Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеПрипремеФудбал

Звезда добила новог Станковића

Млади везиста рођен 2003. године – Никола Станковић, на јучерашњој пријатељској утакмици против Уфе, дебитовао је за сениорски тим Црвене звезде.

Стасавају на теренима иза југа Маракане прави бисери и момци који представљају будућност нашег клуба, а управо то је случај са Николом Станковићем, везистом чије време тек долази. Станковић је ушао на терен у 81. минуту уместо Милоша Дегенека на мечу против Уфе, чиме је појачао плејаду Звездиних бисера у сениорском тиму.

Везиста рођен 2003. у Врњачкој Бањи у наш клуб је стигао као петнаестогодишњак из краљевачког Аполона који је регионални центар Црвене звезде, а тиме се на делу показало да сарадња наше Омладинске школе са клубовима из региона доноси резултате. Осим Станковића, ту су и Глушчевић, Петровић, Илић, све дечаци чије време тек долази, а који су црвено-бели дрес обукли после стажа у Аполону.

Станковић је по доласку прикључен екипи Марка Неђића, у генерацију која важи за једну од најталентованијих у нашој школи у последњој деценији. Сјајним играма и освојеним титулама у млађим кадетима и кадетима, успевао је да скрене пажњу на себе. Ову сезону је почео као омладинац и на 12 мечева постигао један погодак уз две асистенције, потом је уследила прекоманда у Графичар. Ту је на девет мечева остварио идентичан учинак као у омладинцима – гол и две асистенције.

Током ових припрема прикључен је првом тиму, против Уфе је дебитовао, и каже да ће тај дан памтити цео живот.

Пресрећан сам због дебија, јер о томе да заиграм за Црвену звезду сањам цео живот. Драго ми је због победе, одиграо сам десет минута, било је коректно, али могу још боље. Надам се да ћу ускоро забележити наступ и на некој званичној утакмици. Захвалио бих се стручном штабу на указаној прилици, на мени је сада само да наставим да тренирам – рекао је седамнаестогодишњи Станковић.

The post Звезда добила новог Станковића appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment