Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Куп Радивоја Кораћа: Звезда се враћа на место успеха

Након пуних 17 година завршни турнир националног кошаркашког куп такмичења биће одржан у Новом Саду у дворани „СПЕНС“.

Управни одбор Кошаркашког савеза Србије одлучио је да се завршни турнир Триглав осигурање Куп „Радивоја Кораћа“ одржи од 11. до 14. фебруара 2021. у Новом Саду. Утакмице ће се играти у великој и малој дворани СПЕНС-а. Четвртфинала ће бити на програму у четвртак 11. фебруара, петак 12. фебруар је слободан дан, полуфинала су у суботу 13. фебруара, а финале у недељу 14. фебруара.

Као и до сада учествоваће осам екипа и то пет екипа које наступају у регионалној АБА ј.т.д. лиги Црвена звезда мтс, Партизан НИС, ФМП, Мега Soccerbet и Борац Чачак, финалисти другог степена Купа КСС новосадска Војводина и СПД Раднички д.о.о. из Крагујевца и земунска Младост Адмирал као првопласирана на крају првог дела такмичења у Кошаркашкој лиги Србије.

Треба напоменути да је 2004. године када је одржана последња завршница националног купа у Новом Саду, екипа Црвене звезде стигла до трофеја, а куриозитет је да су црвено-бели сва три меча завршили победама након продужетка. У четвртфиналу наши кошаркши су савладали Партизан Мобтел резултатом 105:99, у полуфиналу су били бољи од домаће НИС Војводине 108:101, да би у великом финалу савладали екипу Рефлекса резултатом 91:89. Екипу Црвене звезде чинили су Игор Ракочевић, Вук Радивојевић, Горан Јеретин, Милјо Бјелица, Лука Богдановић, Милан Дозет, Чедомир Витковац, Норман Ричардсон, Владислав Драгојковић,…, а са клупе их је предводио словеначки стручњак Змаго Сагадин.

Повезане вести

Leave a Comment