Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеТрансфериФудбал

„Меси из Салента“ је нови играч Црвене звезде

Већ неколико недеља се спекулише и пише о доласку италијанског фудбалера Филипеа Фалка у Црвену зведу. Спекулисању је коначно дошао крај. Како преносе италијански медији, а потврдио је и сам Леће, чији је Фалко члан, да је договор са београдским клубом, дефинитивно постигнут.

Нападач стиже из Лећеа за 1.000.000 евра + бонусе. Ако се пласира у Лигу шампиона, Звезда ће Лећеу платити још 300.000 евра.

Фалко је трећи најскупљи играч у историји Црвене звезде. Уговор је потписан на три и по године, а Италијан ће примати 480.000 евра на годишњем нивоу.

Филипо Фалко рођен је 11. фебруара 1992. године у Пулсану граду на југоистоку Италије. У млађим категоријама наступао је за Бари и Леће у којем је и започео професионану каријеру. Током свог првог боравка на стадиону „Виа дел Маре“ од 2011. до 2015. године више времена је проводио на позајмицама. Искуство је стицао у екипама Павије, Ређине, Јуве Стабие и Трапанија. Већ 2015. године постаје члан Болоње, али и на стадиону „Ренато Дел`Ара“ није се дуго здржао пошто су уследиле нове позајмице у Ћезени, Беневенту, Перуђи и Пескари. У екипу Лећеа враћа се 2018. године и до преласка на београдску „Маракану“ одиграо је у црвено-жутом дресу 71 утакмицу и био стрелац 13 погодака. „Меси из Салента“ како га од милоште зову био је и члан У-20 селекције Италије.

Повезане вести

Leave a Comment