста преступа, Страхиња Јованчевић победио је у скоку удаљ. Он је у трећој серији забележио даљину од 7.43 метара, а још му је једино први скок био успешан данас.

На залетишту за скок увис био је и Јасмин Халили, своју прву висину од 190см прескочио је из другог покушаја, 200 и 210цм из првог. Међутим, то је остао и његов најбољи резултат, будући да на 213 није излазио на залетиште, а на 216 рушио летвицу три пута.

Јована Делић је у звездашком двобоју однела победу над Иваном Тучић. Делићева је прескочила 170, а Тучићева 140 центиметара.

Трке на 400 и 200 метара

Репрезентативац Северне Македоније, Јован Стојоски, испунио је норму на 400 метара за дворанско Европско првенство 47.57 секудни. У тој трци наступила су и два Звездина атлетичара. Иван Марковић био је други са 49.84, а Василије Радивојша је био трећи са 49.91 секудни. Ковачевић Никола тријумфовао је у другом групи са 51.11.

У трци на 200 метара за сениорке Јапунџић Тијана истрчала је лични рекорд 24.90 секунди, док је Тамара Вулетић била трећа са 25.49.

Тмушић Катарина победила је у другој групи на 200 метара резултатом 25.58, као и на 400 метара када је истрчала 58.96 секунди.

Незванични резултати Сениорског митинга АК Црвена звезда можете погледати кликом на линк испод.

Незванични резултати Сениорког митинга АКЦЗ

The post Звезда сениорима митинг, они њој сјајне резултате appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment